ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Medveten klokskap ska lyfta svenskar

  • DELAR MED SIG. Goopi Kallayil, chefsevangelist på Google ...

I dag är det urpremiär för tvådagarskonferensen Wisdom Stockholm.
Talare från hela världen ska frälsa svenska företagsledare, entreprenörer, forskare och politiker i kopplingen mellan visdom, teknologi och resultat.

Wisdom Stockholm är inspirerad av Wisdom 2.0 – den hajpade årliga konferensen i Silicon Valley, San Francisco där teknikföretag som Google, Microsoft, Facebook, Twitter, Ebay, Paypal och Cisco går i bräschen för samtal mellan internationella forskargrupper, spirituella ledare och lärare i mindfulness för att diskutera lösningar på globala utmaningar.

Målet med Wisdom Stockholm är att bli en plattform för nya projekt och idéer, flerdimensionella nätverk och inspirerande ögonblick för att sedan göra skillnad i sin egen verksamhet.

Under två intensiva dagar föreläser drygt 20 talare i allt från ny teknik och neurovetenskap till hur yoga och mindfulness fördjupar medvetenheten, vilket leder till bättre resultat.

”Syftet är att inspirera ledare till att leda sig själva och sina organisationer på ett bättre sätt. Lyckligare personal, ökad lönsamhet och större samhällsansvar hänger ihop”, säger Jörgen Bladh, vd för konferensen.

Arrangörer och finansiärer är fyra privatpersoner: Alfred Tolle, Jörgen Bladh, Lisa Henriksson och Ludvig von Bahr. Konferensen lockar cirka 500 deltagare från bland annat Google, Tenant Partners och Scandic. Bland årets talare finns cancerläkaren Stefan Einhorn, regissören Kay Pollak, komikern Ruby Wax och äventyraren Johan Ernst Nilson.

Gopi Kallayil, chefsevangelist på Google, är en av de globala veteranerna. Han har talat på alla Wisdom 2.0-konferenser sedan starten 2010.

Varför är reflektion och mindfulness viktiga för att göra affärer och skapa vinster?
”För att affärer görs av människor. Människor som fungerar bättre ger bättre företag och större medvetenhet.”

Vad är ditt budskap på Wisdom Stockholm?
”Internet har blivit människans osynliga centrala nervsystem, som kopplar ihop oss lika snabbt som tanken. I dag har fler människor tillgång till en mobiltelefon än till rent vatten, men den viktigaste teknologin finns inom oss själva – vår hjärna, kropp och medvetenhet. Den som integrerar sin inre teknologi med den yttre når anmärkningsvärda nivåer.”

Gopi Kallayil är en hängiven yogautövare, triatlet och Tedx-talare. Han har en kandidatexamen som elektroingenjör från National Institute of Technology i Indien och en masterexamen i företagsadministration från University of Pennsylvania, och har arbetat för globala företag i Indien, Kina och USA.

”Att förstå hur visdomstraditioner kan integreras i vårt moderna liv, som översköljs av teknologi och information, har personlig betydelse för många, men är kanske ännu viktigare för människor som leder andra”, fortsätter han.

Din titel, chefsevangelist, är aningen udda. Vad arbetar du med?
”Hela titeln är ’chief evangelist for brand marketing’. Jag arbetar med de största globala varumärkena som är kunder till Google, och hjälper dem att utveckla deras varumärken i en värld som blivit digital.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer