Annons

Höjd pensionsålder inte lösningen för framtida pensioner

Just nu diskuteras höjd pensionsålder i Sverige och skarpa lagförslag väntas till nästa år. Att människor lever allt längre och därför också måste jobba längre är bara en liten del av pensionssystemets utmaningar. Bristande kunskap, avsaknad av tjänstepension och lågt förtroende för systemet är minst lika stora frågor att lösa framöver, skriver Johan Nystedt och Karin Lidman, Nordea.

Sveriges pensionssystem är stabilt på så sätt att det inte kan gå omkull ekonomiskt. Det är dock starkt kopplat till arbetsmarknaden, Sveriges ekonomiska tillväxt och befolkningens livslängd. För långsiktigt hållbara pensioner diskuteras därför hur människor ska stanna längre på arbetsmarknaden. Höjd pensionsålder är ett av förslagen. 

Även om pensionsåldern höjs så är det många som av olika skäl inte kan jobba längre. Och även för de som jobbar längre så behöver senare pensionering inte nödvändigtvis lösa problemet.

Hela frågan kring försörjningen som pensionär är komplex och det måste helt enkelt bli enklare för människor att förstå och själva kunna påverka den pension de förväntar sig. En undersökning från Kantar Sifo visar att endast en av tre påstår att de förstår hur pensionssystemet fungerar och bara 40 procent litar på sin egen förmåga att fatta beslut gällande pensionen. Dessutom är det bara 24 procent som litar på att pensionssystemet kommer fungera som det är tänkt den dag de går i pension.

Siffrorna visar att det finns en utbredd okunskap om hur systemet fungerar och vad du själv kan göra för att påverka din framtida pension. Samma undersökning visar samtidigt att människor vill ta ansvar, hela 72 procent tycker att man ska ha någon form av privat sparande till pensionen.

Det största problemet i dagsläget är de löntagare eller företagare som saknar tjänstepension. Vi vet att ca 30 procent av småföretagare (1 – 50 anställda) inte betalar tjänstepension till sina anställda. Dessutom finns en växande grupp egenföretagare som egentligen vill ha tryggheten som en anställning medför men som av olika skäl tvingas in i egenföretagande för att klara sin försörjning. Den gruppen har mycket sällan något sparande för pensionen. Tjänstepensionen kommer att utgöra en allt större del av den totala pensionen och stora inkomstgrupper kommer att få en mycket låg pension om de inte som företagare eller via sin arbetsgivare har sparat till tjänstepension.

Vi ser därför tre viktiga förändringspunkter framåt, utöver diskussionen om höjd pensionsålder:

• Stärkt fokus på tjänstepension. Det är allt för många företag som av olika anledningar inte ansluter sig till de lösningar som finns för avtalspension eller tjänstepension. Kunskap och incitament för småföretagare behövs för att undvika sämre pensioner för en växande grupp.

• Ge människor mer makt och flexibilitet över sin pension. Till exempel måste det vara möjligt och enkelt att göra paus i sina pensionsutbetalningar om man vill börja jobba igen, eller kombinera pension med deltidsarbete.

• Skapa incitament för att människor själva ska kunna påverka pensionen. I dag saknar Sverige helt ett system för privat pensionssparande. Många länder går åt motsatt håll och främjar eget sparande medan Sverige både har tagit bort avdragsrätten för privat pensionssparande och dessutom höjt skatten för investeringssparkonton (ISK). Det är en mycket märklig signal om eget ansvar för den framtida pensionen.

Det är bra med en diskussion om höjd pensionsålder, men den löser inte problemet som pensionssystemet står inför. Vi måste stärka kunskapen om systemet och öka möjligheterna för människor att ta ett större ansvar för finansieringen av sitt liv som pensionär. Många är beredda att göra det, men då måste det mötas med incitament för sparande, en förutsägbarhet kring att dessa regler inte ändras gång på gång samt ett system där kunden har full insikt och makt över sitt sparande. På så sätt får vi både ett stabilt pensionssystem och bättre pensioner, oavsett när människor väljer att lämna arbetsmarknaden.

Johan Nystedt,

Vd, Nordea Liv & Pension

Karin Lidman,

Chef Produkt och Erbjudande, Nordea Liv & Pension


Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från RationalAnnons

De värnar om restaurangbranschen och människorna i köken

Ända sedan Rational grundades har de haft en nära dialog med kockar över hela världen. Tack vara det nära samarbetet och intelligent ingenjörskonst är de i dag världsledande med sina matlagningssystem. 

– Vi garanterar perfekt tillagning med våra maskiner, det i sin tur leder till ökad lönsamhet och mindre matsvinn, säger Ulf Eklund, vd Rational. 

1973 grundades Rational, företaget kom då på hur man enklare kunde uppnå ett krispigare, saftigare och snabbare tillagningsresultat i professionella kök. Svaret var en ugn som kombinerar ånga och varmluft. 

– Från den dagen har vi fortsatt att utveckla kombiugnen till ett intelligent och ergonomiskt matlagningssystem, iCombi Pro, som helt saknar motstycke, säger Ulf Eklund.  

Välj önskat resultat och låt ugnen göra resten

Genom en touchfunktion på ugnen kan du lätt välja vilket resultat du vill ha, allt från innertemperatur till önskad färg på ytan. 

– Det spelar ingen roll om det är en eller hundra kycklingfiléer, ugnen anpassar och justerar tillagningsparametrar under hela tillagningen, den känner bland annat av hur länge och vilken temperatur som behövs för att varje filé ska bli perfekt tillagad. 

Rational riktar sig till de professionella köken där de ligger i framkant med sin teknik. Deras matlagningssystem finns i restaurangkök, skolkök, på sjukhus och i livsmedelsbutiker bland andra. Förutom iCombi erbjuder de iVario, ett slags kombinationsbord som man både kan steka, fritera och koka i. 

– Många kök strävar efter flexibilitet med så lite utrustning som möjligt. Jag tror att vår framgångssaga beror på att vi verkligen tittar på kundernas behov.

Spara resurser och öka lönsamheten

Rational jobbar för att produkterna ska ha så lång hållbarhet som möjligt. Det finns kunder som haft samma ugn i över 35 år. Genom den intelligenta ugnen minskar dessutom matsvinnet, som ger ekonomisk vinst och hållbarhet ur ett globalt perspektiv.

– Vi tänker mycket på ergonomin för att underlätta för kockarna. Det är en bransch med påfrestande arbetsmiljö och vi erbjuder produkter som är hållbara i alla perspektiv, miljö, ekonomi och för människorna i köken.  

Ny produktlansering trots corona

Våren 2020 lanserade Rational iCombi Pro och iVario Pro, som är ännu mer effektiva än sina föregångare. De är snabbare och mer energisnåla, vilket deras kunder i längden sparar pengar på. 

– Visst är det vågat med en lansering under corona men det är också just nu som köken behöver maximal avkastning på deras investering. Det är viktigt för oss på Rational att produkten lönar sig snabbt. Vi är måna om branschen och vill vara ett stöd genom en tuff tid. 

Faktaruta

I mer än 46 år har RATIONAL haft som mål att erbjuda sina kunder de bästa verktygen för matlagning. Både genom sina produkter och sin service till sina kunder. RATIONAL är idag världsledande. De erbjuder full service 24/7 genom sin ChefLine® på telefonnummer 040 680 85 00

Läs mer på www.rational-online.com

Mer från Rational

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rational och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?