ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Twitter backar om Soundcloud

  • ÄNDRADE PLANER. Dick Costolo, vd för Twitter. Foto: Richard Drew

Mikrobloggen Twitter har gett upp planerna på att köpa den svenska musiktjänsten Soundcloud.

Sent på måndagskvällen kom uppgifter om att Twitter övervägde ett bud på Soundcloud i en affär på uppskattningsvis över 5 miljarder kronor.

Nu uppger dock affärstidningen Wall Street Journal att affären har frusit inne. Förhandlingar har pågått en längre tid men efterhand har Twitters intresse svalnat.

”Gick inte ihop”

”Kalkylen gick inte ihop”, skriver Wall Street Journal utan att närmare gå in på några detaljer.

Soundcloud grundades av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss 2007 och har i dag sitt säte i Berlin. Tjänsten brukar beskrivas som ett Youtube fast för ljud i stället för video.

Vem som helst kan ladda upp ljudfiler, sprida dem och kommentera andras alster.

Miljardvärdering

När Soundcloud tidigare i år fick in 400 miljoner kronor i riskkapital värderades bolaget till motsvarande 4,5 miljarder kronor.

”Vi löser ett globalt problem. Ur det perspektivet är faktiskt 4,5 miljarder inte särskilt mycket, även om det är svårt att greppa för mig. Det finns ganska stor potential för att det ska bli värt betydligt mer”, sa Eric Wahlforss i en Di-intervju i mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer