ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Allt närmare med lag om kvotering

  • Foto: Maja Suslin / TT

Regeringen har skarpa planer på en kvoteringslag men näringslivets nestorer sätter klackarna i backen.
”Det vore en katastrof med en kvoteringslag”, säger Arne Karlsson, ordförande i Kollegiet för bolagsstyrning.

Om inte börsbolagen har 40 procent kvinnor i styrelserna 2016 väntar lagstiftning. Det framgick svart på vitt i höstens budget från den rödgröna regeringen.

”Om inte detta mål är uppnått till 2016 avser regeringen att föreslå lagstiftning om kvotering i börsnoterade företag”, skriver regeringen i budgeten.

I dag är drygt en av fyra styrelseledamöter kvinna, 26 procent, enligt en sammanställning från medieanalysföretaget Retriever. För att andelen ska komma upp i 40 procent krävs att 259 män byts ut mot kvinnor, enligt sammanställningen som även omfattar arbetstagarrepresentanter.

Finansmarknadsminister Per Bolund tycker inte att bolagen ska se skrivningen om lagstiftad kvotering som ett hot.

”Ett hot är det inte. Vi ger valberedningarna en möjlighet att bredda sina rekryteringsbaser och ger bolagen den kompetens som också Sveriges kvinnor sitter på”, säger finansmarknadsminister Per Bolund.

”Det måste synas att vi är på väg mot en jämn könsfördelning i bolagsstyrelser, så att det inte finns en tydlig diskriminering av kvinnor i börsbolagens styrelser.”

Sverker Martin-Löf, som är ordförande i Industrivärden och medlem i bolagets valberedning, är inte säker på att det blir en lag 2016.

”Alldeles oavsett regering, är det många politiska utspel som det i slutändan inte blir så mycket av. Näringslivet har inte fått ta del av en ordentlig analys av det socialdemokratiska förslaget”, säger Sverker Martin-Löf som även sitter i SCA:s och SSAB:s valberedningar.

Ministern inte nöjd

Ambitionsnivån hos Kollegiet för bolagsstyrning är 40 procent kvinnor i styrelser 2020 och att stora bolag ska ha en 35-procentig andel kvinnor i sina styrelser redan 2017. Men det är inte snabbt nog enligt Per Bolund.

”Om man inte har lyckats ta till sig det här budskapet från börsbolagens sida så beror det inte på bristande tydlighet från politikens sida. Då har man inte velat lyssna”, säger han.

Detaljerna i en eventuell lag är inte klara, enligt Per Bolund. En viktig pusselbit är vilka sanktioner som väntar lagbrytare.

”Vi har inte satt ned foten än när det gäller sanktionssystem”, säger Per Bolund men pekar på att man kommer att titta på hur andra länder har gjort.

Om man sitter i en valberedning nu och tar fram kandidater så är det väl nu man behöver beskedet?

”Då är beskedet från regeringens sida tydligt: Det ska bedrivas ett aktivt arbete för få en jämn könsfördelning i styrelserna. Det hoppas jag att alla valberedningar har tagit till sig.”

”Takten bör anpassas”

Sverker Martin-Löf är kritisk till en bindande lag, inte minst för att det riskerar att gå för fort.

”När man har väl inarbetade personer, vill man utnyttja dem för en viss tid. Takten bör anpassas till bland annat detta”, säger han.

Arne Karlsson, som är ordförande i Kollegiet för bolagsstyrning skräder inte orden:

”Det vore en katastrof med en kvoteringslag. Ger man sig in i ägarrättens kärna har man klivit över en gräns som blir förödande på sikt. Det svenska näringslivet är framgångsrikt, och det bygger delvis på självreglering”, säger Arne Karlsson.

Andelen ökar sakta

Andelen kvinnor i styrelserna har ökat de senaste åren, men i långsam takt. Samtidigt finns det drygt 30 börsbolag som inte har en enda kvinna i styrelsen.

”Det är över lag lättare att hitta kvinnor som har gjort karriär i tjänstesektorn, medan den tunga industrin är mindre kvinnliga branscher”, säger Sverker Martin-Löf.

”Regeringens uppgift är att skapa ett mer jämställt samhälle. Det gäller inom alla sektorer. Vad som är manligt och kvinnligt är något som ändras. Jag är övertygad om att det finns kompetenta kvinnor i alla sektorer”, kontrar Per Bolund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer