Annons

Industrin hjälps inte av las-utredningen

DEBATT. Utredningsförslaget om ny arbetsrätt försvårar for oss som Sveriges största privata arbetsgivare. Det vi verkligen behöver är sänkta trösklar. Därför måste parterna på arbetsmarknaden komma överens om ett helhetsgrepp den här veckan, anser Volvo Cars HR-chef Hanna Fager.

Hanna Fager.
Hanna Fager.

Den 1 juni presenterades den statliga utredning om reformerad arbetsrätt, som var ett krav från regeringens samarbetspartier i det så kallade januariavtalet. 

Las är en viktig fråga, men långt ifrån den enda som behöver belysas och förändras för att kunna möta ett modernt arbetsliv. Särskilt nu, efter en pandemi som skakat om världsekonomin och ställer nya krav på hur företag organiserar sig och hanterar sina produktionskedjor.

De partssamtal mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK som pågått sedan utredningen tillsattes, syftar till att nå en överenskommelse så att ny lagstiftning inte ska behöva realiseras. I samtalen har även andra centrala områden vid sidan av las berörts, såsom omställning vid uppsägningar och en ny a-kassa. Dylika partsöverenskommelser har slutits tidigare och fungerat väldigt väl, varför det finns en god grund att bygga på.

I vår egenskap av Sveriges största privata arbetsgivare med 24 000 medarbetare, har vi på Volvo Cars följt parternas förhandlingar med stort intresse. Vi uppskattar att man redan i ett tidigt skedde breddade diskussionerna och tog flera frågor med sig in i mötesrummen. En förändrad arbetsrätt lämpar sig inte att behandla som en isolerad fråga. Då krävs också en genomlysning av komponenter som anställningsskydd, omställningsskydd och kompetensutveckling.

Den lagstiftning Sverige har härstammar från en tid med helt andra förutsättningar för såväl arbetsgivare som arbetstagare. Vårt bolag har hela sin historia och sitt varumärke djupt rotat här i Sverige. Samtidigt bedrivs vår verksamhet och vår marknad globalt, långt bortom en strikt nationell struktur. Volvo Cars utveckling och förmåga att växa och vara konkurrenskraftig, bygger på att vi kunnat anpassa oss utifrån hur globaliseringen och digitaliseringen accelererat. Likaså behöver vi, för att kunna stå oss i den internationella konkurrensen, ha en rörlighet i hur vi kan ställa om vår arbetskraft. I detta ingår förstås att vara en attraktiv arbetsgivare och få kompetenta människor över hela världen att flytta till Sverige och arbeta tillsammans med oss här.

Tack vare goda och långvariga relationer med våra fackförbund, har vi genom åren kunnat möta olika utmaningar och transformationsprocesser. Men sett till hur vi långsiktigt ska hantera våra befintliga anställningar, våra nyrekryteringsprocesser och bolagets kompetensomställning, fungerar det inte i längden att vara kvar i det system som rått sedan 1970-talet.

Samtidigt befarar vi att utredningens förslag i bärande delar försvårar möjligheterna för oss jämfört med i dag. Enkelt uttryckt anser vi inte att lagförslaget stöttar ökad rörlighet på arbetsmarknaden i den utsträckning som skulle krävas. Det vi verkligen behöver är att sänka trösklarna för att få företag att våga anställa och arbetstagare att våga flytta på sig. Att vi som arbetsgivare har en mycket viktig roll att spela i att stötta kompetensutveckling är för oss självklart.

Men det finns flera problem med att flytta en alltför stor del av ansvaret till arbetsgivaren när det gäller en persons anställningsbarhet och kompetensutveckling. Det anser vi är att ta ett steg tillbaka i utvecklingen snarare än framåt.

Vi behöver ett regelverk som inte bara fungerar för små och medelstora företag. Utredningens förslag är för begränsade och leder därför i fel riktning. När det gäller turordningsreglerna är det ganska självklart att fem undantag varken gör från eller till för företag med tusentals anställda. Speciellt inte när vi befinner oss i en avgörande kompetensväxling med stora krav på att behärska och utveckla ny teknologi.

Vår förhoppning är därför att parterna anstränger sig för enas om en helhetslösning, som tar ett nödvändigt grepp på hur arbetsmarknadens spelregler ska anpassas utifrån dagens förutsättningar. Att Svenskt Näringsliv, LO och PTK klarar av detta, är viktigt för att den svenska modellen ska kunna bestå. Det skulle också innebära att en ny lösning snabbt kan implementeras och tas i bruk, kanske redan under 2021. Volvo Cars ser detta som en mycket bättre lösning än att tvinga igenom lagförslag från en utredning ingen av Sveriges största arbetsgivare är betjänta av.

Hanna Fager, Corporate Functions, Volvo Cars


Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Törngren Magnell & Partners AdvokatfirmaAnnons

Advokatfirman som fortsätter att växa trots kristider

Törngren Magnell & Partners Advokatfirma (TM & Partners) växlar upp trots att världen befinner sig i en osäker ekonomisk verklighet. En expansion som bland annat yttrar sig i namnbytet till TM & Partners, nya större lokaler och ny senior kompetens inom bland annat obeståndsrådgivning vilket gör erbjudandet inom kristidsrådgivning både relevant och komplett. 

