1515
Annons
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Volvos satsning: Integrerar digitala tjänster i alla modeller

Ständigt uppkopplade. Appar som styr viktiga funktioner. Avancerad röststyrning. Och full integrering av tjänster från Google. Det ingår nu i alla nya modeller från biltillverkaren Volvo. Här är några av de viktigaste nyheterna.

Se Volvos utbud av uppkopplade laddhybrider 

Populär app

Volvo Cars app är sedan många år en viktig del i livet med en Volvo. I appen går det att se var bilen står parkerad, hur lång räckvidd den har och även att få fram en körjournal. Men den kanske populäraste funktionen är att det går att fjärrstarta avkylning eller uppvärmning av kupén. 

Android infotainment

Volvobilarna har ett Androidbaserat infotainmentsystem som Google utvecklat i samarbete med Volvo Cars. En av fördelarna med systemet är att det är en standardiserad plattform med ett öppet ekosystem. Det blir enklare att uppdatera bilens funktionalitet i takt med att tekniken utvecklas. Bilen kommer alltså att bli bättre med tiden. 

 

Google Maps

Några av de saker som bilkunder klagar på mest, oavsett bilmärke, är att navigationen inte fungerar. Navigationssystem med uppdaterad trafikstatus och tips på alternativa rutter är en viktig hjälp i dagens trafik. Google Maps som ingår i Volvos digitala tjänstepaket uppdateras löpande och automatiskt för att ge relevant information varje gång bilen används.  

 

Rikt utbud av appar

Genom Google Play finns ett rikt utbud av appar. Fokus är på sånt som passar i bilen, som exempelvis strömmande musik, poddar och parkering. Så det du har lyssnat på i bilen kan du fortsätta lyssna på i telefonen eller när du kommit hem. Utvecklingen av nya features hanteras av respektive app-tillverkare, så när de släpper ny funktionalitet finns den även tillgänglig i bilen.

Avancerad röststyrning

Med Google Assistant integrerat i bilen kan du ställa även avancerade frågor. Om du till exempel behöver åka till apoteket kan Google Assistent berätta att det närmaste apoteket stänger om 10 minuter och att du inte kommer hinna dit – för att sedan ge dig förslag på ett annat apotek med längre öppettider. Utöver det kan du bland annat också få hjälp med att ta anteckningar, till exempel efter en telefonkonferens i bilen. 

Det digitala tjänstepaketet bygger på att bilen är ständigt uppkopplad. Fyra års Internetanslutning ingår vid köpet och abonnemanget kan därefter enkelt förlängas.  

Helt elektriska Volvomodeller 

 

 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera