1515
Annons
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Volvo om nya modellen: ”Det är en helt ny typ av bil för oss”

Volvo lanserar en helt ny elbil i Sverige.

Det är crossovern Volvo C40 Recharge som nu blir tillgänglig för provkörning hos handlare runt om i landet.

– Det är en helt ny typ av bil för Volvo, säger Robin Page, designchef på Volvo Cars.

Upptäck nya C40 Recharge  

Helelektriska Volvo C40 är en Crossover, vilket är en helt ny typ av bil för Volvo. Modellen har bekvämligheten från en SUV med en hög sittposition, men har fått en mer elegant taklinje som för tankarna till en mer traditionell låg bilmodell. 

– C40 är en kusin till XC40, men har en lekfull och mer ungdomlig karaktär. Den är modern och karaktärsfull och visar vårt skandinaviska designspråk, säger Robin Page. 

Samarbete med Google

Volvo C40 kommer med ett infotainmentsystem baserat på Android Automotive OS, utvecklat tillsammans med Google, som automatiskt uppdateras på samma sätt som en smartphone.

– I nya C40 sköter du flera funktioner enkelt med röststyrning. Fråga om nästa matställe, ändra temperaturen eller planera om din rutt säger David de Val, produktchef, Strategi och affärsavdelningen på Volvo Cars och fortsätter:

– Vi är bäst på att bygga bilar, Google är bäst på smarta och interaktiva lösningar. När våra bilar allt mer blir en del av våra digitala kretslopp – skapar vi tillsammans förutsättningar för bilar som inte åldras utan löpande uppdateras digitalt.

Exklusiv interiör – helt utan läder

Interiören som är helt läderfri går i ton med bilens exteriör och har exklusiva detaljer som dekorinlägg med bakgrundsbelysning. 

– På nya Volvo C40 är exteriör och interiör designade ihop. Sätt dig i bilen. Du känner hur det grafiska och rena går igen även där – dekorinläggen är en kombination av linjer, kartor och topografi. Det är en grafisk natur som får dig att tänka på det nordiska landskapet. Panoramataket är standard och skapar en ljus känsla i kupén, säger Cecilia Stark, Strategi- och varumärkesdesigner på Volvo Cars.

Intensiv, elektrisk körupplevelse

Volvo C40 är eldriven med låg tyngdpunkt, total effekt på 408 hk och fyrhjulsdrift som ger en intensiv körupplevelse. Den är Volvos första modell som enbart finns med eldrift och inte kommer att erbjudas med förbränningsmotor. Istället kommer kraften från det batteripaket på 78 kWh som är inbäddat i mitten av bilen och ger en räckvidd på cirka 44 mil. 

Volvo C40 Recharge har nu premiär i Sverige och finns att provköra hos Volvohandlare över hela landet. Bilen är också med som huvudnummer på elbilsmässan eCar Expo, 3–5 december i Göteborg och den som vill ha sin egen kan prenumerera på bilen online med Care by Volvo. 

Volvos nyheter på elbilsmässan eCar Expo   

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?