Annons
Innehåll från WorkamoAnnons

Här är jobben du inte trodde fanns

Går du i tankar om att bli egenanställd?

Du är inte ensam – och du behöver verkligen inte vara rädd för att just ditt yrke är för smalt.

Kolla bara in de här udda frilansjobben.

Fakturera utan eget företag hos Workamo 

Allt fler personer i Sverige lockas av egenanställning. Att slippa den administrativa bördan som eget företag medför driver det intresset framåt tydligt. Dessutom är det på så vis enklare att komma igång med ditt gig eller verksamhet – och riskerna är lägre. 

– Vi låter dig fokusera på det du brinner för medan vi tar hand om pappersarbetet. Det ska kännas enkelt att komma igång genom oss. Det tar två minuter att skapa ett konto och sedan är du i goda händer, säger Olof Norlander, vd på Workamo.

Vare sig om det är en verksamhet som du jobbar 100 procent med, eller är ett gig vid sidan om ditt dagliga arbete, så är det skönt att kunna satsa helhjärtat på din syssla och låta riktiga proffs ta hand om pappersarbetet. 

Bland de hetaste frilansyrkena hittar vi bland annat grafiska designers, journalister och fotografer. Men spannet av yrkeskategorier bland egenanställda är mycket bredare än vad man kan tro. Kan det ge dig ett lugn inför ditt beslut kring att bli egenanställd?

Här är 9 udda frilansjobb bland egenanställda hos Workamo

Golfbollsamlare

Fore! Ja, någon måste ju samla ihop alla bollar som hamnat snett när vi andra förgäves försökt sänka vårt handicap på landets olika golfbanor. Och det går att göra sig en rejäl hacka på det hela. Fråga bara den amerikanska professionella dykaren Forest Rotchild, som i sin dagliga fångst kan hitta upp till 4 000 golfbollar enligt egen utsago. 

Buddhistpräst

Att konvertera till buddhism kanske inte ligger närmast i din planering, men prästjobbet gör sin perfekt som egenanställd oavsett religion. 

Bebisnamnkonsult

Att välja namn till sitt barn är en stor sak för de allra flesta. Så pass stor och komplicerad att det kräver sin expertishjälp för somliga. Där kommer bebisnamnkonsulten in i bilden med sina bästa förslag från A till Ö – skräddarsytt för din lilla krabat. 

Begravningsrådgivare

När en anhörig har avlidit är det många beslut som måste tas under en kort och tung period. Begravningsrådgivaren hjälper till med besluten och guidar anhöriga till en begravning som blir precis så värdig som som man önskar. 

Färgexpert

Färgsättning påverkar vårt välmående och genom att ändra små nyanser kan man uppnå en stor förändring i hus, hem och omgivning. Men alla har inte ett öga för vad som passar. Därför finns färgexperter – som är, just det, experter på att skapa rätt hemkänsla.

Feng Shui-expert

Bort med energitjuvar – in med harmoni och balans. Rensa bland döda och torkade växter, ta bort den där tavlan som ger dig dåliga vibbar. Som Feng Shui-expert konsulterar du människor till att få till rofyllda hem och trädgårdar.  

Hästkiropraktor

Ont i rygg och spänningar i nacke. Nej, det är inte bara vi människor som har det. Livet kan vara tungt även som häst. Därför finns det kiropraktorer specificerade för hästar och dess biomekanik. Något du kan bli om du läser en equiopatutbildning, vilket ger dig kunskap om friskvård och rehabilitering för hästar. 

Etisk hackare (white hat hackers)

Att vara en hacker behöver inte vara något dåligt. Om kunskaperna används rätt kan du bli en som testar system på uppdrag för att testa säkerheten hos olika företag och myndigheter.

Hundpsykolog

Hundar har känslor, kan må dåligt, ha svårt att lyda eller att möta nya människor. En hundpsykolog kan hjälpa dig att förstå din hund bättre och på så vis kan du som ägare utvecklas med din kompis.

Endast 3 procents avgift – fakturera utan företag enkelt med Workamo 

 

 

 

Mer från Workamo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Workamo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera