Hoppa till innehållet

Annons

Regeringen förvanskar etableringsjobben

Arbetsmarknadens parter har kommit överens om en ny anställningsform för att underlätta för nyanlända, etableringsjobben. Men regeringen och samarbetspartierna har försenat och förvanskat modellen och det finns stor risk att den inte blir av, skriver företrädare för LO, Unionen och Svenskt Näringsliv.

Våren 2018 slöt regeringen tillsammans med LO, Unionen och Svenskt Näringsliv en avsiktsförklaring om etableringsjobb. Syftet med etableringsjobben är att få nyanlända och långtidsarbetslösa i arbete och underlätta arbetsgivarnas kompetensförsörjning. Men hela processen har tappat styrfart. 

Regeringen och samarbetspartierna har förvanskat förutsättningarna för parternas principöverenskommelse och frångått den avsiktsförklaring regeringen själv slutit. 

År 2015 ansökte mer än 160 000 personer om asyl i Sverige. Många av dessa människor har nu fått uppehållstillstånd och försöker etablera sig på arbetsmarknaden.

Flyktingar tenderar att vara den migrantgrupp som har svårast att få jobb i Sverige. Rätt hanterat skulle fler av de många nyanlända som kommit till Sverige kunna bidra till att minska brister på arbetsmarknaden. I Sverige finns fortsatt stor efterfrågan på alltifrån undersköterskor till fordonsmekaniker.

Men många nyanlända och utrikesfödda saknar de kunskaper och färdigheter som krävs på svensk arbetsmarknad. Det gör det svårt för dem att få jobb. Över tid har detta lett till att arbetslöshetens sammansättning förändrats. Nu är närmare 60 procent av de arbetslösa på Arbetsförmedlingen födda utomlands.  

LO, Unionen och Svenskt Näringsliv tog därför år 2017 initiativ till en ny modell med ”etableringsjobb” för att fler nyanlända och långtidsarbetslösa ska få arbete.

Syftet med etableringsjobb är att ge nyanlända och långtidsarbetslösa de kunskaper och erfarenheter som efterfrågas på arbetsmarknaden. Anställningen ska normalt kunna leda till en tillsvidareanställning på heltid hos arbetsgivaren. Arbetstagaren ska ges möjlighet att delta i SFI och annan kortare utbildning som arbetsgivaren och arbetstagaren kommer överens om.

Den som har ett etableringsjobb får lön från arbetsgivaren och en individersättning från staten vilket sammantaget ger en skälig disponibel inkomst.

Etableringsjobben är utformade i den konstruktiva anda som oftast råder i den svenska arbetsmarknadsmodellen. Det är arbetsmarknadens parter, inte staten, som har huvudansvaret för att säkra kvaliteten i modellen. 

Etableringsjobben bygger på aktivt deltagande från arbetsmarknadens parter, till exempel när det gäller kontroll och stävjande av missbruk av etableringsjobb. Utan denna kontroll blir risken för fusk och utnyttjande av människor stor. Fack och arbetsgivare är överens om att bland annat inrätta en partssammansatt nämnd för tillämpning och efterlevnad av förbundsavtal om etableringsjobb.

Våren 2018 ställde sig regeringen alltså bakom parternas principöverenskommelse. En avsiktsförklaring om etableringsjobb presenterades. I den var regeringen och parterna överens om att införa en modell för ”anställning hos en arbetsgivare som omfattas av ett kollektivavtal om etableringsjobb”. Ambitionen var att modellen skulle vara på plats under andra halvåret 2019.

Men sedan avsiktsförklaringen slöts har hela processen tappat styrfart. Regeringen har under det senaste året ägnat stor kraft åt förvanska och förfela parternas modell med etableringsjobb utifrån kraven från C och L, istället för att hedra avtalet med parterna.

Av parternas principöverenskommelse följer att den kollektivavtalsreglerade formen av etableringsjobb endast kan komma i fråga för företag med kollektivavtal och vid uthyrning av arbetskraft endast när arbetstagaren arbetsleds av representant från sin egen arbetsgivare 

Parterna konstaterar att om regeringen och/eller andra riksdagspartier vill utveckla ett nytt statligt lönestöd för nyanlända och långtidsarbetslösa utanför principöverenskommelsens förutsättningar så åligger det dem att utarbeta formerna för detta, med beaktande av att det då inte kan bli fråga om etableringsjobb inom ramen för principöverenskommelsen. 

Nu är det hög tid för regeringen att stå upp för avsiktsförklaringen med arbetsmarknadens parter. Sveriges nyanlända och långtidsarbetslösa har väntat tillräckligt länge. Nu är det hög tid för bättre vägar in på arbetsmarknaden genom införande av etableringsjobb.

Mattias Dahl Vice VD Svenskt Näringsliv 

Therese Guovelin, förste vice ordförande LO

Martin Linder ordförande Unionen

Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.
Innehåll från LexusAnnons

Tekniken bakom nya lyxiga elbilen

Banbrytande styrning, smarta funktioner och en smidig körupplevelse.

Nu är det världspremiär för RZ – Lexus storsatsning inom elbilssegmentet.

– Vi bygger inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Innovativ design och teknik – det är två världar som korsas i nya Lexus RZ. Detta är en av de första elbilarna som Lexus lanserar, men bygger på nästan 20 års erfarenhet av att utveckla fordon med elektrisk drivning. Lexus introducerade sin första elhybrid, Lexus RX, redan 2005.

– Nu bygger vi inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

En mycket spännande nyhet kommer dock först om ett par år. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Frosteffekt i tak

Nya Lexus RZ har även en innovativ panoramatakfunktion, kallad Dimoramatak. Detta glastak har en frosteffekt som gör det möjligt att förvandla hela taket till en frostad yta med ett enkelt knapptryck, vilket ger skydd från solen.

För att skapa bästa möjliga väghållning och prestanda är RZ utrustad med DIRECT4, Lexus intelligenta fyrhjulsdrift. Systemet anpassar kontinuerligt greppet för alla fyra hjulen, och ger en smidig och responsiv körupplevelse.

Skräddarsy belysningen

Inne i kupén kan atmosfären anpassas efter ditt humör med hjälp av Mood Selector som låter dig skräddarsy belysningen med en palett på 64 olika färger. Kupén är också omsorgsfullt designad för att erbjuda största möjliga tystnad. Vindrutan är tillverkad av akustiskt glas, och dörrlister samt motorhuvens dubbla låssystem bidrar ytterligare till att minska påträngande ljud.

Som tekniken för energibesparing används infravärme i RZ för att komplettera klimatanläggningen och värma kupén snabbare och mer effektivt. Denna funktion använder infraröd strålning för att värma fasta objekt direkt framför elementen, vilket ger en känsla av en varm filt runt benen. Infravärmen minskar också belastningen på luftkonditioneringssystemet vilket gör att RZ sparar energi.

Slank design

Lexus RZ 450e är byggd på en dedikerad elbilsplattform och har utformats för att sticka ut bland sina konkurrenter med en slank och sportig design. Bakom ratten kommer du att märka att bilen är designad med föraren i fokus, med responsiv acceleration och inbromsning tack vara fyrhjulsdriften DIRECT4.

Förutom tekniska innovationer har Lexus RZ även utrustats med det omfattande säkerhetssystemet Lexus Safety System + inkl Proaktiv Körassistans. Lexus RZ är en elbil som tack vare sin tekniska mångfald levererar en enastående körupplevelse

– RZ har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra, säger Takashi Watanabe.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera