ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

”Vi ska bli ett Google i branschen”

Lundqvist Trävaru i Öjebyn i Piteå fick en nystart med e-handel av monteringsfärdiga byggnader efter att företaget brann ned för tio år sedan. Företaget har utsetts av Di och Google till Årets Digitala Gasell i Sverige.

Ni har vuxit med 113 procent de senaste tre åren och omsatte 24,5 Mkr i fjol. Vilken betydelse har försäljning via nätet haft?
”Det är väl egentligen tack vare nätet som vi har haft den utvecklig som vi har haft. Vår lokala marknad är väldigt liten, men genom nätet når vi på ett enkelt sätt ut till hela Sverige. Även norrmännen har hittat till oss och det är en marknad vi ser enorm potential i.”

Bolaget grundades 1936 och har gått från traditionell trävaruhandel till att bli e-handelsföretaget lundqvisttravaru.se – varför har ni valt denna väg?

”Vi var väldigt tidiga med att lägga upp en vanlig hemsida och plötsligt började det ringa folk från södra Sverige som var intresserade av våra byggsatser”, säger vd:n Samuel Holmström.

”Detta i kombination med att vi har en låg medelålder och stor datorvana på firman gjorde att vi insåg storheten och valde att fokusera på nätet.” 

Hur ska ni nu utveckla verksamheten på nätet?
”Mobilanpassa webbplatsen. Vidareutveckla vårt 3d-verktyg där kunderna själva ritar upp och får pris på sina byggnader. I framtiden kommer kunden själv att kunna skriva ut färdiga bygglovsritningar. Vi kommer att lansera ett montagekoncept så kunden redan på webben får priser på montage.”

”Den röda tråden i det vi gör är att lägga över mer makt på kunden – vi ska finnas där med råd och stöd.”

Hur ser företaget ut om två tre år?
”Då har vi kommit en bra bit mot målet att leverera närmare 600 byggsatser, i dag säljer vi 300 om året, att bli ett Google i byggbranschen och förändra Byggsverige.”

Vad driver er?
”För oss är det att förändra en gammal, grå och konservativ byggbransch till något färgglatt och kreativt, en bransch dit ungdomar vallfärdar för att hitta sitt drömjobb. Varför ska alltid it-bolagen vara coolast?”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer