Hoppa till innehållet

Annons

Replik: Meta slingrar sig undan frågan om gratis elskatt

Metas representanter målar upp en bild av ett gott och ädelt företag för att undvika frågan om varför de behöver gratis elskatt för att bedriva sin verksamhet. Frågan kvarstår: varför ska skattebetalare stå för Facebooks och andra amerikanska techjättars elnota, frågar sig Jon Karlung, vd på Bahnhof.

Foto:Tony Avelar

Facebook bidrar till världsfreden, är en formidabel plantskola för kohorter av vaktmästare som kan sköta om uppvärmda datalador, ger mysiga villkor på arbetsmarknaden för mellanchefer och deras kommunikationsavdelningar, bidrar till ungdomars psykiska hälsa, smälter onödig snö i Norrland som gör att havsnivåerna höjs i ett raskare tempo, utvecklar algoritmer som skyddar konsumenters integritet, skapar trevliga partyn för kommunalråd och deras anhöriga, delar ut blänkande medaljer till Business Sweden som tack för gigantiska etableringsstöd, och bidrar till att hålla igång en armé av jurister och PR-nissar. Mycket bra, nu vet vi allt detta! Men jag undrar fortfarande varför de amerikanska techjättarna ensidigt ska ha gratis elskatt, finansierat av svenska hushåll och företag?

Meta omsätter miljarder bara i Sverige. Deras affärsidé är att spionera på sina användare, och eftersom de bedriver denna verksamhet så pass framgångsrikt borde de kunna stå på egna ben. Särskilt när man betänker att firman redan gör allt de kan för att slippa betala svensk skatt. Men att då ge amerikanska giganter som Meta 1,25 miljarder kronor som hjälp att betala elräkningen, med förevändningen om att det bygger en svensk basindustri, går helt enkelt inte ihop. Det snedvrider konkurrensen i svensk IT-industri.

Världen står inför en grön omställning och Sverige har effektbrist. Energimyndighetens bedömning är att datahallar kommer stå för 20 procent av den ökade elanvändningen det kommande decenniet. Att Meta i detta läge inte ens återvinner värmen från datahallarna borde direkt diskvalificera dem från statliga subventioner. De har förvisso gett Forsmarks kärnkraftverk en helt ny betydelse, men om Mark Zuckerberg inte vet hur man bygger gröna datacenter så visar jag honom mer än gärna.

Jag lovar Lukasz Lindell och Janne Elvelid att Norrland har fantastiska förutsättningar för en internationellt konkurrenskraftig IT-industri även utan offentlig finansiering. Just därför genomför Bahnhof sedan många år en storsatsning i regionen, med bas i teknikstaden Umeå. Vi bygger där upp vår molnsatsning och skapar högkvalificerade arbetstillfällen helt utan investeringsstöd och skatterabatter. Frågan är hur många fler jobb som hade skapats om elskattebefrielsen istället hade riktats brett, till hela den svenska IT-industrin, och inte framför allt till amerikanska techjättar? Hade inte lika villkor bättre tjänat syftet att skapa en modern, svensk IT-basnäring? Jag är av den uppfattningen.

Jon Karlung, vd Bahnhof

Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.
Innehåll från LexusAnnons

Tekniken bakom nya lyxiga elbilen

Banbrytande styrning, smarta funktioner och en smidig körupplevelse.

Nu är det världspremiär för RZ – Lexus storsatsning inom elbilssegmentet.

– Vi bygger inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Innovativ design och teknik – det är två världar som korsas i nya Lexus RZ. Detta är en av de första elbilarna som Lexus lanserar, men bygger på nästan 20 års erfarenhet av att utveckla fordon med elektrisk drivning. Lexus introducerade sin första elhybrid, Lexus RX, redan 2005.

– Nu bygger vi inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

En mycket spännande nyhet kommer dock först om ett par år. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Frosteffekt i tak

Nya Lexus RZ har även en innovativ panoramatakfunktion, kallad Dimoramatak. Detta glastak har en frosteffekt som gör det möjligt att förvandla hela taket till en frostad yta med ett enkelt knapptryck, vilket ger skydd från solen.

För att skapa bästa möjliga väghållning och prestanda är RZ utrustad med DIRECT4, Lexus intelligenta fyrhjulsdrift. Systemet anpassar kontinuerligt greppet för alla fyra hjulen, och ger en smidig och responsiv körupplevelse.

Skräddarsy belysningen

Inne i kupén kan atmosfären anpassas efter ditt humör med hjälp av Mood Selector som låter dig skräddarsy belysningen med en palett på 64 olika färger. Kupén är också omsorgsfullt designad för att erbjuda största möjliga tystnad. Vindrutan är tillverkad av akustiskt glas, och dörrlister samt motorhuvens dubbla låssystem bidrar ytterligare till att minska påträngande ljud.

Som tekniken för energibesparing används infravärme i RZ för att komplettera klimatanläggningen och värma kupén snabbare och mer effektivt. Denna funktion använder infraröd strålning för att värma fasta objekt direkt framför elementen, vilket ger en känsla av en varm filt runt benen. Infravärmen minskar också belastningen på luftkonditioneringssystemet vilket gör att RZ sparar energi.

Slank design

Lexus RZ 450e är byggd på en dedikerad elbilsplattform och har utformats för att sticka ut bland sina konkurrenter med en slank och sportig design. Bakom ratten kommer du att märka att bilen är designad med föraren i fokus, med responsiv acceleration och inbromsning tack vara fyrhjulsdriften DIRECT4.

Förutom tekniska innovationer har Lexus RZ även utrustats med det omfattande säkerhetssystemet Lexus Safety System + inkl Proaktiv Körassistans. Lexus RZ är en elbil som tack vare sin tekniska mångfald levererar en enastående körupplevelse

– RZ har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra, säger Takashi Watanabe.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera