1515
Annons

Identitetspolitik öppnar avgrund för företagen

DEBATT. Näringslivets aningslöshet om identitetspolitiken har bidragit till att de som motsätter sig företagsamhetens grundidéer har fått flytta fram sina positioner. 

Foto:HENRIK MONTGOMERY

Det politiska landskapet i västvärlden har förändrats radikalt under de senaste decennierna. Höger/vänster-dimensionen i politiken har komplicerats med nya spänningsfält som ibland kallats för kulturdimensionen och ibland GAL/TAN-dimensionen. Näringslivet, som av förklarliga skäl inte alltid kan orientera sig i politikens och ideologins landskap, har blivit mer desorienterat och vilset. Där varningsklockorna borde ringa för näringslivet har man i stället varit naiv och sådant sällskap som man borde akta sig för, har man aningslöst välkomnat. 

Identitetspolitik och den så kallade antirasismen är ett sådant område där aningslösheten har bidragit till att de som motsätter sig företagsamhetens grundidéer har fått flytta fram sina positioner. Identitetspolitik är en radikal och antiliberal ideologi som blivit ett dominerande förhållningssätt i stora delar av det politiska fältet i Nordamerika och Europa. Anslaget är att olika förment missgynnade grupper ska få upprättelse genom grupprepresentation i olika sammanhang.

Rimliga krav på likabehandling på individuell nivå (t ex allas likhet inför lagen) omvandlas till en oändlig uppdelning av medborgarna i diverse grupper som påstås vara missgynnade och som ska kompenseras genom kvoter, särbehandling och andra förmåner, vilket ofta medför diskriminering av individer som tillhör de grupper som man hävdar måste stå tillbaka.

Marknadsekonomi har av flera anledningar varit mänsklighetens mest framgångsrika ekonomiska system. En är att marknaden främjar meritokrati och icke-diskriminering. Det innebär givetvis inte att diskriminering, grupptänkande och trångsynthet inte förekommer i marknadsekonomiska samhällen. Men marknadens inneboende kraft främjar icke-diskriminerande beteenden. Vill man tjäna pengar bäst och mest kan man inte ägna sig åt diskriminering och trångsynthet. Det är ingen slump att starkt konkurrensutsatta verksamheter som t ex underhållning och idrott och på senare tid nya branscher som IT-sektorn uppvisar en stor mångfald.

Av samma skäl är framväxten av identitetspolitiska insatser där man vill gynna grupper av människor på grund av verkliga eller påhittade orättvisor en hämmande utveckling för marknadsekonomin och för samhällets utveckling mot ökat välstånd.

Näringslivets aningslöshet har bidragit till att denna typ av strömningar har inträtt i företagsvärlden.  Under vintern har vi fått två exempel på hur detta tankemönster håller på att omvandlas till härskande inställning högst upp i näringslivet. I slutet av förra året meddelade börsoperatören Nasdaq att de vill ha amerikanska finansinspektionens tillstånd att ställa mångfaldskrav på börsbolagen. Nu ska varje styrelse, för att få vara noterad på den eftertraktade börsen, inte bara ha styrelsemedlemmar av bägge könen. Minst en styrelseledamot ska vara gay, bisexuell, trans eller queer. Alternativt kan denna inkvoterade ledamot representera en etnisk minoritet. 

I januari meddelade även världens största kapitalförvaltare Blackrock att de som del av hållbarhetsarbetet kommer ställa krav på etnisk och könsmässig mångfald i bolagsstyrelser som de investerar i – runtom i världen, inklusive Sverige. Reaktionerna från resten av näringslivet har antingen varit hyllande (Di 1/2) eller kritiska till att Blackrocks ambitioner inte upprätthålls effektivt nog (Di 25/1), vilket visar att man antingen är helt vilsen eller att fegheten bedrar visheten. 

Bortsett från bisarra inslag i den typ av förslag där man ska behöva granska människors sexuella läggning och högst privata preferenser, går hela ansatsen emot det som är marknadsekonomins och det öppna samhällets överlägsenhet, nämligen betoningen på individen och på dugligheten. 

De identitetspolitiska ingreppen bygger på föreställningen att de västerländska samhällena är djupt präglade av rasism, kvinnoförtryck och diverse diskriminering. Sanningen är att vi lever i världshistoriens minst diskriminerande, mest jämställda och mest toleranta civilisation hittills. Inte nog med att människors likhet inför lagen är fast förankrad i alla västerländska samhällens rättssystem. Det finns en sund intolerans mot diskriminerande beteenden djupt rotad i de flesta delar av vårt samhälle. 

När identitetspolitikens portar öppnar sig finns inget slut. En man med afrikansk bakgrund kan invända mot att en kines eller arab ska representera honom i en styrelse eller ledning. En lesbisk kvinna kan känna sig än mer kränkt av att en manlig transvestit ska representera hennes kvot i ledningen. Äldre kan känna sig åsidosatta av unga och humanister kan inte representeras av jurister. Vi står därmed inför en bottenlös avgrund utan utrymme för individuell duglighet och meritokratiskt tänkande. 

Jakten på diskriminering och förtryck sätter tyvärr långtgående destruktiva avtryck i den yngre generationen. Går man omkring som ung kvinna, som HBT-person eller person med invandrarbakgrund och ser sig själv som ett offer för diskriminering finns inte mycket energi och rum kvar för skapande och byggande. Hat och hämndbegär mot verkliga och påstådda privilegierade grupper får fotfäste och legitimitet. Exemplen är många. Att man kan uttrycka öppet hat mot den vita heterosexuella mannen under Prideveckan eller att unga invandrare ser någon sorts legitimitet i förnedringsvåld mot etniska svenskar är bara några exempel. 

I den verksamhet som jag är VD och huvudägare för har vi inte arbetat för att uppfylla olika kollektivistiska kvoter. Att huvudägarna har iransk bakgrund, styrelseordföranden råkar vara turk, finanschefen är från Island medan alla verksamhetschefer är etniska svenska kvinnor är ett utfall av att vi söker personer som lämpar sig bäst för uppdraget. De sexuella preferenserna har vi inte haft anledning att undersöka närmare. Vi söker talang och utfallet blir mångfald. Inte alltid i form av kön och etnicitet utan utbildning, personlighetsdrag med mera.  Det är vad fri företagsamhet handlar om. Det är vad marknadsekonomin mår bäst av. 

 

 

 

 


Innehåll från VerizonAnnons

Snabbare och säkrare framtid med 5G

Snabbare, säkrare och effektivare. Femte generationens mobilnät, 5G, kan inte bara erbjuda företag skräddarsydda och snabbare lösningar än i dag. Det kan också öka säkerheten och produktionen.

Läs mer: Sex experter svarar på frågor om 5G.   

Till viss del bygger 5G på samma teknologi som föregångaren 4G, som bland mycket annat gjorde det möjligt att strömma video och att smidigt ladda ner appar.

– 5G kommer också att möjliggöra en massa nya typer av upplevelser för användarna. Dessutom kommer det att förändra en hel del för företag. 5G kan överföra data med mycket mindre fördröjning än 4G och kommer att kunna stödja många fler enheter. Det utvecklades också för att erbjuda bättre stöd för privata nätverk, säger Scott M. Lawrence, direktör vid telekommunikationsjätten Verizon.

Exklusiv tillgång till nätverket

Just privata 5G-nätverk spås revolutionera nyttjandet av mobilnät. Med ett privat 5G-nätverk har företaget exklusiv tillgång till nätverket som fungerar på den frekvensen. Det är en skillnad från exempelvis wifi, där alla använder en av två frekvenser - vilket kan leda till överbelastning eller störningar.

Affärsfördelarna med 5G-nätverk är många. En är att företag kan bygga ett nätverk utifrån sina applikationers behov. De kan själva bestämma vilken prestanda man önskar. Det betyder också att nätverket är säkert. Ägaren har full kontroll över vem som kan komma åt det.

Den sista pusselbiten är så kallad edge computing. Det kan användas för en applikation som baseras på artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att analysera videofilmer från exempelvis en tillverkningsprocess. Att snabbt kunna upptäcka ett problem och omedelbart vidta åtgärder kan vara avgörande.

Ett konkret exempel är möjligheten att förbättra arbetsmiljö och säkerhet. Hastigheten för många automatiskt styrda fordon (AGV) är för närvarande begränsad för att minimera risken för olyckor. Med den tillförlitlighet som ett privat 5G erbjuder i nästintill realtid kommer det att vara möjligt att öka hastigheten och därmed också produktiviteten. Tester med sensorer på fordon och AI/ML för att upptäcka eventuella faror och vidta åtgärder för att undvika incidenter har visat att femfaldiga ökningar kan vara möjliga utan att äventyra säkerheten.

– Videoövervakning kan också bidra till att förbättra säkerheten, men den har hittills begränsats av att någon aktivt måste titta på filmerna. Det kan vara orealistiskt på en stor arbetsplats med många potentiella faror. I stället har man undersökt incidenter i efterhand. Med privat 5G kan video överföras till en server på plats på millisekunder, analyseras automatiskt och rapportera avvikelser i tid för att förhindra olyckor, säger Scott M. Lawrence. 

Kan förhindra allvarliga skador

5G har testats på oljeriggar för att säkerställa att människor använder rätt skyddsutrustning. Om en anställd till exempel tar av sig en av sina skyddshandskar, kan maskinen han arbetar på stoppas automatiskt, vilket kan förhindra allvarliga skador.

I den medicinska världen används samma teknik för att vägleda anställda när de ska sätta på sig avancerad skyddsutrustning. En AI/ML-driven assistent kan ge vägledning nästan i realtid och bekräfta att varje steg är korrekt genomfört. Samma teknik kan också tillämpas i en miljö där man monterar komplex utrustning. Istället för att kvalitetssäkringen ska ske efter monteringen kan den integreras genom hela produktionen. Om en operatör skulle missa ett steg eller göra en felaktig anslutning varnas de och ett fel förhindras. 

Det här är bara några exempel på hur privat 5G och edge computing kan bidra till att förbättra säkerheten. Det finns många, många fler.

– Möjligheterna är praktiskt taget obegränsade. Från gruvdrift till hälsovård, tillverkning till detaljhandel, upptäcker företag att privat 5G kan hjälpa dem att lösa problem som tidigare var svåra att lösa, säger Scott M. Lawrence.

Hundratals miljoner människor har redan 5G-täckning och den siffran växer snabbt. Med privat 5G behöver man inte ens vänta på att mobiloperatörerna ska bygga ut sina nätverk; så länge spektrumet är tillgängligt kan man själv välja tidpunkt. 

Läs mer: Sex experter svarar på frågor om 5G.   

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?