ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Vägen in

Utbilda nyanlända på jobbet

  • ÅTGÄRDER. Det tilltänkta intensivåret kommer att öka förutsättningarna för en snabbare väg in på arbetsmarknaden för nyanlända, skriver Maria Mattsson Mähl. Foto: Jack Mikrut

DEBATT. Den politiska övertygelsen att integrationsprojekt sker bäst i kommunal regi gör det i själva verket svårare för företag att rekrytera nyanlända. En anställning, oavsett arbetsuppgifter, är effektivare än aktiviteter som syftar till att göra invandrade mer attraktiva på arbetsmarknaden, skriver Maria Mattsson Mähl, grundare av Alpha CE.

I slutet på oktober var drygt 358 000 personer inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Av dessa var drygt 167 000 personer födda utanför Europas gränser, en grupp som bedöms ha mycket svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Nu ökar dessutom långtidsarbetslösheten, vilket är ett tecken på att lågkonjunkturen är på ingång.

Men det finns ljusningar. Faktum är att arbetsgivarna fortfarande har stor kompetensbrist, trots signaler om lågkonjunktur. Det råder stor efterfrågan på diskare, lokalvårdare, skogsarbetare och lagerarbetare, då allt fler roller på arbetsmarknaden har växt fram i skuggan av kompetensbristen.

När arbetsgivarna inte har lyckats hitta en undersköterska att rekrytera försöker de avlasta den befintliga personalen genom att identifiera och modifiera de arbetsuppgifter som måste utföras.

Att torka bord, tömma sopkorgar och servera mat till patienterna går utmärkt att göra för en ambitiös SFI-elev som vill kombinera sina studier med ett arbete. Arbetsgivarna har helt enkelt förstått vikten av att bredda sin rekryteringsbas.

Jag möter många företag som tar ett stort ansvar för integrationen. Ruttjänstföretaget Hemfrid arrangerar kvällskurser för sin personal för att de ska kunna kombinera sitt arbete med fortsatta studier i svenska. Fastighetsutvecklaren Byggvesta driver projektet Yalla Rinkeby, där utrikesfödda kvinnor som aldrig varit inne på arbetsmarknaden får arbetsträna och bedriva cateringverksamhet.

Båda företagen är exempel på företag som ser samhällsnyttan som en naturlig och integrerad del av affärsutvecklingen. För Hemfrid är det värdefullt om personalen kan tala bra svenska och därigenom får bättre förutsättningar att skapa goda kundrelationer. Byggvesta lyfter utsatta bostadsområden och ökar därmed värdet på sina fastigheter. Det blir en win-win-situation för alla parter.

Tyvärr är det komplicerat för företagen att driva samhällsnyttiga initiativ. Många politiker och tjänstemän tycks vara övertygade om att svenskundervisning eller andra integrationsprojekt sker bäst i kommunens egenregi. Frustrerade företagare vittnar om att de skulle vilja göra mer, men de möts av stelbenta strukturer och rigida regelverk.

Det finns också en flora av idéer som, hur välvilliga de än är, skapar en ogenomtränglig vägg av tillfälliga insatser som både förvirrar arbetsgivare och arbetssökande och skapar inlåsningseffekter.

Det kan vara alltifrån frivilligorganisationer som fått bidrag från kommunen till ett kommunalt projekt finansierat med EU-pengar.

Aktiviteter är visserligen bättre än passivitet, men en anställning bör alltid gå före aktiviteter som är avsedda att rusta för anställning.

Tack och lov är nu flera saker på ingång som kommer att underlätta för integrationen och arbetsmarknaden:

- Etableringsanställningarna kommer att skapa goda förutsättningar för arbetsgivarna att till en mycket låg lönekostnad rekrytera och utbilda personer som står långt från arbetsmarknaden.

- Den SFI-utredning som tillsätts inom en snar framtid ska se över möjligheten till en nationell SFI-peng som skapar likriktade förutsättningar i hela landet. Möjligheterna att lära sig yrkessvenska på jobbet samt att kombinera SFI och yrkesvux ska förstärkas.

- Det tilltänkta Intensivåret kommer att öka förutsättningarna för en snabbare väg in på arbetsmarknaden för nyanlända.

- RUT-avdraget ska utvidgas till tvätt, flytt-, hämt- och trygghetstjänster, vilket kommer att öka efterfrågan på arbetskraftsintensiva tjänster.

Det allra viktigaste är dock att politikerna vågar vara långsiktiga och se näringslivet som den tillgång företagen faktiskt är.

Maria Mattsson Mähl, grundare Alpha CE och nyinvald ledamot i Liberalernas partistyrelse

Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer