1515
Annons
Innehåll från ZignSecAnnons

ZignSec aggregerar globala lösningar för digital ID-verifiering

ZignSec är ett av de första regtech-bolagen som har listats på NASDAQ. De aggregerar globala lösningar för ID-verifikation och hjälper företag över hela världen att digitalisera och automatisera sina identifikationsprocesser och följa såväl lokala som globala direktiv för regelefterlevnad.

Digitaliserar identifikationsprocesser och säkerställer efterlevnad

Kunderna kan använda en eller flera av ZignSecs lösningar för att skapa digitala identifikationsprocesser i realtid för sina slutanvändare. Via deras plattform erbjuder de funktioner som eID, verifiering av ID-dokument, digitala signaturer, registerkontroller och inkomstanalyser. Lösningar som vanligen används för att genomföra KYC-processer, motverka penningtvätt, verifiera ålder, skydda mot bedrägeri och skapa en säkrare onboarding av nya kunder. 

– Många snabbväxande företag med global närvaro och verksamhet inom reglerade branscher har mycket att vinna på en aggregator för ID-verifiering. För många företag är identifikation och efterlevnad inte en del av kärnverksamheten, men i takt med att de växer som bolag och expanderar till nya marknader uppstår behov för att sätta sig in i marknadsbeteenden, lokala regler och nya tekniska lösningar för ID-verifikation. Det kostar mycket tid, pengar och arbete att få till utan en aggregerad lösning, säger Timm Schneider, VD för ZignSec.

Läs om ZignSecs tidigare projekt 

En partner för alla marknader

För att penetrera marknaden i Norden behöver företag erbjuda verifiering via elektroniskt ID (t.ex. BankID) men för andra marknader i Europa är det andra identifikationslösningar som uppfyller marknadsbehov och lokala direktiv. Tittar man sedan mot Asien, USA eller Afrika är det helt andra lösningar som gäller. Oavsett i vilken riktning bolag expanderar måste de anpassa sig till krav och bestämmelser för de lokala marknaderna. 

– Problemet bara eskalerar. Desto fler tekniska lösningar som behöver kopplas på, desto mer komplex blir bolagets tekniska infrastruktur. Desto fler marknader, desto mer ”huvudvärk” och administration för att säkerställa lokal regelefterlevnad. I år, för att ta ett exempel, kommer Danmark att övergå till en ny eID-tjänst (MitID), det skulle kunna innebära en ny integration för de företag som opererar på danska marknaden. Med en aggregator blir det en del av servicen och ”business as usual”. 

Läs mer om ZignSecs produktportfölj 

Nästa steg

Nästa steg för ZignSec är att standardisera och produktifiera sitt erbjudande i högre grad.

– Utöver att fortsätta aggregera marknadens bästa ID-verifikationslösningar kommer vi dessutom att fortsätta förvärva företag och lösningar som kompletterar vår nuvarande plattform. Vi kommer även att fortsätta utveckla vår machine learning och AI för att skapa bättre optimering- och automatiseringsmöjligheter för våra kunder. Och framförallt, fortsätta vår satsning på ett erbjuda en helt kodfri (no-code) implementation, avslutar Timm.

Mer från ZignSec

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ZignSec och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?