ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rullar ut lyxtaxi med app

  • UPPKLÄTT. Chauffören Peter Michalowski öppnar dörren för Taxi Stockholms marknadschef Carina Herly. Foto: Claes-Göran Flinck

I höst lanserar Taxi Stockholm ett nytt koncept – lyxbilar som körs av erfarna chaufförer. Tjänsten kommer att bli en direkt konkurrent till det amerikanska bolaget Uber.
”Nio av tio vet inte ens om att Uber existerar”, säger Taxi Stockholms marknadschef Carina Herly.

Redan nu provrullar ett tjugotal av Taxi Stockholms nya premiumbilar i Stockholm. Det nya konceptet bygger på förbokade lyxbilar som körs av kostymklädda chaufförer med lång erfarenhet.

”Vi låter folk provsmaka konceptet lite grann och därefter, när vi hittat de ingångsvärden som vi ser i vår målgrupp, så lanserar vi i höst. Till en början kommer vi att ha 50 bilar ute. Men just nu kan vem som helst få den här bilen av en slump”, säger Carina Herly, marknadschef på Taxi Stockholm.

”För vanliga människor”

Vilken prisbild kunderna kan vänta sig vill Carina Herly dock inte avslöja än.

”Men tjänsten riktar sig till den vanliga människan”, säger hon.

Det nya konceptet skulle kunna ses som en reaktion på det amerikanska bolaget Ubers etablering i Stockholm.

Det San Franciscogrundade bolaget erbjuder nämligen likartade taxitjänster med eleganta bilar i fokus. Men enligt Carina Herly handlar deras satsning inte om att ta upp någon kamp med Uber.

”Det finns en efterfrågan på olika transportsätt på marknaden. Det är så marknaden utvecklar sig och det ser vi även runt om i Europa”, säger hon.

En anledning till att Uber, som förra månaden tog in 8 miljarder kronor i riskkapital, har slagit igenom är att de använder sig av en mobilapp som gör det möjligt för kunderna att betygsätta och lokalisera sina chaufförer. De tar även betalt via sin mobilapp i stället för att använda en klassisk taxameter, vilket bland annat lett till en tvist med det svenska Taxiförbundet.

Lanserar ny app

Huruvida Taxi Stockholm kommer att använda sig av liknande betalningslösningar är ännu inte bestämt.

Men resorna kommer främst att förskottsbetalas och de kommer att lansera en ny mobilapp.

Taxametern kommer dock att finnas kvar.

”Det kommer att finnas olika möjligheter för betalning och den moderna tekniken kommer att vara involverad. En stor skillnad är dock att vi även har telefonservice”, säger hon.

Hon passar även på att ge konkurrenterna en liten känga.

”Vi har faktiskt gjort en Sifoundersökning och enligt den vet nio av tio inte ens om att Uber existerar över huvud taget”, säger hon.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies