Annons

Utbilda nyanlända på jobbet

DEBATT. Den politiska övertygelsen att integrationsprojekt sker bäst i kommunal regi gör det i själva verket svårare för företag att rekrytera nyanlända. En anställning, oavsett arbetsuppgifter, är effektivare än aktiviteter som syftar till att göra invandrade mer attraktiva på arbetsmarknaden, skriver Maria Mattsson Mähl, grundare av Alpha CE.

I slutet på oktober var drygt 358 000 personer inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Av dessa var drygt 167 000 personer födda utanför Europas gränser, en grupp som bedöms ha mycket svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Nu ökar dessutom långtidsarbetslösheten, vilket är ett tecken på att lågkonjunkturen är på ingång.

Men det finns ljusningar. Faktum är att arbetsgivarna fortfarande har stor kompetensbrist, trots signaler om lågkonjunktur. Det råder stor efterfrågan på diskare, lokalvårdare, skogsarbetare och lagerarbetare, då allt fler roller på arbetsmarknaden har växt fram i skuggan av kompetensbristen.

När arbetsgivarna inte har lyckats hitta en undersköterska att rekrytera försöker de avlasta den befintliga personalen genom att identifiera och modifiera de arbetsuppgifter som måste utföras.

Att torka bord, tömma sopkorgar och servera mat till patienterna går utmärkt att göra för en ambitiös SFI-elev som vill kombinera sina studier med ett arbete. Arbetsgivarna har helt enkelt förstått vikten av att bredda sin rekryteringsbas.

Jag möter många företag som tar ett stort ansvar för integrationen. Ruttjänstföretaget Hemfrid arrangerar kvällskurser för sin personal för att de ska kunna kombinera sitt arbete med fortsatta studier i svenska. Fastighetsutvecklaren Byggvesta driver projektet Yalla Rinkeby, där utrikesfödda kvinnor som aldrig varit inne på arbetsmarknaden får arbetsträna och bedriva cateringverksamhet.

Båda företagen är exempel på företag som ser samhällsnyttan som en naturlig och integrerad del av affärsutvecklingen. För Hemfrid är det värdefullt om personalen kan tala bra svenska och därigenom får bättre förutsättningar att skapa goda kundrelationer. Byggvesta lyfter utsatta bostadsområden och ökar därmed värdet på sina fastigheter. Det blir en win-win-situation för alla parter.

Tyvärr är det komplicerat för företagen att driva samhällsnyttiga initiativ. Många politiker och tjänstemän tycks vara övertygade om att svenskundervisning eller andra integrationsprojekt sker bäst i kommunens egenregi. Frustrerade företagare vittnar om att de skulle vilja göra mer, men de möts av stelbenta strukturer och rigida regelverk.

Det finns också en flora av idéer som, hur välvilliga de än är, skapar en ogenomtränglig vägg av tillfälliga insatser som både förvirrar arbetsgivare och arbetssökande och skapar inlåsningseffekter.

Det kan vara alltifrån frivilligorganisationer som fått bidrag från kommunen till ett kommunalt projekt finansierat med EU-pengar.

Aktiviteter är visserligen bättre än passivitet, men en anställning bör alltid gå före aktiviteter som är avsedda att rusta för anställning.

Tack och lov är nu flera saker på ingång som kommer att underlätta för integrationen och arbetsmarknaden:

- Etableringsanställningarna kommer att skapa goda förutsättningar för arbetsgivarna att till en mycket låg lönekostnad rekrytera och utbilda personer som står långt från arbetsmarknaden.

- Den SFI-utredning som tillsätts inom en snar framtid ska se över möjligheten till en nationell SFI-peng som skapar likriktade förutsättningar i hela landet. Möjligheterna att lära sig yrkessvenska på jobbet samt att kombinera SFI och yrkesvux ska förstärkas.

- Det tilltänkta Intensivåret kommer att öka förutsättningarna för en snabbare väg in på arbetsmarknaden för nyanlända.

- RUT-avdraget ska utvidgas till tvätt, flytt-, hämt- och trygghetstjänster, vilket kommer att öka efterfrågan på arbetskraftsintensiva tjänster.

Det allra viktigaste är dock att politikerna vågar vara långsiktiga och se näringslivet som den tillgång företagen faktiskt är.

Maria Mattsson Mähl, grundare Alpha CE och nyinvald ledamot i Liberalernas partistyrelse


Innehåll från ScriveAnnons

Så underlättar pappersfria avtal vardagen för företagen

E-signering blir enklare att lagra digitalt.
E-signering blir enklare att lagra digitalt.

Glöm pappersarkivering i pärmar, osignerade anställningskontrakt och borttappade dokument. Allt fler företag väljer att digitalisera sina avtalsprocesser. 

Här är skälen till att en pappersfri verksamhet blivit ett trendbegrepp 2020.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här 

Få bättre koll genom att skippa arkiven och pärmarna

I en djungel av etikettlösa pärmar är det svårt att leta reda på rätt avtal, dokument och offerter. Svenska e-signeringsleverantören Scrives lösning är istället att digitalisera alla kontrakt och sedan lagra dem virtuellt.

På så sätt kan både chefer och anställda komma åt sina kontrakt från kontoret eller butikerna med en enkel knapptryckning. Det leder till snabbare kundservice, bättre skydd mot bedrägerier och ett betydligt bättre system för säker förvaring av avtal. Och risken för att du som företagare ska tappa bort dokument är obefintlig. Du får helt enkelt bättre koll.

Lägg tiden på annat än administration

Tid är pengar. Och genom att automatisera avtalsprocessen finns både tid och pengar att hämta. Ett av företagen som Scrive har jobbat med har exempelvis kortat ned tiden det tar att bli kund hos dem från i genomsnitt 14 dagar till mindre än en timme. Som företagare kan du alltså eliminera kostsamma och tidskrävande fel som kan bli en följdverkan av manuell behandling.

Genom att digitalisera kontraktskrivandet och därmed minska administrationstiden kan medarbetare som tidigare haft som uppgift att hantera fel i kontrakt få andra och mer relevanta arbetsuppgifter. Kort och gott: som företagare kan du kraftigt reducera kostnader, tid och resurser på skrivare, papper, postgång, lagring och generell administration.

Bli grönare – och tjäna pengar på kuppen

Allt fler företag har som policy att miljöanpassa sina verksamheter. Det kan handla om klimatsmarta möten, hållbara seminarier och försök till minskat matsvinn efter fredagsfikat. Men det kan också vara ekonomiskt lönsamt att satsa på miljön. När Scrive 2018 firade tio miljoner signerade digitala dokument innebar det samtidigt att deras kunder sluppit att skriva ut motsvarande 100 miljoner A4-papperssidor.

Digitalisera – och lägg vantarna på de påpassade talangerna

Företagen skriker efter arbetskraft. På talangernas marknad kommer rekryteringsfrågan knappast bli mindre viktig i framtiden. En av de vanligaste orsakerna till att kandidater väljer att hoppa av en rekryteringsprocess är relaterade till tid. Allt fler HR-avdelningar har insett vikten av ett kvickt och smidigt agerande vid anställningar.

Scrive har med sin populära e-signeringstjänst snabbat upp många anställnings- och kontraktsprocesser i både små och stora bolag. I dag kan slutanvändarna e-signera och hantera sina dokument var de än befinner sig, på vilken enhet som helst. Det ligger rätt i tiden ur ett digitaliseringsperspektiv.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?