1515
Annons

Hög tid att avskaffa LAS

DEBATT. Lagen om anställningsskydd kommer aldrig att bli en levande del av rättsmedvetandet. Den ändras på viktiga punkter efter nästan varje regeringsskifte. Den var en olycka från starten och bör inte reformeras utan avskaffas, skriver Svante Nycander, tidigare politisk chefredaktör på DN.

LAS. När Olof Palme blev statsminister tillsatte han en utredning med uppdraget att skriva en lag om anställningsskydd. Det var en dödförklaring av den lösning som SAF och LO var belåtna med, skriver Svante Nycander.
LAS. När Olof Palme blev statsminister tillsatte han en utredning med uppdraget att skriva en lag om anställningsskydd. Det var en dödförklaring av den lösning som SAF och LO var belåtna med, skriver Svante Nycander.Foto:TT

Lagen om anställningsskydd (LAS) är aktuell i förhandlingarna mellan regeringen och mittpartierna. Det är en lag som stinker, den borde avskaffas, inte reformeras.

I Saltsjöbadsavtalet 1938 var arbetsgivarna och fackföreningarna, SAF och LO, överens om att tvister om turordning och anställningsskydd löses bäst och snabbast genom samtal och förhandlingar på arbetsplatsen. En partssammansatt nämnd kunde inkallas som beslutande, men det behövdes sällan.

Avtalet var lätt att förstå och blev snabbt uppskattat på arbetsplatserna. Riktlinjerna var allmänt formulerade och gav utrymme för lokala lösningar. Till en början gällde avtalet bara SAF-LO-området, men det spreds genom avtal för tjänstemän och akademiker.

På 1930-talet var tjänstemännen svagt organiserade, på många arbetsplatser fanns ingen fackförening. Deras organisation TCO efterlyste därför en lag om anställningsskydd.

Folkpartiet, ett tjänstemannaparti, väckte motioner i riksdagen om lagstiftning trots allt. Det ledde till återkommande debatter, som vittnade om förtroende för den rådande ordningen. Riksdagen avslog motionerna. En frivillig reglering var ”bättre ägnad att vinna berörda parters stöd och förtroende än en lagstiftning”. Någon lag behövdes inte. Anställningsskyddet var en viktig del av Saltsjöbadsavtalet, ett frivilligt åtagande mellan två intresseorganisationer.

Vad ansåg Olof Palme, ny statsminister från september 1969? Efter ett par månader tillsatte han en utredning med uppdraget att skriva en lag om anställningsskydd. Beslutet var ett underbetyg på Saltsjöbadsavtalet och opinionen på arbetsplatserna. Situationen var ömtålig. Arne Geijer och många andra kunde protestera offentligt. Journalister kunde ha anat en konflikt. Men Palme hade tur. En vecka senare utbröt gruvstrejken i Norrbotten, som under två månader trängde allt annat åt sidan. I medierna var det få som förstod vad som stod på spel.

Olof Palme hade svårt att få en bra samtalskontakt med de ledande inom LO. Några har pekat på hans uppväxt i överklassen på Östermalm. En bättre förklaring ges i ett samtal 1965 mellan USA:s Sverige-ambassadör och LO:s ordförande Arne Geijer, enligt ett dokument i State Department i Washington.

Geijer hade sagt att fackföreningsrörelsen i Sverige inte ville att Olof Palme skulle ta över ledarskapet i det socialdemokratiska partiet. ”Det skulle inte vara bra för det svenska systemet att skapa kompromisser mellan fack och arbetsgivare och även regeringen - det skulle i själva verket vara svårt att få den svenska modellen att fungera under Palme”. Uppgiften finns i Kjell Östbergs Palme-biografi ”I takt med tiden” 2008, s. 378. 

Arne Geijers farhågor besannades när regeringen tillsatte utredningen. Det var en dödförklaring av den lösning som SAF och LO var belåtna med och som riksdagen hade hyllat i upprepade kommentarer.

Förändringen skulle ske i två etapper. Arne Geijer hade sagt att man borde tänka på de äldres problem i arbetslivet. Palme gav då utredningen i uppdrag att snabbt skriva en provisorisk ”äldrelag”. Det vägrade ordföranden, och uppdraget gick i stället till statsrådet Carl Lidbom, som fick störst inflytande, näst Palme, på både den provisoriska äldrelagen och lagen om anställningsskydd 1973. Hans och Palmes texter innehåller svepande anklagelser mot arbetsgivarna i näringslivet.

Saltsjöbadsavtalet var övergripande och gav minimalt utrymme för en politisk majoritet att ingripa. Det var där skon klämde.

Olof Palme kommenterade 1973 ”näringslivets fantastiska kampanjer” med anklagelser mot regeringen om konfrontationspolitik:

”Så har vi alla de smutsiga personkampanjer som de ägnat sig åt. Detta är ju inte organiserat av de borgerliga partierna utan av Industriförbundet och Arbetsgivareförningen [...] För oss är dessa våra motståndare precis som de borgerliga partierna.”

Detta yttrade han strax innan han utplånade en central del av Saltsjöbadsavtalet. Ungefär samtidigt hävdade han att gruvstrejken hade banat väg för ett stort experiment i industriell demokrati. ”Det är en ideologisk framflyttning av positionerna som växer fram ur den sociala verkligheten [...] Det är vår uppgift att konstruktivt möta dessa krav på förändring”. Så försvarade Palme ett avtalsbrott.

LO var emot lagstiftning och ville ha kvar det anställningsskydd som var en del av Saltsjöbadsavtalet. Vid LO-kongressen hösten 1971 lade ledningen fram en rapport med argument för och emot lagstiftning. Argumenten emot var tydligast. En anställd som blivit uppsagd hade störst chans att bli kvar i anställningen om problemet hanterades lokalt på arbetsplatsen. ”Detta tillgodoses sannolikt bäst om tvisten behandlas av parterna själva under facklig medverkan.”

