ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Här är Sveriges snyggaste kontor

  • LEVER SOM DE LÄR. Fastighetsutvecklingsbolaget Arcona, med vd Jimmy Bengtsson, har fixat den prisvinnande stilen åt sig själva. Foto: Sammy Steen

Fastighetsutvecklingsbolaget Arcona har Sveriges snyggaste kontor.
Åtminstone om man får tro tävlingen med samma namn som i går eftermiddag korade företagets kontor till vinnare i skönhetstävlingen.

I går korades vinnaren i tävlingen Sveriges snyggaste kontor. Tävlingen arrangerades, för fjärde gången, av magasinet Lokalnytt och Fastighetssverige. Syftet med tävlingen är att ”visa på den stora mängd av snygga och smarta kontor som finns i vårt land”.

Vinnaren är det kontor som bäst uppfyller kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande. 2013 vann Microsofts kontor tävlingen, året innan var det Malmöbyrån Ideas som tog hem priset.

”Andas mod”

Titeln årets snyggaste kontor togs i år av fastighetsbolaget Arcona och Exengo Installationskonsult. Bolagen ingår i Arconakoncernen och delar kontor på Rehnsgatan i Stockholms innerstad.

”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full av liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust”, lyder juryns motivering.

Gammal Ericssonlokal

Kontoret ligger i det klassiska industrikvarteret Taktäckaren i stadsdelen Norrmalm, som ursprungligen var LM Ericssons första fabrik och huvudkontor.

Arcona flyttade in i de 1 230 kvadratmeter stora och nyrenoverade lokalerna i maj 2014.

Kontoret beskrivs som ett aktivitetsbaserat och papperslöst kontor utan fasta kontorsplatser, byggt i olika byggnadsmaterial och stilar i matchande kombinationer.

”Vi har gjort allt inhouse med egna resurser. Det visar att Arconakoncernen med BSK Arkitekter och Exengo Installationskonsult kan skapa en produkt som vinner första pris”, säger Jimmy Bengtsson, vd på Arcona.

Inredningen är gjord av Arconas dotterbolag BSK Arkitekter, som för fjärde året på raken får ta emot pris i tävlingen. 2011 vann företaget förstapris för spelbolagets Dices kontor i Stockholm. 2012 och 2013 fick de andrapriset för Mojang respektive Vasakronans kontor i Stockholm. Arkitektbyrån har tagit fasta på byggnadens historiska karaktär med balkar, valv och stora industrifönster.

Alla medarbetare sitter i ett öppet kontorslandskap utan permanenta platser. Inte ens vd:n har eget rum.

”Det är befriande”

”Det fungerar genuint bra. Det är befriande att inte ha en fast plats”, säger Jimmy Bengtsson.

Sveriges näst snyggaste kontor blev mäklarfirman Landgrens nya huvudkontor i Malmö och trea blev digitala byrån Creunas kontor i Stockholm.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies