Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Kraft och körglädje med optimering för Volvobilar

En bra bil – som blir ännu bättre.

Tack vare en smart optimering kan många Volvoägare nu njuta av mer körglädje, utan att behöva byta bil.

– Optimeringen gör din Volvo mer dynamisk, den blir mer av förarens bil med snabbare gasrespons, kvickare växlingar och bättre kraft, säger Niklas Byvik på Volvo Car Sverige.

Allt om optimeringen  

Kraften där den behövs 

Ända sedan elektroniken tog över bilarna har olika typer av optimeringar varit ett populärt tillägg för många kunder. Ofta har det handlat om att öka toppeffekten, det vill säga fler hästkrafter. Men Polestar Engineered Optimering fungerar annorlunda. 

– Med dagens automatväxlade bilar så spelar toppeffekten, alltså då motorn går på sitt maximala varvtal, inte så stor roll. Betydligt viktigare är kraften i mellanregistret, där det mesta av körningen sker. Det är också här som vår optimering har sitt fokus och vid till exempel en omkörning så kommer effekten direkt vilket ger dig snabb och säker acceleration, säger Niklas Byvik. 

Passar för aktiv körning 

Optimeringen påverkar inte bara motorns karaktär. Utvecklarna på Polestar har dessutom fokuserat på att ge bilen en mer dynamisk karaktär. Vid körning på kurviga vägar aktiveras”gear hold” som innebär att bilen alltid ligger kvar i samma växel genom hela kurvan för att öka stabiliteten ytterligare.  

– Växlingarna vid acceleration går snabbare och gasresponsen är mer direkt. För de bilar som har fyrhjulsdrift låter vi även mer effekt gå till bakhjulen. Allt detta är egenskaper vi vet uppskattas av förare som tycker om aktiv bilkörning, men som den vanliga volvokunden inte alltid eftersträvar, säger Niklas Byvik.  

Bättre som dragbil 

– Det finns ovanligt många bilägare i Sverige som kör med släp. Speciellt alla som semestrar med husvagn och hästägarna med sina transporter. Detta är tunga släp som ställer höga krav på dragbilens kapacitet. Med Polestar Engineered optimering ökar vi som vi sagt kraften i mellanregistret, vilket passar perfekt för körning med släp, säger Niklas Byvik.   

Påverkar inte bränsleförbrukningen 

Polestar Engineered Optimering är tillgänglig för ett stort antal Volvomodeller med förbränningsmotorer, men också för laddhybrider. Den som optimerar sin bil behåller dessutom samma serviceintervall, bränsleförbrukning och originalgarantier som innan. 

Allt om optimeringen 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera