Annons
Innehåll från XledgerAnnons

Robotar, AI och en äkta molnlösning – så mycket bättre är nästa generations affärssystem

Marie Löfgren, COO, och Thomas Falk, CEO, på Xledger.
Marie Löfgren, COO, och Thomas Falk, CEO, på Xledger.

Att använda molnbaserade affärssystem har många fördelar gentemot on prem-lösningar.

Man får större automatisering, skalbarhet, säkerhet och effektivisering i vardagen så att företagen kan fokusera på sin kärnverksamhet. 

– När företag ska byta till ett nytt affärssystem kommer man i allt högre grad titta på ett som kan erbjuda en hög grad av automatisering genom AI. Det kan vi erbjuda redan i dag, säger Thomas Falk, CEO på Xledger.

En undersökning som Xledger gjort bland ekonomichefer och vd:ar, visar att 50% av de tillfrågade företagen inom tre år ska utvärdera sitt nuvarande affärssystem. Nästan hälften av dem är inte heller nöjda med sitt nuvarande affärssystem.

Skälet är att många anser att det saknas bra systemstöd i delar eller i hela verksamheten och att manuella processer har blivit alldeles för tidskrävande och besvärliga i organisationen.

Ladda ner guiden till rätt affärssystem för din verksamhet. 

Företaget Xledger kan erbjuda ett molnbaserat affärssystem som tillämpar AI och robotar för att automatisera många processer. Dessutom i ett eget publikt moln. 

– Robotar och AI har redan gjort sitt intåg på många arbetsplatser och blir en allt mer självklar del av ekonomiavdelningen. Robotarna utför rutinmässiga och tidskrävande arbetsuppgifter vilket gör att verksamheten undviker mänskliga fel, sparar pengar och får tid över till annat, förklarar Thomas Falk.

Historiska data skapar bättre framtida lösningar genom AI

Till grund för automatiseringen finns en enorm mängd data över kundtransaktioner som Xledger samlat på sig genom åren. Med hjälp av AI upptäcks mönster som används för att dra slutsatser om hur processer kan förbättras. Likaså upptäcks avvikelser som kan indikera misstänkt och skadlig aktivitet.

Ett affärssystem är i dag verksamhetskritiskt i ett företag och ska enkelt, säkert och snabbt integreras med andra system för att ge en komplett bild av verksamheten. 

– Många företag skjuter på att göra uppgraderingar av sina affärssystem för att fokusera på andra affärskritiska uppgifter, men konsekvensen blir att affärssystemet ger ett allt sämre stöd.  Använder verksamheten ett molnbaserat affärssystem som Xledger där vi utvecklar och uppgraderar automatiskt, innebär det att alla användare arbetar med ny teknologi i den senaste versionen.  Uppgraderingarna blir tillgängliga för alla samtidigt och gör att kunderna inte blir beroende av externa konsulter eller intern tid, säger Thomas Falk.

Xledger är skalbart i flera dimensioner

Xledger riktar sig i dag till företag inom alla sektorer, i olika storlekar och i alla länder. 

– Systemet är väldigt skalbart. Man kan vara allt från ett litet bolag upp till en stor internationell koncern med verksamhet i flera länder, med olika språk och valutor. Skalbarheten är i vårt DNA och det märks i produkten och den relativt korta implementationstiden, förklarar Marie Löfgren, COO på Xledger.

Xledger tillämpar en licensmodell där kunden bara betalar för systemanvändande inklusive lokal svensk support. 

– Alla kunder kan använda hela eller delar av systemet men man betalar bara för det man använder. Det gör prismodellen väldigt rättvis, avslutar Marie Löfgren.

Om Xledger

Xledger är ett äkta molnbaserat affärssystem, utvecklat från grunden att vara en äkta SaaS lösning. Vårt uppdrag är att stärka våra ambitiösa kunder och ersätta ineffektivitet med bästa praxis och utrusta dem maximalt att uppfylla sin fulla potential. I dag automatiserar plattformen flertalet affärskritiska kärnprocesser och sparar tid åt mer än 10 000 företag i olika branscher över hela världen i mer än 50 länder. 

Läs mer på: www.xledger.com/se

Mer från Xledger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xledger och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera