Annons
Innehåll från WellspectAnnons

Pionjärer på att göra verklig skillnad

Tänk att du är bortbjuden men tvingas stanna hemma för att du inte kan hålla tätt, eller att du avstår semestern på grund av rädslan för att läcka. Att inte kunna kontrollera sin blåsa eller tarm begränsar vardagen, men det vill det globala MedTech-bolaget Wellspect ändra på. 

Mölndalsbaserade Wellspect erbjuder lösningar för personer med urinretention och kronisk förstoppning, till exempel de som drabbats av en ryggmärgsskada, MS eller Parkinson. Målet är att användandet av produkterna ska vara lika enkelt som ett vanligt toalettbesök. Företagets första produkt, den hydrofila katetern LoFric, har banat väg för flera innovationer med användarnas välbefinnande i fokus.

– För att hjälpa personer med kronisk förstoppning eller avföringsläckage har vi utvecklat en revolutionerande lösning: Navina. Det är ett elektroniskt hjälpmedel med en tillhörande app som tömmer tarmen på ett kontrollerat sätt, berättar Eva Wahlberg, Vice President Research & Development på Wellspect.

Högautomatiserad och hållbar produktion

Tillverkningen sker i högautomatiserade och delvis digitaliserade processer som till största del finns på plats i Mölndal.  

– Närheten mellan produktion, forskning och utveckling är en stor fördel för att kunna utveckla produkter av hög kvalitet som är kostnadseffektiva att tillverka, berättar Jimmy Pedersen, Vice President Manufacturing & Supply Chain på Wellspect. Hållbara produkter och produktion blir allt viktigare och det arbetar vi med genom produkternas hela livscykel och väljer material som i möjligaste mån går att återvinna.

Den senaste innovationen

Wellspect samarbetar med både universitet och forskare för att utveckla produkter. I framtagningen av den senaste innovationen LoFric Elle, en kateter för kvinnor, inkluderades även vårdpersonal och användare för att utvärdera funktionaliteten.  

– Många av användarna har nedsatt handfunktion – därför har LoFric Elle ett inbyggt handtag i själva förpackningen. Det underlättar kateteriseringen och gör att fler klarar sig själva, utan assistans. Lösningen är unik på marknaden och ett led i vår vision om att ge användarna bättre kontroll och mer värdighet, säger Eva Wahlberg och avslutar:

– Många berättar att de har fått ett nytt liv tack vare våra lösningar vilket ger oss ett kvitto på att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer här

Mer från Wellspect

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wellspect och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?