Innehåll från Volvo CarsAnnons

Smarta funktioner och förfinad design när Volvo XC60 uppgraderas

Sveriges populäraste SUV år efter år heter Volvo XC60. Den nuvarande versionen lanserades 2017 och nu är det dags för nästa stora uppgradering med ny förfinad design och fler smarta funktioner, bland annat infotainmentsystem från Google. 

Upptäck nya Volvo XC60  

Under våren rullar en uppdaterad XC60 ut från fabriken. De tre utförandena Inscription, R-Design och Momentum kommer alla att ha nya detaljer i både design och funktion.

– XC60 är i sitt livs form. Den är snyggare och smartare än någonsin, säger produktchefen Kenneth Elfström.

Gemensamt för alla utföranden av nya XC60 är att man vill knyta dem tydligare till ”60-familjen”. De nya designdetaljerna kommer understryka det släktskapet.

– Fronten är designad så att man ser att alla inom 60-familjen liknar varandra – och att XC60 inte är en lillebror till XC90, säger Kenneth Elfström.

Infotainment från Google

En genomgående tanke är även att slutresultatet ska kännas ännu mer premium än tidigare. Alla utföranden får nya grillar. Tanken är att det ska synas från alla vinklar vilken XC60 det är. Två andra uppdateringar har mer med funktion att göra. Dels har det blivit lättare att öppna bakluckan om du har händerna fulla. Den yta du kan svepa genom med foten för att öppna luckan har blivit dubbelt så bred, vilket ger en betydligt större marginal. Bilarna får också ett helt nytt infotainment-system som är detsamma som det som finns i nya XC40 Recharge. Det är ett Androidsystem med navigation från Google Maps och röststyrning från Google Assist. Detta system blir standard. 

– Vi har skapat ännu mer premiumkänsla i bilen som vi tror att kunderna verkligen kommer uppskatta.

Dolda slutrör

I de tidigare modellerna syntes två kromade slutrör i den bakre stötfångarens nedre del, som var svart. Nu döljs slutrören helt och den svarta nederdelen har bytts mot en färganpassad yta som går i samma färg som övriga bilen. Det är en stor förändring mot hur man resonerade i bilbranschen tidigare – men det finns en enkel förklaring.

– Det ger ett renare utseende, vilket går i linje med att vi rör oss mer mot elektrifiering, säger Kenneth Elfström.

Nya Volvo XC60 går att beställa i slutet av vecka 10 och omkring midsommar finns bilarna i Volvohandeln. 

Bygg din egen XC60  

 

 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?