ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Jämställt näringsliv

Vi kräver jämställda styrelser

  • INTE TILLRÄCKLIGT BRA. 27 procent av styrelseledamöterna i lastbilsbolaget Traton är kvinnor. Bilden är från bolagets första handelsdag på Stockholmsbörsen. På bilden Joachim Drees, Christian Levin, Carsten Intra och Henrik Henriksson. Foto: Joey Abrait

DEBATT. Några av de senaste årens stora noteringar visar att jämställda styrelser är långt från regel i samband med börsintroduktioner. Detta trots att vi som institutionella ägare varit tydliga med våra krav om jämställdhet. Vi uppmanar därför alla rådgivare att sätta fokus på frågan och vill att Nasdaq lägger in jämställda styrelser som en del i noteringsprocessen.

Som institutionella ägare har vi drivit frågan om jämställda styrelser under lång tid. Det är en stående punkt på våra valberedningsmöten och något vi kontinuerligt tar upp med de styrelser där vi är ägare. Jämställda styrelser är primärt inte en rättvisefråga. Vi har själva sett, och studier visar, att bolag med högre andel kvinnor i styrelsen och i ledningen presterar bättre än andra bolag (Se exempelvis Storebrand, Care, PWC 2019). Det är en central del av vår ägarstyrning, men vi tycker att utvecklingen går för långsamt.

En snabb titt på omtalade börsintroduktioner 2019 talar sitt tydliga språk:

*  EQT: 16 procent kvinnor i styrelsen (1 av 6)
* Traton SE: 27 procent kvinnor i styrelsen (3 av 11)
* Nordic Entertainment Group: 40 procent kvinnor i styrelsen (2 av 6)
* Gaming Innovation Group: 0 procent kvinnor i styrelsen (0 av 6)
* Karnov Group: 16 procent kvinnor i styrelsen (1 av 6)
* Xbrane Biopharma: 28 procent kvinnor i styrelsen (2 av 7)
* K-fastigheter: 16 procent kvinnor i styrelsen (1 av 6)

Det finns helt enkelt en stor diskrepans mellan de krav vi ställer på styrelser vad gäller jämställdhet och situationen i många av de bolag som noteras på börsen. I dagsläget är det uppenbart att varken rådgivare eller börsrevisorerna i praktiken tittar på jämställda styrelser när de bedömer om ett bolag är börsfähigt.

Detta skapar onödig friktion. Vi har varit tydliga med våra krav om jämställda styrelser, men möts ofta av oförståelse. Det är ingen som berättat för bolagen att jämställdhet i styrelsen är viktigt. Ingen har alltså poängterat detta. Inte rådgivare och inte riskkapitalbolagen som är de som ofta sätter bolagen på börsen.

När nynoterade bolag får in stora institutionella ägare som under flera år haft krav på jämställda styrelser, blir det lätt en konfrontation. Bolagens tidigare ägare vill i många fall inte byta ut en styrelse som enbart suttit ett år (sedan börsintroduktionen).

Att tillsätta en jämställd styrelse inför börsintroduktion vore betydligt enklare. Bolaget och dess styrelse ses ändå över under en noteringsprocess, och att då i förväg säkerställa en jämställd styrelse vore ett naturligt steg. Om inte insikten drabbat bolaget förr. Trots en rad studier som visar på ett positivt samband mellan jämställdhet – i såväl styrelse som i ledningen – och lönsamhet så verkar flera av bolagen och dess rådgivare själva sakna insikten om sambandet.

Nasdaq Nordic kommer att ta upp frågan i sina styrelseutbildningar, vilket är ett bra första steg, men vi behöver göra mer.

Vi uppmanar därför alla rådgivare och riskkapitalbolag som arbetar med börsintroduktioner att införa rekommendationer på jämställda styrelser. Det kommer att göra de bolag ni arbetar med att bli mer attraktiva för investerare, och i synnerhet det långsiktiga institutionella kapitalet.

Det är dags att alla tar sitt ansvar för ett mer jämställt näringsliv.

Ramsay Brufer, ägaransvarig, Alecta
Henrik Didner, grundare, Didner & Gerge Fonder
Erik Durhan, chef för ägarstyrning, Nordea Fonder
Ossian Ekdahl, chef Ägaransvar, Första AP-fonden
Mats Gustafsson, förvaltare, Lannebo Fonder
Eva Halvarsson, vd, Andra AP-fonden
Lars-Göran Orrevall, chef Kapitalförvaltning, Skandia
Peter Lundkvist, chef Ägarstyrning, Tredje AP-fonden
Arne Lööw, ägaransvarig, Fjärde AP-fonden
Marianne Nilsson, chef Ägarstyrning, Swedbank Robur Fonder
Anders Oscarsson, Aktiechef & Ägaransvarig, AMF
Magdalena Wahlqvist Alveskog, vd och ägarstyrningsansvarig, Handelsbanken Fonder
Emilie Westholm, chef Ansvarsfullt ägande, Folksamgruppen
Johannes Wingborg, ägaransvarig, Länsförsäkringar Fondförvaltning

Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer