1515
Annons
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Premiär för helt nya elektriska Volvo C40 Recharge

Nu har nya Volvo C40 haft världspremiär. 

Det är en crossover – som bara kommer att erbjudas med helelektrisk drift. 

– Helelektriska C40 är en helt ny typ av bil för Volvo, säger Robin Page, designchef på Volvo Cars.

Upptäck nya C40 Recharge 

2 mars var det världspremiär för Volvo C40. Modellen markerar en viktig milstolpe för biltillverkaren.

– Helelektriska C40 är en helt ny typ av bil för Volvo. Den har bekvämligheten hos en SUV – med en hög sittposition men med en mer elegant taklinje som för tankarna till en mer traditionell låg bilmodell. C40 är en kusin till XC40, men har en lekfull och mer ungdomlig karaktär. Den är modern och karaktärsfull och visar vårt skandinaviska designspråk. Den är även designad utifrån den mångsidighet som våra kunder kräver, säger Robin Page, designchef på Volvo Cars. 

Samarbete med Google

Volvo C40 kommer med ett infotainmentsystem baserat på Android Automotive OS, utvecklat tillsammans med Google, som automatiskt uppdateras på samma sätt som en smartphone.

– I nya C40 sköter du flera funktioner enkelt med röststyrning. Fråga om nästa matställe, ändra temperaturen eller planera om din rutt säger David de Val, produktchef, Strategi och affärsavdelningen på Volvo Cars och fortsätter:

– Vi är bäst på att bygga bilar, Google är bäst på smarta och interaktiva lösningar. När våra bilar allt mer blir en del av våra digitala kretslopp – skapar vi tillsammans förutsättningar för bilar som inte åldras utan löpande uppdateras digitalt.

Exklusiv interiör – helt utan läder

Interiören i C40 går i ton med bilens exteriör och har exklusiva detaljer som dekorinlägg med bakgrundsbelysning. Läder finns inte som alternativ. 

– På nya Volvo C40 är exteriör och interiör designade ihop. Sätt dig i bilen. Du känner hur det grafiska och rena går igen även där – dekorinläggen är en kombination av linjer, kartor och topografi. Det är en grafisk natur som får dig att tänka på det nordiska landskapet. Panoramataket är standard och skapar en ljus känsla i kupén, säger Cecilia Stark, Strategi- och varumärkesdesigner på Volvo Cars.

Intensiv, elektrisk körupplevelse

Volvo C40 är eldriven med låg tyngdpunkt, total effekt på 408 hk och fyrhjulsdrift som ger en intensiv körupplevelse. Den är Volvos första modell som enbart finns med eldrift och inte kommer att erbjudas med förbränningsmotor. Istället kommer kraften från det batteripaket på 78 kWh som är inbäddat i mitten av bilen. Räckvidden är cirka 42 mil och batteriet kan snabbladdas till 80 procent av sin kapacitet på cirka 40 minuter. 

Läs intervjun med de som utvecklat helelektriska Volvo C40  

 

 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera