Annons

Premiera kvinnligt riskkapital

DEBATT. Det är ägandet och finansieringen som avgör var den reella makten finns i näringslivet. Kvinnor ges inte samma förutsättningar som män i kapitalförsörjningen. När Sverige investerar för att omstarta ekonomin är det viktigt att jämställdhetsperspektivet finns med, skriver Maria Mattsson Mähl, ägare till utbildningsföretaget Alpha CE.

Maria Mattsson Mähl.
Maria Mattsson Mähl.Foto:Joey Abrait

Den 10 juli publicerade Dagens industri en artikel som bekräftade att kvinnor endast får ta del av 1 procent av riskkapitalet. Vi svenskar anser oss leva i ett jämställt land där vi gärna diskuterar frågor som föräldraledighet och bolagsstyrelser ut ett jämställdhetsperspektiv. Men nu är det hög tid att på allvar lyfta diskussionen om den reella makten i näringslivet – ägandet och kapitalet. I omstarten av ekonomin, när coronapandemin är över, måste vi ta kvinnors entreprenörskap i beaktande. Det är resursslöseri att endast nyttja 50 procent av den kapacitet som finns hos Sveriges entreprenörer.

Enligt den internationella GEM-rapporten (Global Entrepreneurship Monitor) är andelen svenskar som definierar sig som entreprenörer 8,3 procent (10,6 procent av männen och 5,8 procent av kvinnorna). Men trots att vi svenskar gärna ser Sverige som ett land för entreprenörer står vi oss inte särskilt väl internationellt. För närvarande befinner vi oss på plats 38 av 50 av de undersökta länderna. Trenden är dessutom negativ. Inte minst kvinnors företagande har minskat dramatiskt sedan den socialdemokratiskt ledda regeringen tog över makten. Diskussionen om ”vinster i välfärden” har säkert dämpat entusiasmen att starta företag i kvinnodominerade branscher, men det är troligen inte den enda anledningen. För att bygga ett företag behövs ofta ett kapital och här visar undersökningar gång på gång att kvinnor inte ges samma förutsättningar som män.

Ett bra entreprenörsklimat är viktigt för vårt land. Det skapar innovation, tillväxt och arbetstillfällen. Ett jämställt samhälle är också viktigt. Kvinnors entreprenörskap bör därför ligga högt på den politiska agendan i diskussionerna för hur vi ska omstarta Sverige efter pandemin. Det finns flera förbättringsområden:

Ge Ung Företagsamhet ett riktat uppdrag att stötta tjejer att ta klivet från UF-företaget till att starta ett riktigt aktiebolag. Ung företagsamhet, UF-företag, är ett skolämne som visat sig ha flera positiva effekter. De gymnasieelever som driver UF-företag klarar sig bättre på arbetsmarknaden och har en starkare löneutveckling än de som inte driver UF-företag. Bland dagens UF-elever väljer dessutom flickor, i samma utsträckning som pojkar, att axla vd-rollen. Att könsfördelningen i UF-företagen är så jämn borde tyda på att det finns en outnyttjad potential som samhället skulle kunna förvalta bättre.

Kvinnodominerande branscher är inte företagsvänliga. De flesta entreprenörer startar sitt företag i den bransch där de har erfarenheter och kontakter. Det är där entreprenören bäst kan bedöma utvecklingspotential och affärsmöjligheter. Därför är det viktigt att vi tillåter och uppmuntrar företagandet i branscher som skola, vård och omsorg. Det skapar mångfald bland företagen och det ger förutsättningar för fler kvinnor att starta företag i och utveckla de branscher som samhället är så beroende av.

Kvinnor måste få ökade förutsättningar att bli investerare. En person som ska investera pengar vill minimera sin risk. Därför premieras personer med en bakgrund, ett utseende och en kompetens som är lätt att bedöma. Då män i högre grad äger riskkapital är det lättare för dem att ge finansiering till andra män. De känner helt enkelt igen sig. Får kvinnor bygga företag som genererar vinst i välfärdssektorn kommer det att bildas ett riskvilligt kapital som ägs av kvinnor. Detta är troligen i särklass den viktigaste komponenten för att bryta trenden.

På kort sikt bör statligt riskkapital premiera kvinnors entreprenörskap i högre utsträckning för att motverka dagens snedvridna konkurrens. Vinnova och Almi bör få en större och mer aktiv roll, men man kan även tänka sig att ge banker och andra finansieringsinstitut riktade krav för få tillgång till den statliga bankgarantin.

Förebilder och mentorskap har betydelse. Maud Olofsson initierade som näringsminister ett ambassadörsprogram för kvinnor i syfte att synliggöra och inspirera fler kvinnor att starta företag. Det finns anledning att ge Tillväxtverket ett liknande uppdrag igen. Förebilder har betydelse och i ett land där endast 1 procent av riskkapitalet går till kvinnor skapas för få förebilder. Här behövs därför aktiva insatser för att lyfta frågan igen.

När Sverige investerar för att omstarta ekonomin är det viktigt att jämställdhetsperspektivet finns med. Det är hög tid att kvinnor får samma möjligheter som män. Det är i ägarledet som den reella makten finns och Sverige behöver alla entreprenörer som går att uppbringa. Dessutom – våra döttrar förtjänar att få samma chans som våra söner att driva företag.

Maria Mattsson Mähl, grundare av Nätverket 17, Årets Kvinnliga Gasell 2018 samt ledamot i Liberalernas partistyrelse


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Life science-bolag behöver ha koll på sina siffror

Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.
Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.

Rätt ekonomisk information i rätt tid är viktigt inom Life Science för att dessa bolag ska kunna gå ut med denna till investerare och på marknaden. Noterade bolag har i tillägg specifika regler och rapporteringstider att följa. 

– Det är extra roligt att jobba med life science- och utvecklingsbolag just för att de är så intresserade av sina siffror, säger Malin Wikstrand, redovisningskonsult på Accountor. 

Malin Wikstrand sitter på Accountors Lundakontor i Medicon Village Science Park. Accountor har haft kontor där sedan 2012 då Medicon Village startade upp, idag en nätverksmiljö med 150 företag och organisationer med tillsammans 2200 medarbetare. Det är en intressant miljö att finnas i och Accountor har life science samt forsknings- och innovationsföretag härifrån som kunder. Hon tycker det är inspirerande att sitta nära kunder. 

– Det är roligt att man kan stöta på varandra, ta en kaffe eller lunch och lyssna på hur det går för deras projekt. Det är en häftig miljö att sitta i, säger Malin Wikstrand. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountors samarbete med Life Science-bolag. 

Börsnotering ställer fler krav

Malin Wikstrand tycker om att jobba med bolag som har tydliga rutiner. Att sätta upp rutiner och att arbeta helt digitalt är hennes vardag. Är bolagen börsnoterade har de fler krav på sin ekonomiska information och på transparens. 

– Det är roligt att vara med i den processen, säger Malin Wikstrand. 

Effektiviserar och professionaliserar

Ett bolag hon jobbar med, Pledpharma, noterades på Nasdaq förra året.  

– Sedan vi började jobba med Accountor har vi gått över från mycket manuell hantering av ekonomiarbetet till helt digitalt arbete. Utöver att digitaliseringen har effektiviserat ekonomiarbetet ger den också en skalbarhet. Vi kan växa utan något större merarbete. Arbetet flyter dessutom på obehindrat oavsett var i världen vi är samtidigt som vi samarbetar med Malin Wikstrand i Lund och Peter Einarsson, senior advisor på Accountor, i Stockholm, säger Yilmaz Mahshid, PhD, CFO på Pledpharma. Han fortsätter:

– Övergången till Nasdaq med rapportering enligt IFRS gör att det behöver vara bra kvalitet på rapporteringen samt att vi är mer pålästa då vi genomgår granskning från många håll. Processerna och arbetet inom ekonomi har professionaliserats till en helt annan nivå och Accountor har varit en del utav den professionaliseringen. 

Fakta Accountor 

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda, varav 270 konsulter på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i sju länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountor här. 

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?