Annons

Detta gör vi för att hjälpa företagen

DEBATT. Nu när Sverige är i kris måste alla hjälpas åt. Det är bra att regeringen och samarbetspartierna nu inför ett krispaket för jobb och företag på över 300 miljarder kronor och att Riksbanken tillfört 500 miljarder kronor till utlåning. Men det kommer inte att räcka.

Peter Hellgren.
Peter Hellgren.

Alla företag som kan måste nu göra en insats för att hålla Sverige i gång.

Nära 60 procent av de svenska företagen bedömer att det finns en risk för personalneddragningar om läget förvärras och 24 procent upplever likviditets- eller finansieringsproblem, enligt en ny undersökning från Svenskt Näringsliv. Det är inte bara börsen som krisar, företag kommer att duka under.

Consid vill bidra genom att underlätta för samhällsviktiga organ att mötas och arbeta digitalt. Många företag och organisationer tvingas nu att låta sin personal arbeta hemifrån. Distansarbete är en del av lösningen på problemet, men det är inte alltid helt lätt att genomföra. Consids initiativ för utbildning och lärande, Excellerate, erbjuder nu därför distanskurser gratis till särskilt viktiga samhällsorgan. Med detta initiativ hoppas vi kunna bidra till att hålla Sverige igång under krisen och till att fler företag gör vad de kan.

Alla kan också bidra genom att stötta den lokala restaurang- och besöksnäringen.

Lombardiet i Italien, med Milano som huvudort, är i dag en öde region. Lombardiet blev det europeiska epicentret för Covid19. Affärerna är stängda och caféerna på piazzorna tomma. Fabrikerna står stilla och alla kontor är utrymda. Sjukhusen har inte längre kapacitet att ta hand om alla sjuka.

Lombardiet är en mycket rik region. Milanos ekonomi utgör 10 procent av den italienska ekonomin, Lombardiet som region, ungefär 20 procent. Trots det har Lombardiet kollapsat. Vi måste gemensamt se till att det inte händer här i Sverige.

Nu måste vi alla agera solidariskt. Vi har alla ett ansvar för att Sverige inte ska stanna. Jag uppmanar därför alla företag att se över hur de kan bidra. Vi kan inte bara sitta och titta på när Sverige är i kris.

 

Peter Hellgren, vd, Consid


Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?