1515
Innehåll från Werks AdvokaterAnnons

Internationell handel – ett starkt växande rättsområde

WERKS Advokater erbjuder ledande experter inom byråns samtliga affärsjuridiska verksamhetsområden, däribland internationell handel. 

 – Vi har experter inom tvistlösning, bolagsrätt, M&A, kommersiella avtal, offentlig upphandling, offentlig rätt, skatterätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, sjö- och transporträtt samt internationell handel. Lång praktisk erfarenhet av juridisk rådgivning tillsammans med en genuin omtanke om både klienter och kollegor ger en väldigt effektiv organisation och ett pragmatiskt arbetssätt. Vi kan lösa de ofta stora och komplexa ärendena vi jobbar med genom att gå rakt på sak och behöver därför inte sätta samman stora team för varje projekt. Att vara en mindre byrå där vi verkligen bryr oss om varandra bygger också en särskild lagkänsla, säger Gabriella Fossum Gunnarsson, advokat specialiserad inom offentlig upphandling, offentlig rätt samt internationell handel.

Tullagstiftningen ökar i komplexitet 

EU:s tullagstiftning har bara några år på nacken och reglerna för den internationella handeln påverkas direkt av det världspolitiska läget, vilket gör att de är i ständig förändring. 

– Det händer mycket inom detta område och regelverket är både omfattande och komplext. Eftersom det kan leda till betydande kostnader att göra fel i sin import- och exporthantering kan proaktiv rådgivning från specialister inom internationell handel därför vara avgörande för ett företags lönsamhet. Att misstag ofta är kostsamma ger oss också regelbundet uppdrag att överklaga beslut av Tullverket, och vi ser att tullmålen har ökat både i betydelse och komplexitet på senare år, säger Gabriella.

Stora fördelar med samverkan 

Import- och exportberoende företag behöver ofta kunna navigera rätt i flera länder och jurisdiktioner och även om EU:s tullregler ska tolkas på samma sätt i hela unionen är det inte alltid det sker i praktiken. Reglerna kan ibland också få oönskade effekter på handeln.

– Vi har därför arbetat upp ett omfattande kontaktnät. WERKS är bland annat Sveriges representant i det internationella nätverket Greenlane som består av kvalitetssäkrade advokatbyråer runt om i världen med specialister inom internationell handel. Nätverket är givetvis mycket värdefullt för oss kunskapsmässigt, men tack vare det kan vi även hjälpa företag att snabbt komma i kontakt med ledande expertis runt om i världen. Det är också högaktuellt i många ärenden för att ta reda på hur EU:s regler tolkas i andra medlemsländer och gemensamt kunna verka för en mer enhetlig tillämpning. Vi har också ett utbrett samarbete med andra aktörer i branschen och goda kontakter med handelskamrarna, säger Ulf Käll, Delägare/Advokat med drygt 20 års erfarenhet inom internationell handel, skatterätt och offentlig upphandling.

Hos WERKS har förutom Ulf Käll och Gabriella Fossum Gunnarsson även advokat Josephine Fremling och biträdande juristen Milad Samadi betydande erfarenhet av juridisk rådgivning inom internationell handel.

Om oss

Vi har två ledstjärnor. Att alltid leverera juridiska tjänster av högsta kvalitet och att vår verksamhet på allvar ska präglas av delaktighet och lagkänsla. Vi arbetar därför proaktivt och med tydlighet i varje uppdrag och månar särskilt om den personliga relationen till både klienter och kollegor.

www.werks.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Werks Advokater och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?