1515

M tänker fel om arbetskraftsinvandringen

DEBATT. På tisdagen gick vårt eget parti Moderaterna ut med förslaget att lönekravet för den som vill arbetskraftsinvandra till Sverige ska höjas från 13.000 kr till 31.700 kr. Det är mer än en fördubbling och en kolossal höjning som skadar de människor som vill komma hit, arbeta och göra rätt. Moderata Ungdomsförbundet ställer sig starkt kritiska till förslaget och hoppas att Moderaterna gör om och gör rätt.

NYTT FÖRSLAG. Moderata Ungdomsförbundet ställer sig starkt kritiska till Moderaternas förslag om arbetskraftsinvandring på tisdagen.
NYTT FÖRSLAG. Moderata Ungdomsförbundet ställer sig starkt kritiska till Moderaternas förslag om arbetskraftsinvandring på tisdagen.Foto:Anders Wiklund/TT

Sverige har ett stort antal bristyrken i dag till exempel lärare och programmerare. Jämförelsevis är medianlönen för en lärare i Sverige i dag 26.900 och 31.200 kr för en programmerare. I dag sker över 90 procent av alla arbetskraftsinvandring till bristyrken och partiets förslag skulle troligen strypa det helt. Partiet motiverar förslaget med att man vill komma åt arbetskraftsinvandring för lågkvalificerade yrken, men förslaget kommer därmed också slå mot den högkompetenta arbetskraftsinvandringen i stället för fuskande aktörer eller individer som kommer behöva bidrag utöver sin anställning. 

Almega släppte i början av året en rapport kring arbetskraftsinvandringens påverkan på den offentliga ekonomin. Den visar att arbetskraftsinvandringen genererar ett stort ekonomiskt överskott för statens finanser i alla undersökta yrkeskategorier. Tidigare undersökningar från Svenskt Näringsliv har påvisat samma resultat, att arbetskraftsinvandringen bidrar med över 34 miljarder till Sveriges BNP. Därmed verkar forskningen inte heller stödja den underliggande tesen att stora delar av de människor som i dag arbetskraftsinvandrar till Sverige skulle vara en belastning för staten. Dessutom gör den som är orolig för välfärdskostnader sig en björntjänst genom att vilja begränsa arbetskraftsinvandringen snarare än att förespråka en kvalificering in i den svenska välfärden och ett begränsat bidragssystem. 

Moderaterna bör också ställa sig frågan huruvida man redan glömt bort essensen i det idéprogram man släppte i oktober 2020. I det går att läsa: ”Sverige ska vara ett land dit man vill söka sig för att arbeta, driva företag och därmed bidra till vårt samhälles utveckling”. Förhoppningsvis har inte idéprogrammet blivit irrelevant på några månader och förhoppningsvis har inte heller idén om att Sverige ska vara ett land dit människor ska kunna söka sig för arbete blivit det heller. Om kravet på en medianlön på 32.000 skulle bli verklighet innebär det en återgång till hur Sverige såg ut 2008, före alliansregeringens reformer, med en i praktiken icke-existerande arbetskraftsinvandring med ineffektiv matchning mellan bristyrken och de som sökte sig hit. 

Sverige ska vara möjligheternas land, där den som vill ska kunna ta sig hur långt som helst. Att vilja sätta käppar i hjulet för människor med egen försörjning som vill flytta hit och bidra till den visionen är inte värdigt Moderaterna utan låter mer som den falska retoriken LO och Socialdemokraterna brukar hänföra. Vår generation måste förvalta de liberala segrar som gjordes under den första Alliansregeringen avseende arbetskraftsinvandringen. Oseriösa och fuskande aktörer ska alltid bekämpas med statens fulla kraft medan ambitiösa människor som vill komma hit och bidra alltid ska välkomnas med öppen famn. Moderaternas förslag kommer att slå tvärtemot, det riskera snarare att slå hårdast mot de som vill jobba, bidra och göra rätt för sig. 

Det behöver göras mer för att komma åt fusket med arbetskraftsinvandringen. Kravet för att få komma till Sverige som arbetskraftsinvandrare bör rimligtvis vara att anställningen garanterar att individen försörjer sig själv utan bidrag från staten, inte att individen ska ha en svensk medianlön. Vi uppmuntrar därför vårt parti att fortsätta ta kampen mot fusket men vi uppmanar också till att inte gå fram skarpt med förslaget om höjt lönekrav i riksdagen.

Matilda Ekeblad, förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet

Erik Engstrand, förste vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet

Samuel Jonsson, andre vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?