1515
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Så gör du bilen vårfin – och sparar pengar

Vintern är över och det är dags att göra bilen ordentligt ren igen. Mest för att den ser trevligare ut, men också för att en bil som regelbundet tvättas och sköts om håller sitt värde bättre. Har du bilen på leasing är det också enklare att lämna tillbaka en välvårdad bil och du slipper extra avgifter.

– Skall du tvätta själv är det viktigt att du använder rätt produkter och är på en godkänd tvättplats där tvättvattnet tas om hand. Vill du ha en riktigt fin bil skall du lämna den till proffsen, säger Lennart Edvardsson på Volvo Car Sveriges verkstadsutveckling. 

Tvätta på rätt sätt

Produkterna du använder är helt avgörande för hur resultatet blir. Fel produkter kan dessutom vara direkt skadliga för din bil och ge fula märken.

– Idag har bilarna ofta detaljer av borstad aluminium. Använder man ett avfettningsmedel som är för basiskt så blir de här detaljerna fläckiga och behöver restaureras av ett proffs, säger Lennart.

Det Lennart gärna vill tipsa om är de nya och lättarbetade spraywaxer som finns.

– Det finns idag sprayer av riktigt bra kvalitet där du  kan  lägga en keramisk spraycoating efter tvätt för en längre hållbarhet bara sprayar bilen efter att du tvättat den torkar av och du har en blank bil med ett bra skydd. I Volvo butiken har vi ett brett utbud av väl fungerande produkter som vi testat noga i våra metodverkstäder. 

Proffsen förnyar din bil

Tvätta och vaxa är det du kan göra själv. Vill du på allvar förnya din bil eller om den har repor som behöver poleras kan du alltid vända dej till Bilvårdsteknikern hos din Volvohandlare. 

– Att polera och rekonditionera en bil kräver yrkesskicklighet. Väljer du att lämna in din bil för stor bilvård till en Volvoverkstad så får du tillbaka en bil som både blänker och luktar gott inuti. Bilvårdsspecialisterna går igenom och behandlar alla ytor, både ut- och invändigt, säger Lennart.

Den som bara vill ha en proffsigt utförd tvätt kan också vända sig till Volvoverkstaden för utvändig handtvätt och vaxning och rengöring av insidan.    

Lackskydd ger enklare tvätt

Vaxer av olika slag har funnits länge, det som kommer på bred front nu är mer eller mindre avancerade lackskydd. Skillnaden jämfört med vax är de skyddar lacken bättre och under längre tid än ett vax. Det gör att smuts inte fastnar lika lätt och bilen är även enklare att tvätta. 

– Vi på Volvo har ett keramiskt lackskydd som skyddar bilens lack med lång hållbarhet och som tål avfettningsmedel och ger en hård smutsavisande yta som läggs på av våra Bilvårdsspecialister. Ett tips är att boka en lackskyddsbehandling i samband med att man bokar service för bilen. 

Läs mer om Volvo Bilvård 

Fem tips från experten 

 

 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?