TM & Partners startades 2006 och var då en transaktionsinriktad byrå med M&A, Bank & Finans och Kapitalmarknad som kärnområden. Nu är byrån bra mycket mer än en ”transaktionsboutique”. 

– Vi har växt kontinuerligt genom att addera det vi bedömer ger mervärde till våra klienter. Alltid med fokus på att individerna vi knyter till oss är lagspelare. Sedan starten har vi lagt till specialistgrupper inom Fastighetsrätt, Infrastruktur & Entreprenad, Tvistlösning och Arbetsrätt. Under det senaste året har vi dessutom kompletterat med delägarkompetens inom Obestånd & Rekonstruktion och Tech, två sektorer med stor framtidspotential, säger Kristoffer Stråth, Managing Partner.

Byråkultur som skapar framgång 

Många av byråns aktuella uppdrag är i nuläget kopplade till den rådande konjunkturomställningen, vilket har ställt krav på att kunna stötta i transaktioner som kräver en bredare kompetens än normalt. Likviditetsproblem och risk för obestånd är en verklighet för många företag just nu.

– Vår satsning på Rekonstruktion & Obestånd, tillsammans med vår tidigare kompetens inom M&A samt Bank & Finans, har gjort att vi har kunnat förena kärnverksamheten med den specialistkunskap som krävs idag. Vi erbjuder nu hela kedjan i vår obeståndsrådgivning inklusive konkursförvaltarskap genom rekryteringen av den erfarne obeståndsadvokaten Bill Kronqvist som leder Rekonstruktion & Obeståndsgruppen tillsammans med Peter Törngren. Satsningen har under våren resulterat i att vi verkligen kunnat vara behjälpliga vid förvärv med obeståndsproblematik som en särskild utmaning. Ett sådant exempel är vår medverkan i den omtalade räddningsaktionen av Ving-gruppen där bl.a. Peter Törngren och jag själv arbetade tillsammans med Vaiva Eriksson, som ledde transaktionsteamet, säger Sten Hedbäck, Partner (M&A).  

Natalie Bretz, Partner (Fastighetsrätt, Infrastruktur & Entreprenad), framhåller att den väletablerade ”true partnership”-strukturen, som innebär att delägarnas ersättning inte är kopplad till individuell intjäning, medfört att firman jämförelsevis enkelt har kunnat strukturera om och förstärka där behov uppstått. 

– Vi tror starkt på att true partnership resulterar i bästa möjliga rådgivning för våra klienter, eftersom intern konkurrens minimeras. Ett lyckligt utflöde av detta är också att vi som firma kan vara snabbfotad när det gäller investeringar och anpassningar för framtiden. Som exempel står vi mitt i pandemin och lanserar en satsning på Fintech-området, där två av våra nya delägare Fredrik Gustafsson (Tech) och Eva Sundling (Bank & Finans) leder det arbetet, fyller Kristoffer Stråth i.  

– Den stora satsning byrån gjort de senaste åren på fastighetssidan har varit lyckosam. Fastighetsmarknaden är alltjämt likvid, fastigheter är på lång sikt alltid ett bra investeringsslag, och vi ser positivt på resten av året, säger Natalie Bretz.

Spetsad kärnverksamhet i fokus

TM & Partners har haft ett särskilt högt tryck i sin Bank- och Finansverksamhet under våren och sommaren, och det tycks inte ske någon avmattning inför hösten. Är det osäkra tider behöver både banker och låntagare se över hur de kan hantera situationen på kort- och lång sikt. 

– Vår verksamhetsbredd, med ett mycket starkt erbjudande inom Bank- och Finansområdet, samt att vi levererar relevant och senior rådgivning gör oss till en trygg partner i transaktioner och kan ge klienterna ett försteg oavsett bransch och komplexitet i transaktionen, säger Cecilia Rudels, Partner (Bank & Finans). Dessutom har vi relevant erfarenhet sedan finanskrisen 2008-2009 och är väl positionerade inte bara för att hantera nya transaktioner, utan även för att hantera insolvenssituationer genom pantrealisationer eller andra proaktiva åtgärder. 

Läs mer på www.tmpartners.se 

Om TM & Partners

TM & Partners har de senaste åren expanderat kraftigt med nya delägare och verksamhetsområden samtidigt som man har lyckats vinna både klienters och andra ledande advokatbyråers respekt och förtroende. TM & Partners har idag fler än 65 anställda och 17 delägare, som alla arbetar vid byråns kontor på Jakobs Torg 3. 

Kontakt: Kristoffer Stråth, Managing Partner
kristoffer.strath@tmpartners.se
08-400 283 00

 

Mer från Törngren Magnell & Partners Advokatfirma

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Törngren Magnell & Partners Advokatfirma och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?