Först 1973 gav LO vika för övermakten, till priset av en långvarig bitterhet. Många har undrat varför LO några år senare publicerade sin rapport om löntagarfonder utan att först ha informerat Olof Palme. Förtroende saknades.

I riksdagen samlades 1973 en bred majoritet i riksdagen bakom LAS. Det politiska mönstret var förvirrande, bland annat beroende på att Folkpartiet länge hade agerat för lagstiftning och drog andra med sig.

Varför var Palme så ivrig att lagstifta? Få hade protesterat om han hade avstått. Även tjänstemännen var då välorganiserade, och argumenten mot Saltsjöbadsavtalet som grund för anställningsskyddet hade under lång tid prövats och godkänts av riksdagen. Vad hade förändrats?

Många kände till konflikten mellan Palme och facket, men journalister och samhällsforskare var måttligt intresserade och missade chansen att rätt förstå stora förändringar under resten av 1970-talet. LAS kommer aldrig att bli en levande del av rättsmedvetandet. Den ändras på viktiga punkter efter nästan varje regeringsskifte. Den var en olycka från starten och bör inte reformeras utan avskaffas.

Svante Nycander

Tidigare politisk chefredaktör på DN


Innehåll från VerizonAnnons

Snabbare och säkrare framtid med 5G

Snabbare, säkrare och effektivare. Femte generationens mobilnät, 5G, kan inte bara erbjuda företag skräddarsydda och snabbare lösningar än i dag. Det kan också öka säkerheten och produktionen.

Läs mer: Sex experter svarar på frågor om 5G.   

Till viss del bygger 5G på samma teknologi som föregångaren 4G, som bland mycket annat gjorde det möjligt att strömma video och att smidigt ladda ner appar.

– 5G kommer också att möjliggöra en massa nya typer av upplevelser för användarna. Dessutom kommer det att förändra en hel del för företag. 5G kan överföra data med mycket mindre fördröjning än 4G och kommer att kunna stödja många fler enheter. Det utvecklades också för att erbjuda bättre stöd för privata nätverk, säger Scott M. Lawrence, direktör vid telekommunikationsjätten Verizon.

Exklusiv tillgång till nätverket

Just privata 5G-nätverk spås revolutionera nyttjandet av mobilnät. Med ett privat 5G-nätverk har företaget exklusiv tillgång till nätverket som fungerar på den frekvensen. Det är en skillnad från exempelvis wifi, där alla använder en av två frekvenser - vilket kan leda till överbelastning eller störningar.

Affärsfördelarna med 5G-nätverk är många. En är att företag kan bygga ett nätverk utifrån sina applikationers behov. De kan själva bestämma vilken prestanda man önskar. Det betyder också att nätverket är säkert. Ägaren har full kontroll över vem som kan komma åt det.

Den sista pusselbiten är så kallad edge computing. Det kan användas för en applikation som baseras på artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att analysera videofilmer från exempelvis en tillverkningsprocess. Att snabbt kunna upptäcka ett problem och omedelbart vidta åtgärder kan vara avgörande.

Ett konkret exempel är möjligheten att förbättra arbetsmiljö och säkerhet. Hastigheten för många automatiskt styrda fordon (AGV) är för närvarande begränsad för att minimera risken för olyckor. Med den tillförlitlighet som ett privat 5G erbjuder i nästintill realtid kommer det att vara möjligt att öka hastigheten och därmed också produktiviteten. Tester med sensorer på fordon och AI/ML för att upptäcka eventuella faror och vidta åtgärder för att undvika incidenter har visat att femfaldiga ökningar kan vara möjliga utan att äventyra säkerheten.

– Videoövervakning kan också bidra till att förbättra säkerheten, men den har hittills begränsats av att någon aktivt måste titta på filmerna. Det kan vara orealistiskt på en stor arbetsplats med många potentiella faror. I stället har man undersökt incidenter i efterhand. Med privat 5G kan video överföras till en server på plats på millisekunder, analyseras automatiskt och rapportera avvikelser i tid för att förhindra olyckor, säger Scott M. Lawrence. 

Kan förhindra allvarliga skador

5G har testats på oljeriggar för att säkerställa att människor använder rätt skyddsutrustning. Om en anställd till exempel tar av sig en av sina skyddshandskar, kan maskinen han arbetar på stoppas automatiskt, vilket kan förhindra allvarliga skador.

I den medicinska världen används samma teknik för att vägleda anställda när de ska sätta på sig avancerad skyddsutrustning. En AI/ML-driven assistent kan ge vägledning nästan i realtid och bekräfta att varje steg är korrekt genomfört. Samma teknik kan också tillämpas i en miljö där man monterar komplex utrustning. Istället för att kvalitetssäkringen ska ske efter monteringen kan den integreras genom hela produktionen. Om en operatör skulle missa ett steg eller göra en felaktig anslutning varnas de och ett fel förhindras. 

Det här är bara några exempel på hur privat 5G och edge computing kan bidra till att förbättra säkerheten. Det finns många, många fler.

– Möjligheterna är praktiskt taget obegränsade. Från gruvdrift till hälsovård, tillverkning till detaljhandel, upptäcker företag att privat 5G kan hjälpa dem att lösa problem som tidigare var svåra att lösa, säger Scott M. Lawrence.

Hundratals miljoner människor har redan 5G-täckning och den siffran växer snabbt. Med privat 5G behöver man inte ens vänta på att mobiloperatörerna ska bygga ut sina nätverk; så länge spektrumet är tillgängligt kan man själv välja tidpunkt. 

Läs mer: Sex experter svarar på frågor om 5G.   

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?