1515

Sprid Samhalls uppdrag till alla arbetsgivare

Samhalls monopolställning skapar en kollektiv lösning som klumpar ihop människor med olika behov. Den dryga 6 miljarder som Samhall kostar varje år skulle göra större nytta om de följde individerna, skriver Maria Mattsson Mähl.

INKLUDERA. Det är dags att skapa förutsättningar för ett inkluderande arbetsliv där personer med funktionsnedsättningar inte tvingas bära Samhalls logga på sina arbetskläder, skriver Maria Mattsson Mähl.
INKLUDERA. Det är dags att skapa förutsättningar för ett inkluderande arbetsliv där personer med funktionsnedsättningar inte tvingas bära Samhalls logga på sina arbetskläder, skriver Maria Mattsson Mähl.

Den osunda situation som tidigare chefer på Samhall vittnar om i SVT:s Uppdrag granskning den 28 april 2021 är föga förvånande för oss som arbetar med de målgrupper som står längst från arbetsmarknaden. Det statliga Samhall har en särställning på arbetsmarknaden att hantera personer med funktionsnedsättningar. Detta trots att idén om en kollektiv lösning för individer med olika behov både är omodern och skadlig. Forskning och beprövad erfarenhet från Sverige och övriga världen visar att ett individanpassat upplägg är det som skapar hållbara resultat. Ändå har Sverige en modell där vi klumpar ihop människor med olika behov i en och samma organisation. 

Det finns redan flera aktörer som i dag anställer personer med funktionsvariationer tack vare de olika typer av lönestöd som finns. I min vardag möter jag dagligen arbetsgivare som vill ta ett stort ansvar för dem står långt från arbetsmarknaden, i synnerhet om de får tillgång till handledning och ekonomiskt stöd. De ser mångfald som en tillgång på arbetsplatsen, även om det innebär att lokalen eller arbetsrutinerna behöver justeras. Men de får inte ens en bråkdel av de medel som Samhall förfogar över per individ. 

Årligen får Samhall 6,5 miljarder kronor i ett riktat statligt stöd. Det är pengar som möjliggör både en prissättning och en lönebildning som andra aktörer inte har en chans att matcha. Samhalls uppdrag är att anställa personer som står mycket långt från arbetsmarknaden och det är inte meningen att de ska rekrytera personer utifrån en kravbild. I stället ska de anpassa arbetsuppgifterna utifrån de personer som handläggarna på Arbetsförmedlingen anvisar till dem. Så ser det inte ut i praktiken. Chefer vittnar om att de handplockar sin arbetskraft och allt fler anställda är utrikesfödda. Men bristande kunskaper i det svenska språket är inte detsamma som att ha en funktionsnedsättning. 

De före detta Samhall-cheferna i Uppdrag granskning vittnar om att det är affärerna som avgör vilka som får en anställning hos Samhall. Att Samhall blivit ett affärsdrivande företag med fokus på marknadsandelar finns det mycket som tyder på. Almega Serviceföretagen undersökte 1 200 offentliga städupphandlingar under perioden 28 januari 2016 till 1 januari 2019.  I rapporten finns flera häpnadsväckande fakta, men två saker sticker ut: 

På riksnivå har Samhall vunnit nästan lika många upphandlingar som de fyra stora rikskonkurrenterna tillsammans. De har dessutom är en vinstmarginal som är 13 procentenheter högre än snittet för de andra. 

I Norrbotten är konkurrenssituationen sämst. Där vann Samhall 78 procent av de städupphandlingar de deltog i.

Det är lätt att skälla på företeelsen Samhall, men det är politikernas ansvar att säkerställa en sund arbetsmarknad för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Det är också viktigt att våra politiker säkerställer att konkurrensen inte snedvrids. 

Det är dags att skapa förutsättningar för ett inkluderande arbetsliv där personer med funktionsnedsättningar inte tvingas bära Samhalls logga på sina arbetskläder för att få jobba hos Willys, Ikea eller någon annan arbetsgivare. 

Låt stöden följa de individer som har rätt till dem, oavsett vilken arbetsgivare de har. På det sättet kan fler arbetsgivare få möjlighet att ta ett större samhällsansvar och mångfald kan bli ett naturligt inslag på våra arbetsplatser. Det är bra för individen och det är bra för företagen. 

Maria Mattsson Mähl

Entreprenör och ledamot av partistyrelsen (L).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?