1515

LO: Klyftorna har ökat

REPLIK. Inkomstskillnaderna har under de senaste decennierna ökat snabbt i Sverige. OECD har visat att skillnaderna ökat snabbare i Sverige än i något annat medlemsland i organisationen.

Bild:Nora Lorek

Ökad jämlikhet handlar om rättvisa och om vilket samhälle vi vill ha. Alla behöver såklart inte hålla med om jämlikhetens egenvärde. Men det finns inga belägg för att de senaste decenniernas ökande inkomstskillnader, som Bettina Kashefi antyder i sin debattartikel, skulle ha varit nödvändiga för att skapa tillväxt, reallöneökningar och produktivitet. Tvärtom visar flera studier på stora potentiella risker för tillväxten med ökad ojämlikhet. En studie från OECD (Cingano, 2014) som tittar på 30 års utveckling i medlemsländerna visar exempelvis att ökade inkomstskillnader har en signifikant negativ effekt på tillväxten. Slutsatsen i studien är att politik och reformer som utgår från att vinsterna kommer sippra ner till alla delar av befolkningen, riskerar att undergräva den långsiktiga tillväxten.

Bettina Kashefi skriver också att den ökande svenska ojämlikheten bara kan ses med vissa typer av mått. Detta stämmer inte, oavsett metod visar statistiken på ökande inkomstskillnader sedan mitten av 1980-talet.

Men skillnaderna har inte ökat avseende i alla inkomstslag. Även om ökade löneskillnader är en stor del av problematiken i många andra länder så är det inte fallet i Sverige. En trolig förklaring till varför löneskillnaderna inte ökat på samma sätt i Sverige som i många andra länder är våra starka fackförbund – hög organisationsgrad och kollektivavtalstäckning har i flera jämförande studier lyfts fram som viktiga faktorer för minskade löneskillnader.

Så varför ökar då inkomstskillnaderna i Sverige?

Den förklaring som lyfts fram i debattartikeln – baserat på Svenskt Näringslivs egen analys – är att den ökande ojämlikheten är ett resultat av omfattande invandring. Integrationen av nyanlända på arbetsmarknaden är onekligen en viktig fråga. Den avsiktsförklaring om så kallade etableringsjobb som slöts mellan LO, Unionen och Svenskt Näringsliv i vintras har potential att, genom att kombinera riktiga arbeten och reguljär utbildning, få många personer i arbete som i dagsläget saknar de kunskaper som krävs på svensk arbetsmarknad.

Men att, som Svenskt Näringsliv gör, antyda att det är detta som ligger bakom den stora ökningen av inkomstskillnaderna går emot vad som påvisats av ledande forskare på området. Resultaten från en studie som släpptes för ett par veckor sedan i Nordic Economic Policy Review (Pareliussen och Robling, 2018) indikerar att endast cirka 5 procent av ökningen av inkomstskillnaderna i Sverige sedan millennieskiftet förklaras av de strukturella effekterna av invandringen.

Det finns i stället två andra huvudsakliga förklaringar till de ökade inkomstskillnaderna. För det första har större och mer koncentrerade kapitalinkomster till toppen inneburit att de som har de högsta inkomsterna dragit ifrån resten av befolkningen. Det är flera saker som ligger bakom detta. Under de senaste decennierna har exempelvis finansmarknaderna internationaliserats och avreglerats vilket troligen är en av orsakerna till utvecklingen. I Sverige har dessutom beskattningen av förmögenheter och kapitalinkomster minskat.

För det andra har inkomsterna för personer i botten av inkomstfördelningen halkat efter resten av befolkningen, framförallt sedan millennieskiftet. Detta beror dels på en urholkning av inkomstförsäkringssystemen som a-kassa och sjukförsäkring, både när det gäller ersättningsnivåerna som inte hållit jämna steg med löneutvecklingen och i fråga om vem som omfattas vid exempelvis arbetslöshet. Dels beror det på att de som redan har de lägsta inkomsterna i samhället – däribland sjuka och arbetslösa – betalar högre skatt på samma inkomst jämfört med resten av befolkningen.

Svenskt Näringsliv har under flera decennier drivit på för en politik som oundvikligen lett till ökade inkomstskillnader. Det är märkligt att man nu inte vill stå för konsekvenserna av sitt framgångsrika arbete.


Ola Pettersson, chefsekonom LO
Anna Almqvist, LO-ekonom 


Läs Bettina Kashefis artikel här.

