Annons

Arbetsförmedlingen bättre än Novare för skogsrekrytering

REPLIK. Kritisera gärna Arbetsförmedlingen – men gör det då det finns fog. Så är inte fallet denna gång. Den bild som målas upp av Arbetsförmedlingens insatser för skogsnäringen, liksom behovet av utbildningar är rent osaklig. 

Foto:Lars Johansson, Lars Johansson

I kristider är det än viktigare att samhällets resurser används utifrån ett korrekt beslutsunderlag. Utspelet i DI 29 maj ger en felaktig beskrivning och gynnar därmed vare sig arbetssökande, skogsnäringen eller landet som helhet. 

Arbetsförmedlingen har redan idag utbildningar som möter det behov som branschen har i verkligheten. Tillsammans med några företrädare för skogsnäringen har Novare föreslagit fyra förändringar för Arbetsförmedlingen. Även dessa förslag är som tagna ur luften. Samtliga är redan – sedan länge införda: 

All upphandling av utbildning som Arbetsförmedlingen gör sker i konkurrens. När det gäller korta utbildningsinsatser inom skoglig näring är vår samarbetspartner Skogsstyrelsen. 

Innehållet i upphandlade utbildningar sker i samarbete med branschen och arbetsgivarna.

Arbetssökande som deltar i arbetsmarknadsutbildningar får alltid aktivitetsstöd, inte bara i denna corona-kris.

Praktik är ett viktigt instrument som Arbetsförmedlingen beviljar utifrån den arbetssökandes behov och förutsättningar. Innan vi beviljar praktik har vi samråd med berörda fackliga företrädare.

Så var är det skon klämmer? Novare har idogt bearbetat Arbetsförmedlingen för att vi ska göra en otillåten direktupphandling genom att köpa företagets utbildning. Vi har tackat nej med hänvisning till att vi har en lösning tillsammans med Skogsstyrelsen. Att nu misskreditera Skogsstyrelsen på det sätt ni gör finner jag osmakligt. I Östersund valde ni att genomföra en utbildningsvecka i egen regi. Så långt är allt gott och väl, vi välkomnar alla initiativ som tas. Men efter denna utbildningsvecka ville ni att Arbetsförmedlingen skulle bevilja tre veckors praktik för samtliga deltagare. Det kan vi naturligtvis inte göra eftersom vi vet, och det vet ni inom branschen också, att det inte behövs fyra veckors träning för att lära sig att plantera skog. Arbetet kräver god fysik, ett intresse att vistas i skog och mark och uthållighet. Att lära sig den praktiska hanteringen tar ett par dagar. Praktik kan aldrig ersätta arbete med lön.

Arbetsförmedlingen har följt upp resultatet av den utbildning ni genomförde. Utbildningen startade med 42 deltagare. När veckan var slut hade 18 fullföljt utbildningen. Av dessa har sex erbjudits anställning. De sex var redan innan utbildningen lovade jobb efter matchning genom Arbetsförmedlingen. Enligt det sätt som vi på Arbetsförmedlingen mäter resultat hos oss själva så motsvarar Novares utbildning 14 procent till arbete. Om detta skett i Arbetsförmedlingens regi hade jag sett det som oacceptabelt.

Men hur stort är behovet av skogsplantörer? Qvarnsjö skogstjänst har i samarbete med Arbetsförmedlingen aviserat ett behov av tio personer. Häxås skogstjänst har anmält ett behov av tolv. Detta behov av personal hanteras av Arbetsförmedlingen genom urvalsorder, det vill säga Arbetsförmedlingen identifierar lämpliga kandidater som presenteras för den aktuella arbetsgivaren som väljer vilka de vill anställa. Det finns gott om lämpliga arbetssökande till dessa tjänster, så skulle behovet öka, så ser Arbetsförmedlingen inga problem med att även fortsättningsvis stödja för att hitta fler kandidater. Lönesubvention utgår dessutom om de presumtiva kandidaterna är berättigade till det, vilket innebär att den arbetssökande får lön enligt avtal och arbetsgivaren får ersättning för en större del av lönen.

I stället för en debatt med rallarsvingar vill jag nu bjuda in er arbetsgivare till möte med mig och Johan Tegnhed, regionchef Nord. Jag tänker att vi istället ska ha en konstruktiv framåtsyftande dialog om hur vi tillsammans ska ta oss an behoven av arbetskraft inom skoglig näring på både kort och lång sikt.

Eeva Vestlund, avdelningschef Samordning och uppföljning, Arbetsgivare

 

Läs artikeln från Novare och skogsbranschen här. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Life science-bolag behöver ha koll på sina siffror

Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.
Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.

Rätt ekonomisk information i rätt tid är viktigt inom Life Science för att dessa bolag ska kunna gå ut med denna till investerare och på marknaden. Noterade bolag har i tillägg specifika regler och rapporteringstider att följa. 

– Det är extra roligt att jobba med life science- och utvecklingsbolag just för att de är så intresserade av sina siffror, säger Malin Wikstrand, redovisningskonsult på Accountor. 

Malin Wikstrand sitter på Accountors Lundakontor i Medicon Village Science Park. Accountor har haft kontor där sedan 2012 då Medicon Village startade upp, idag en nätverksmiljö med 150 företag och organisationer med tillsammans 2200 medarbetare. Det är en intressant miljö att finnas i och Accountor har life science samt forsknings- och innovationsföretag härifrån som kunder. Hon tycker det är inspirerande att sitta nära kunder. 

– Det är roligt att man kan stöta på varandra, ta en kaffe eller lunch och lyssna på hur det går för deras projekt. Det är en häftig miljö att sitta i, säger Malin Wikstrand. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountors samarbete med Life Science-bolag. 

Börsnotering ställer fler krav

Malin Wikstrand tycker om att jobba med bolag som har tydliga rutiner. Att sätta upp rutiner och att arbeta helt digitalt är hennes vardag. Är bolagen börsnoterade har de fler krav på sin ekonomiska information och på transparens. 

– Det är roligt att vara med i den processen, säger Malin Wikstrand. 

Effektiviserar och professionaliserar

Ett bolag hon jobbar med, Pledpharma, noterades på Nasdaq förra året.  

– Sedan vi började jobba med Accountor har vi gått över från mycket manuell hantering av ekonomiarbetet till helt digitalt arbete. Utöver att digitaliseringen har effektiviserat ekonomiarbetet ger den också en skalbarhet. Vi kan växa utan något större merarbete. Arbetet flyter dessutom på obehindrat oavsett var i världen vi är samtidigt som vi samarbetar med Malin Wikstrand i Lund och Peter Einarsson, senior advisor på Accountor, i Stockholm, säger Yilmaz Mahshid, PhD, CFO på Pledpharma. Han fortsätter:

– Övergången till Nasdaq med rapportering enligt IFRS gör att det behöver vara bra kvalitet på rapporteringen samt att vi är mer pålästa då vi genomgår granskning från många håll. Processerna och arbetet inom ekonomi har professionaliserats till en helt annan nivå och Accountor har varit en del utav den professionaliseringen. 

Fakta Accountor 

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda, varav 270 konsulter på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i sju länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountor här. 

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?