ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Kvinnliga chefer får Brightmill att växa

  • Kvinnliga chefer får Brightmill att växa i rekryteringsbranschen.

Konkurrensen hårdnar i rekryteringsbranschen.
Brightmill möter den och efterfrågan på tillfälliga chefer med kvinnlig kompetens.

Chefspositioner domineras av män, men andelen kvinnliga chefer ökar.

Företaget Brightmills konsultnätverk består av 70 procent män, men över hälften av de chefer som hyrs ut är kvinnor.

”Jag vet inte om andelen kvinnor i vårt nätverk skiljer sig avsevärt jämfört med andra aktörer, men det gör definitivt vår andel tillsättningar av kvinnor. Många män har inställningen att de kan allt. Det är bra med självförtroende, men om en kvinna sitter och säger att hon kan något kan jag vara säker på att det stämmer. Det är väl anledningen till varför det ser ut som det gör. Min upplevelse av branschen för fyra år sedan var att det var gubbar som hyrde ut gubbar”, säger Henrik Engstam, Brightmills vd och ägare, som 2011 bestämde sig för att förändra branschen och skapa ett nätverk av fler kvinnor och konsulter mitt i karriären.

Till skillnad från många andra inom rekryteringsbranschen har Henrik Engstam ingen hr-bakgrund. Han kommer från en chefsroll som har lärt honom att driva verksamhet.Företaget Brightmill är specialiserat på tidsbestämda tillsättningar av chefer, så kallad interim management. Uppdragsgivare är offentlig sektor och större industri- och tjänsteföretag som snabbt och tillfälligt vill tillsätta en chef.

De flesta företag som hyr in en interimschef är mitt i en traditionell rekrytering av en ekonomi- eller hr-chef.

En chefsrekrytering tar ungefär 5–6 månader och det blir ofta ett glapp mellan företrädare och efterträdare. Det är under den tiden interimchefen kommer in.

Anställningsformen används även när det saknas folk och vid större organisationsförändringar. En tillfällig rekrytering tar cirka två veckor, enligt Henrik Engstam.

”Man tar oftast in en interimschef som är något överkvalificerad. Dels vill man att interimschefen skapar förtroende och resultat i organisationen. Dels har man möjlighet att ta in någon som inte hade varit intresserad av rollen långsiktigt. Generellt är förväntningarna högre på hur snabbt en interimschef kommer in i rollen och skapar resultat jämfört med en vanlig chef. Det finns ingen smekmånad.”

Brightmill marknadsför sig mot konsulter via internet och de flesta intresserade registrerar sig på näverkets sajt.

Vissa konsulter är interimchefer på heltid och ser det som en profession. Andra fokuserar på enskilda uppdrag och är konsulter och anställda i perioder.

”Generellt är det kvalificerade chefer med bra karriärer”, säger Henrik Engstam.

Han har själv en bakgrund i bolag som IBM och Astra Zeneca.

När han lämnade jobbet som vd för konsultföretaget Enecto 2011 ville han starta en egen verksamhet.

”Jag har jobbat i konsultbranschen i 18 år. Den större delen av tiden har jag varit chef och arbetat väldigt nära verksamheten och kunderna. Det är stimulerande att lära sig nya branscher och att jobba med olika kunder och företagskulturer. Det har gett mig erfarenheter som i dag gör att jag snabbt förstår våra kunders utmaningar och behov.”

Branschen förändras och de senaste åren har de största rekryteringsföretagen tappat marknadsandelar till små och nischade aktörer som är specialiserade inom olika områden, enligt Henrik Engstam.

2014 omsatte branschen närmare 25 miljarder kronor, enligt Bemanningsföretagen. Rekrytering och tidsbestämd tillsättning av chefer står för cirka 3 procent av omsättningen.

Brightmill har ökat sin omsättning med 50 procent varje år sedan starten 2011 och i takt med att företaget har vuxit har Henrik Engstam kunnat utveckla verksamheten.

”Jag har bland annat satsat på att träffa många hr-chefer på stora företag. De senaste två åren har vi gjort marknadsundersökningar som vi har presenterat på dessa möten. Det har varit uppskattat. Det är möten som inte genererar något direkt, men som är viktiga på sikt.”

Henrik Engstam vill fortsätta driva företaget i egen regi och har inga planer på att acceptera propåer från andra bolag.

”Jag tycker om att bygga företag. Jag älskar att träffa kunder och att jobba med kompetenta konsulter. Vi har vuxit mycket för varje år och ju större man bli desto svårare blir det. Nästa år blir en utmaning.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer