ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Topparna som talar ut i ”Sommar i P1”

  • 12 AUGUSTI. Finansmannen och Nordeaordföranden Björn Wahlroos gör premiär som sommarpratare. Foto: Joey Abrait

Björn Wahlroos och auktionssajten Lauritz.com:s vd Mette Rode Sundström är två av de näringslivsprofiler som kommer att höras i sommarens upplaga av ”Sommar i P1”.

I år är det 55:e sommaren i följd som ”Sommar i P1” sänds och med Bibi Rödöö, programchefen, i spetsen tågade årets sommarvärdar traditionsenligt in i Radiohusparken och satte sig på plats på podiet.

”Stoltast är jag över att ha fått hit Felix Kjellberg, känd som Pewdiepie, som är den som har flest visningar på Youtube. Jag tror att många vill veta vem han är och hur han gör”, säger Bibi Rödöö.

Superstjärna på Youtube

Felix Kjellberg, som i maj i år passerade 4,4 miljarder visningar på sina videor, bor i Storbritannien och har hittills varit mycket sparsam med intervjuer.

Dock gav han en längre intervju tidigare i år till Dagens industris magasin Di Idé.

”Jag ska berätta om hur en vanlig kille från Göteborg blev världens största youtuber”, säger Felix Kjellberg, som dagen till ära hade en blåblommig krans på huvudet.

”Nalle” oroad över världsläget

Han sommarpratar den 9 augusti och tre dagar senare är det dags för finansmannen tillika Nordeas styrelseordförande Björn ”Nalle” Wahlroos. Han var på resande fot när sommarvärdarna presenterades, men gav i programkatalogen en hint om vad han kommer att tala om:

”Jag är mycket oroad över hur det ska gå för Europa. När jag reser i USA, Latinamerika och Fjärran Östern ser jag en dynamisk, framåtsträvande värld. Här hemma sitter vi i ett museum och försöker omfördela en kaka som har slutat att växa.”

Närvarande representant från näringslivet var i stället Mete Rode Sundstrøm, vd för auktionssajten Lauritz.com, som under året har passerat 1 miljard svenska kronor i omsättning.

Just i dag var hon klädd för evenemanget i blommig klänning och med matchande blommigt spänne i håruppsättningen. Hon håller sitt sommarprogram på danska den 24 juli.

”Jag ska berätta om hur vi vill demokratisera auktionsvärlden. Men också om livskrisen jag hamnade i när min första man dog och hur jag träffade min andra man, Bengt Sundström, och hur vår relation utvecklades från en affärskontakt till en kärlekshistoria”, säger Mette Rode Sundstrøm.

Börje Salmings tuffa uppväxt

En annan person som lovar att berätta spännande historier om sitt liv är ishockeylegendaren Börje Salming, numera aktiv i sportklädesföretaget Salming sports. Men om företaget, som öppnar en ny butik i Göteborg i dagarna, ska han inte prata i P1.

”Man får inte göra reklam för sig själv och sina produkter i sommarpratet, tyvärr. Men jag kommer att berätta om hur jag tidigt fick klara sig själv när min pappa gick bort när jag var fem år gammal. Dessutom ska jag definitivt spela musik av Rolling Stones.”

Även från kulturvärlden finns flera intressanta personligheter att hålla öronen öppna för, till exempel Martina Montelius, teaterchef för Brunnsgatan fyra, som under våren har intervjuats i Di Weekend. Andra som också har synts i Di är golfproffset Henrik Stenson och blivande ärkebiskopen Antje Jackelén, som sommarpratar den 31 juli respektive den 25 juni.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer