Annons

Moderata riksdagsledamöter: Regeringen gynnar höginkomsttagare på vanligt folks bekostnad

DEBATT. Med fullständig kallsinnighet fortsätter S/MP-regeringen sin landsbygdsfientliga politik. De chockhöjer skatten på bensin och diesel och sänker sedan skatten för den som tjänar mer än 60 000 kronor i månaden. Snart kommer en liter bensin och diesel att kosta över 20 kronor litern.

ORÄTTVIST. Regeringen chockhöjer skatten på bensin och diesel och sänker sedan skatten för den som tjänar mer än 60 000 kronor i månaden. Det är helt obegripligt, skriver åtta moderata riksdagsledamöter.
ORÄTTVIST. Regeringen chockhöjer skatten på bensin och diesel och sänker sedan skatten för den som tjänar mer än 60 000 kronor i månaden. Det är helt obegripligt, skriver åtta moderata riksdagsledamöter.Foto:PONTUS LUNDAHL / TT, Pontus Lundahl

Dessutom får den som har råd att köpa dyra elbilar tiotusentals kronor i subvention som ska betalas av alla som inte har råd att köpa nya bilar. Vanligt hårt arbetande folk runt om i hela landet, som saknar alternativ till bilen, ska nu alltså betala över 20 kronor litern för bensin och diesel för att sänka skatten för de som tjänar mest. 

Klimatminister Isabella Lövin (MP) låter i TV meddela att de fossildrivna bilarna ska bort och att det minsann går att åka kollektivt istället. I ett första steg tänker de återinföra överindexeringen av bensin och dieselskatten som togs bort i M/KD-budgeten. 

Bara det gör att priset per liter ökar med ett par kronor inom kort. Dessutom tänker de höja skatten ytterligare undan för undan. Den som inte har tillgång till kollektivtrafik eller har råd att köpa en dyr elbil får inte kortare avstånd till jobbet. Barnen måste fortfarande skjutsas och livet måste gå ihop. 96 procent av väljarna har inte valt miljöpartiets politik. Men ansvaret vilar tungt på socialdemokraterna och de partier som nu accepterar den här politiken. 

I M/KD-budgeten hade vi den näst högsta klimatsatsningen någonsin i riket. Sverige ska fortsatt vara världsledande för en omställning till en hållbar framtid. Men miljöpolitiken måste bli så viktig att forskningen får ligga till grund för vilka åtgärder som behöver vidtas. Det handlar mer om utbyggd kärnkraft än chockhöjda bensin och dieselskatter. 

Under 8 år med moderaterna i regeringen så sjönk klimatutsläppen i Sverige. Under fyra år med miljöpartiet ökade klimatutsläppen. Att straffa vanligt folk som är beroende av bilen är alltså inte ens bra klimatpolitik. Det är bara ett straff på landsbygd och alla som varje dag är beroende av bilen. Det är helt obegripligt. 

Edward Riedl, riksdagsledamot Västerbotten (M)

Noria Manouchi, riksdagsledamot Malmö (M)

Sten Bergheden, riksdagsledamot Skaraborg (M)

Lars Beckman, riksdagsledamot Gävleborg (M)

Carl-Oskar Bohlin, riksdagsledamot Dalarna (M)

Camilla Waltersson Grönvall, riksdagsledamot Västra Götaland västra (M)

Mattias Karlsson, riksdagsledamot Norrbotten (M)

John Widegren, riksdagsledamot Östergötland (M)


Innehåll från Bristol-Myers Squibb Annons

Uppköpet stärker BMS:s läkemedelsportfölj

I november blev Celgene en del av Bristol Myers Squibb.
I november blev Celgene en del av Bristol Myers Squibb.

Med uppköpet av läkemedelsbolaget Celgene stärker Bristol Myers Squibbs sitt erbjudande av läkemedel och vårdlösningar. Bolaget kommer även fortsätta att samarbeta med andra vårdaktörer för att utveckla behandlingar för svårt sjuka patienter.

I november förra året fullbordade BMS, Bristol Myers Squibb, sitt uppköp av Celgene och de båda bolagens produkter finns nu under BMS varumärke.

– Bägge bolagen var framgångsrika både globalt och här i Sverige. Tillsammans har vi nu möjligheten att hjälpa än fler patienter inom olika sjukdomsområden. Vi har redan ett flertal ledande produkter på marknaden och bara under de kommande två åren lanserar vi ytterligare åtta nya läkemedel, säger Michaël Lugez, vd på BMS Sverige och tidigare vd på Celgene Nordics. 

Ledande biofarmabolag

Celgene var innan sammanslagningen en världsledande aktör inom läkemedelsutveckling för behandling av bland annat blodcancersjukdomar, solida cancertumörer samt inflammatoriska och immunologiska sjukdomar. BMS var ett globalt biofarmabolag som utvecklade innovativa läkemedel inom onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, immunologi och fibros.

– Tillsammans har vi en av industrins bredaste pipelines och tack vare att vi nu kan slå samman kunskaperna och erfarenheterna från de båda bolagen kommer vi bli ännu starkare. Medarbetarna är vår främsta tillgång och de drivs av att hitta nya läkemedel och innovativa behandlingslösningar för vården. Både Celgene och BMS har tidigare också investerat stort i forskning globalt och det är något vi kommer att fortsätta med, säger Michaël Lugez.

EXTERN LÄNK: Läs mer - så verkar Bristol Myers Squibb i Sverige.

Under kommande år avser BMS i Sverige att arbeta mot tre huvudmål.

– Vår första prioritet är nu att färdigställa sammanslagningen av bolagen för att patienterna ska kunna ta del av fördelarna. Vidare har vi som mål att våra nya produkter ska bli tillgängliga för patienter i Sverige så snart som möjligt. Det tredje målet är att ge vår personal fler möjligheter att växa och utveckla vår affär, säger Michaël Lugez.

Patienterna är allt fokus

Patienterna och deras vård står ständigt i fokus i allting som BMS gör och bolaget vill vara med genom hela patientresan. Därför utvecklar de nu bland annat en app där patienter kan följa sin behandling, få svar på frågor och prata med en läkare.

– Vi vill inte bara vara en läkemedelsleverantör, utan även en partner till alla som är involverade inom hälso- och sjukvård. BMS var till exempel med och grundade organisationen ”All.Can” vars mål är att frigöra resurser för sjukhus för att optimera behandlingen av patienter. För att uppnå detta måste vi arbeta tillsammans. Ett annat exempel är hur vi i den pågående pandemin arbetar tillsammans med andra företag och organisationer för att donera pengar, labbutrustning och produkter för att stötta kampen mot coronaviruset, säger Michaël Lugez.

Ny logotyp

I samband med uppköpet av Celgene uppdaterar BMS även sitt varumärke med en ny logotyp.

– Även om vi fortfarande heter BMS är vi ett nytt bolag och det vill vi visa med vår nya logotyp. Motivet är en hand som är en universell symbol för läkande. Den representerar att ge och ta emot vård och visar på vårt engagemang för att sätta människan i första rummet, det är personligt, avslutar Michaël Lugez.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Bristol Myers Squibb här 

Fakta Bristol Myers Squibb
Bristol Myers Squibb, BMS, är ett globalt biofarmaceutiskt bolag som utvecklar innovativa läkemedel för svåra sjukdomar. Bolaget kombinerar smidigheten hos ett bioteknikbolag med räckvidden och resurserna hos ett etablerat läkemedelsföretag. BMS är bland annat verksamma inom onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, cancersjukdomar samt inflammatoriska och immunologiska sjukdomar. BMS deltar i flera globala samarbeten för att utveckla och optimera vårdlösningar med patienten i fokus.

Mer från Bristol-Myers Squibb

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bristol-Myers Squibb och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?