Läs Bettina Kashefis svar på denna artikel här.

Är du sakkunnig i en aktuell fråga? Välkommen att sända ditt inlägg till debatt@di.se. Bifoga högupplöst porträttfoto. Textlängd 2.500-6.000 tecken inklusive blanksteg.


Innehåll från Contour DesignAnnons

Så ser man till att anställda arbetar ergonomiskt hemifrån

Minna Snickars och Anna Engström, KAM på Contour Design. Till höger: Contour Designs populära Travel Kit.
Minna Snickars och Anna Engström, KAM på Contour Design. Till höger: Contour Designs populära Travel Kit.

Musarm, nackont och ryggsmärtor. Listan på negativa effekter av dålig ergonomi kan göras lång. Under pandemin har många anställda drabbats hårt och som arbetsgivare har man ett ansvar att ge en likvärdig arbetsplats oavsett om man arbetar distans eller på kontoret. Med Contour Designs ergonomiska produkter minskas smärta och spänningsskador – arbetet blir även mer effektivt. 

För bara ett antal år sedan var det bara de som fick läkarintyg som berättigades hjälpmedel som förbättrar ergonomin på arbetsplatsen. Men mycket har förändrat sen dess och svenskarna tänker mycket på sin hälsa. Många vill jobba preventivt mot skador, men faktum är att anställda landet över har fått en försämrad ergonomi under pandemin.

– Även om vi har kommit långt så är det mycket som måste göras. Många som vi pratar med har inte de hjälpmedel som behövs för att underlätta arbetet. När pandemin kom så prioriterades det att få hem dator och skärm, och i bästa fall skrivbord och stol, men inte den viktiga kringutrustningen, säger Anna Engström, KAM på Contour Design. 

– Arbetsgivaren har ett ansvar att ge en likvärdig arbetsplats var man än befinner sig. För att underlätta det erbjuder vi ergonomiska kvalitetsprodukter som möss och tangentbord. När vi utvecklat våra produkter har vi inte endast fokuserat på att de ska lindra smärta, utan även förebygga den, säger Minna Snickars, KAM på Contour Design. 

Förebygg sjukfrånvaron och spara pengar

Att köpa in ergonomiska produkter till sina anställda innebär att man arbetar preventivt med att minska sjukfrånvaro. Det gynnar inte bara medarbetare ekonomiskt men också företaget som stort.

– Det finns mycket pengar att spara för företaget om man jobbar preventivt. En studie från Sintef visar att 17% av anställda sjukskriver sig längre än två veckor. En genomsnittlig kostnad för företag är 13 000 kronor per sjukvecka. Bara det talar sitt klara språk, säger Minna Snickars. 

Prova på gratis och märk skillnaden

Om man själv vill märka den stora skillnaden på vanliga och ergonomiska kringprodukter kan man få prova produkter från Contour Design gratis i 14 dagar. Det går till som så att man blir kontaktad av Contour eller en vald återförsäljare, där de stämmer av vilka behov som finns och vilken modell som passar bäst. 

– Hela 99% av de som testar ett centrerat styrdon som RollerMouse uppger en minskning av smärta och obehag. Hela 65% uppger också att en ergonomisk mus ökar effektiviteten med 65%, säger Anna Engström.

Om man vill fånga in hela arbetsplatsen, så är Contour Designs Travel Kit perfekt.

– I det får man med ett laptopstöd så att man kommer upp med nacken, vår suveräna ergonomiska mus RollerMouse Red Plus och Balance tangentbord. Tillsammans gör de här produkterna otroligt mycket för ergonomin. Som ett komplement till detta, när man är på språng, på resan eller vid kortare möten, rekommenderar vi Contour RollerMouse mobile. En liten, lätt och kompakt RollerMouse med samma funktionalitet som de övriga RollerMouse modellerna. Även den kan man få prova gratis. Nio av tio som provar våra produkter väljer att behålla dem, avslutar Anna Engström. 

Vill du prova gratis i 14 dagar?

Om Contour Design

Contour Design utvecklar kvalitetsprodukter som hjälper dig arbeta säkert vid din dator utan risk för fysisk smärta eller skador. Vi tar hänsyn till människors skillnader, beteende och vanor i bra design. Ergonomi är inte en enskild lösning, utan snarare en kombination av bra och effektiv utrustning, variation, flexibilitet och bra vanor.

 

Mer från Contour Design

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Contour Design och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?