Annons
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Längre räckvidd när Volvo presenterar nya laddhybrider

Volvo lanserar en ny förbättrad drivlina till laddhybriderna i 60- och 90-serierna.

Den största nyheten: räckvidden på el har ökat med 50–60 procent och är nu upp till 90 km på en laddning.

– Det är år 2021, och människor ska inte längre behöva vara beroende av bensin eller diesel i sin vardagskörning, säger Henrik Green, Chief Technology Officer på Volvo Cars.

Lär dig mer om de nya laddhybriderna 

Volvos laddhybrider får nu ett nyutvecklat trelagersbatteri med en kapacitet på 18,8 kWh. Den preliminära räckvidden på el är upp till 91 km för Volvo S60 och 78 km för Volvo XC60. En undersökning gjord av Sigma visa att den genomsnittlige bilföraren i Volvos segment kör mindre än 50 kilometer om dagen. 

– De uppdaterade laddhybriderna levererar all den elektriska räckvidd som behövs i de flesta människors dagliga liv, säger Henrik Green.

Eftersom bilarna går längre på el minskar behovet av att använda bensinmotorn och därmed även koldioxidutsläppen. Preliminära data (WLTP) visar utsläpp på 19–29 g/km, vilket är klart under bonusgränsen. 

Effektiv fyrhjulsdrift

Volvos laddhybrider driver med elmotor på bakhjulen och, när det behövs, bensinmotor på framhjulen. Nu ökar man effekten på elmotorn till 145 hk vilket ger kraftfull acceleration och tillsammans med det nya batteriet även en mer effektiv fyrhjulsdrift. Modellerna med drivlinan Recharge T8 får en systemeffekt på 455 hk och 350 hk för Recharge T6. En annan nyhet är enpedalskörning (One Pedal Drive). Funktionen, som redan finns i Volvos elbilar, ger möjlighet att styra både gas och broms med enbart gaspedalen. Funktionen införs successivt i Volvo XC60, S90 och V90 Recharge.

Värm eller kyl bilen innan start

Batteriets kapacitet räcker också för att förklimatisera kupén innan avfärd. Med Volvo Cars-appen kan föraren starta en uppvärmning eller nedkylning av kupén, även utan att bilen är ansluten till laddning. 

– Nu stärker vi vårt erbjudande med ett ännu starkare utbud till en fortsatt konkurrenskraftig prisbild. Det visar att vi menar allvar med vår elektrifieringsstrategi, avslutar Jessica Span, VD på Volvo Car Sverige. 

Läs mer om nya Volvo XC60 

 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera