ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Här samlas Nordens teknikelit

  • LOCKAR STORPUBLIK. Slushkonferensen är i år större än någonsin och samlar hela 15.000 deltagare. Foto: Sami Heiskanen

Startup-konferensen Slush är i år större än någonsin tidigare.
Såväl Marcus Wallenberg som prins Daniel är i Helsingfors för att uppmuntra de nya teknikbolagen.

Sverige må vara det mest framstående landet i Norden när det gäller nya teknikföretag. Men det är Finland som håller den största konferensen på temat.

Under två dagar samlas 15.000 teknikentreprenörer och investerare i Helsingfors på konferensen Slush.

Större företag som Samsung, Nokia och Alibaba är på plats för att visa upp sig och kanske hitta ingenjörer att anställa, medan mindre bolag letar samarbeten och investerare.

En av de svenska entreprenörerna på plats är Elsa Bernadotte, medgrundare till det nystartade bolaget Karma som gör en lösning för crowdsourcade erbjudanden.

”Vi är främst här för att hitta investerare. Vi har fått en del bra kontakter”, säger hon.

Årets upplaga av Slush är med god marginal den största hittills. I år har man utöver själva konferensen i Helsingfors också ordnat event i Tokyo.

En som har varit med tidigare år är Jessica Stark, grundare av startup-hubben SUP46 i Stockholm.

”Slush är Europas bästa startup-event med investerare från hela världen”, säger hon.

När det gäller nya teknikbolag utmärker sig Finland kanske mest inom mobilspelsindustrin med bolag som Rovio och Supercell.

Även Nokia, som har fått ett visst återuppvaknande efter att telefondelen såldes till Microsoft, har en central plats på konferensen. Nokias nya satning på virtual raality ligger helt i linje med uppstartsbolagens intresse.

Just virtuell verklighet är en av de hetaste trenderna på Slush i år. Men också mer traditionella internetbolag som till exempel Kinneviks modejätte Zalando är på plats.

”Det som är speciellt här jämfört med andra konferenser är energin som finns här med alla uppstartsbolag”, säger Robert Gentz, grundare av Zalando.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer