1515
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Så hittar du begagnade bilar i toppskick – med två års garanti

En begagnad bil – med samma känsla och trygghet som en ny.

Den möjligheten har öppnats för alla familjer som planerar att köpa en bil.

– Du får den bilupplevelse du vill ha utan att behöva kompromissa, säger Johan Carlsson, begagnatansvarig på Volvo Car Sverige.

Begagnad bil med trygghet som en ny – läs mer om Volvo Selekt 

Säker, bekväm, miljösmart och 100 procent tillförlitlig. Så ser önskelistan ut hos många familjer som söker en ny bil. Och möjligheterna att hitta den perfekta modellen har blivit större, bland annat tack vare att det nu har gått tre år sedan laddhybriderna på allvar slog igenom och nu blir allt vanligare på begagnatmarknaden.

Kontrollerade med garanti

En stor utmaning med att välja begagnat kan vara att avgöra vilket skick bilen är i. Det är bakgrunden till att Volvo skapat konceptet Volvo Selekt. Det fungerar så att speciellt utvalda Volvobilar får genomgå noggranna kontroller och sen säljs med 24 månaders garanti – helt motsvarande det som gäller när man köper en ny Volvo. 

– För många privatbilister är en nyare begagnad det smarta valet. Du har råd att välja en bil med all komfort- och säkerhetsutrustning, så att du får den bilupplevelse du vill ha, utan att behöva kompromissa. Ekonomiskt är det också fördelaktigt. Värdeminskningen är störst de första åren så totalkostnaden blir lägre än för nytt. Och med Volvo Selekt har vi skapat i princip samma trygghet som om du köpt nytt, säger Johan Carlsson, begagnatansvarig på Volvo Car Sverige.

Kontrollerad och uppdaterad till Volvos standard

Hos Volvo Selekt finns ett brett utbud av olika Volvomodeller, här finns laddhybrider, kombibilar, SUV:ar och sedaner. Oavsett biltyp måste de alla uppfylla samma tuffa krav.

Bilarna som blir Volvo Selekt får vara max fem år gamla med högst 10 000 mil på mätaren och har fått originalservice enligt schema. Innan de läggs ut till försäljning kontrolleras de på viktiga punkter och mjukvaran uppdateras till senaste version. Skicket på bilen är nu enligt den standard Volvo har satt upp.

– Vi har i detalj definierat vilket skick vi vill att en Selektbil ska ha, och det gäller hos alla Volvohandlare. Kunden skall veta att om han eller hon väljer Volvo Selekt så är bilen fräsch, säker och med garanti säger Johan Carlsson.

Assistans och Volvo On Call

De flesta Volvo Selektbilar har Volvo On Call installerat och här ingår 24 månaders abonnemang, som går att förlänga. Kunden får också Volvo Assistans med dygnet-runt-support och service vid vägkanten i 24 månader.

Stort utbud av begagnade bilar med garanti – här hittar du rätt! 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?