ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Byggnad till salu på nätet

  • Samuel Holmström.

E-handel med monteringsfärdiga byggnader blev en nystart för J Lundqvists Trävaru efter en brand för tio år sedan.
Företaget är i år Di:s och Googles digitala Gasell för Norrlandsregionen.

J Lundqvists Trävaru i Öjebyn, Piteå, säljer monteringsfärdiga fritidshus, stall, garage och maskinhallar via nätet.

Enligt vd:n och delägaren Samuel Holmström står e-handeln för 95 procent av omsättningen.

”Jag är fortfarande förundrad över att det går att sälja en byggnad för en halv miljon kronor via nätet och aldrig träffa kunden”, säger Samuel Holmström.

Dramatisk förändring 2005

Företaget grundades 1936 av bröderna John och Ivar Lundqvist och var då ett snickeri som tillverkade möbler. Verksamheten har bytt skepnad flera gånger sedan dess, men den mest dramatiska förändringen kom 2005 då företagets lokaler brann ned.

Företaget drevs då av Jan Lundqvist.

”Det fanns inte mycket kvar. Jan byggde själv en enkel hemsida och i ett slag hade företaget bytt sin lokala marknad till att ha hela landet som marknad”, säger Samuel Holmström.

Ny ledarduo

Jan Lundqvist är fortfarande delägare och agerar rådgivare åt nästa generations ägare i bolaget, sonen Jens Lundqvist och vd:n Samuel Holmström. Med den unga ledarduon, båda 27 år, har potentialen i e-handeln som försäljningskanal utvecklats.

På hemsidan kan kunden skapa sin egen byggnad och snabbt få prisuppgifter.

”Antalet kunder har inte ökat dramatiskt, i stället är vi bättre än våra konkurrenter på att använda nätet för kommunikation och paketering.”

Nästa steg är att kunna erbjuda montage. Prisuppgifter ska kunden få i realtid på hemsidan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer