ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dan Olofsson tror på Zlatanapp

  • POSITIV. Dan Olofsson, entreprenör. Foto: Jack Mikrut

Entreprenören Dan Olofsson har investerat uppemot en kvarts miljard kronor i appen Mikz. Hittills har förlusterna hopat sig.
Men enligt Dan Olofsson kommer investeringen att vända till vinst.

Appen Mikz är mer känd som Zlatan-appen men flera andra kändisar som till exempel fotbollsstjärnan Lionel Messi använder appen för marknadsföring och kommunikation.

Bolaget bakom Mikz, Danir Development, redovisade ett rörelseförlust på 172 miljoner kronor för 2014, enligt senaste årsredovisningen. 2013 redovisade Danir Development ett rörelseresultat på –118 Mkr.

Totalt har 250 Mkr investerats i Mikz, något som nyhetssajten Breakit tidigare rapporterat om.

Nyligen aviserades det att Dan Olofssons app Mikz och den norska bloggportalen United Bloggers slås ihop under det gemensamma paraplyet United Influencers Media Group. Tanken är bloggprofiler ska kunna utnyttja Mikz som plattform och till exempel har Blondinbella skrivit kontrakt med United Influencers.

Förra året redovisade bolaget Mikz, som nu bytt namn till United Influencers Media Group, ett rörelseresultat på drygt –105 Mkr, enligt senaste årsredovisningen.

Dan Olofsson är själv övertygad om att de stora investeringarna kommer att ge resultat.

”Det ser positivt ut. Det går inte att endast värdera investeringen i förhållande till storleken, man måste titta på vilka värden som kan skapas i framtiden”, säger han till Di.

”Gör du inga investeringar har du heller inga möjligheter”, fortsätter han.

Men det hör inte till vanligheterna att en app får så här stora investeringar?
”Det är missvisande att kalla det för en app. Det här har en mycket mer komplicerad uppbyggnad än en app vilket ger fler användningsområden. Som en så jämförelse investerar bolag som utvecklar affärssystem miljardbelopp”, säger Dan Olofsson.

Företag ska kunna använda appen som sin egen vilket ger ytterligare ett intäktsben utöver annonsörer.

Andra investerare ska även ha hört av sig och varit intresserade av att köpa in sig till en högre värdering än vad tidigare investeringar värderat bolaget till.

”Det tycker jag är en indikation på att vi är rätt ute”, säger Dan Olofsson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies