1515
Annons
Innehåll från Volvo CarsAnnons

Gratis laddning ska få fler att upptäcka eldrivna bilar

Volvo Cars och systermärket Polestar bjuder alla elbilsägare på gratis snabbladdning.

Det är kärnan i sommarsatsningen Powerstop Mjölby som pågår under sommaren.

Målet: Att fler ska få uppleva hur smidigt det är att gå över till eldrift.

Läs mer om Powerstop 

Powerstop Mjölby är en tillfällig laddstation mitt emellan Stockholm och Göteborg där alla som kör elbil, oavsett märke, kan snabbladda utan kostnad. Med initiativet hoppas Volvo Cars kunna inspirera andra aktörer att hitta attraktiva upplägg för snabbladdning längs de svenska vägarna och skynda på övergången till elektriska fordon.

Trafikplats Mjölby Västra, kanske mer känd som ”Potatisrondellen”, ligger strategiskt längs med E4:an ungefär halvvägs mellan Stockholm och Göteborg. Under juli, augusti och september öppnar Volvo ett Powerstop med sex snabbladdare, var och en med en effekt upp till 150 kW som är tillgängliga dygnet runt. 

”Vill visa hur enkelt och smidigt det är”

– Med den här satsningen vill vi visa på hur enkelt och smidigt det är att ladda sin elbil med snabbladdare. Allt fler kunder köper Volvo Cars helelektriska modeller och med Powerstop Mjölby vill vi helt enkelt erbjuda dem och alla andra elbilsägare en positiv ladd-upplevelse, säger Jessica Span, VD på Volvo Car Sverige.

På plats i Mjölby har Volvo byggt upp en tillfällig utställningslokal som är öppen dagligen kl 10-20. Här kan man uppleva helt nya Volvo C40 Recharge och den som vill kan också provköra en helelektrisk Volvo XC40, vilket även går att boka online. 

Smidigare laddning för Volvoägare

Volvo arbetar för att göra det snabbt och enkelt att ladda sin elbil i Sverige, vilket kräver tillgång till stationer för snabbladdning. Genom samarbetet med Plugsurfing får ägare av Volvos elbilar smidigare laddning och betalning hos bland annat laddoperatörerna Ionity och MER. Företaget arbetar också brett på att förenkla för de som redan bytt till elbil och att locka fler att göra det. 

Upptäck Volvos elbilar! 

 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?