1515

Ny våg för japansk mat

Det japanska köket är hetare än någonsin.
Världens bästa restaurang, Noma i Köpenhamn, stänger och flyttar till Japan i två månader nästa år.
Nästan 30 år tidigare kom Japan till Sverige och den lilla byn Grytan utanför Östersund.

PIONJÄR. När Tsukasa Takeuchi öppnade sin sushirestaurang i Östersund var han först i Sverige med att introducera japansk mat utanför Stockholm.
PIONJÄR. När Tsukasa Takeuchi öppnade sin sushirestaurang i Östersund var han först i Sverige med att introducera japansk mat utanför Stockholm.Foto:Filip Erlind

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?