Innehåll från VoiAnnons

Voi söker ingenjörer: Så kan du vara med i Sveriges hetaste scale up-bolag och påverka hur framtidens städer kommer se ut

Jesper Roth, scrum master, och Andy Huber, Engineering Manager på Voi.
Jesper Roth, scrum master, och Andy Huber, Engineering Manager på Voi.

För två år sedan ställde sig många frågan huruvida urbana elscootrar skulle bli en fluga eller revolutionera sättet vi tar oss fram i städerna. Idag kan vi konstatera att micro mobility-rörelsen minst sagt är här för att stanna. Voi fortsätter att leda utvecklingen och erbjuder nu ingenjörer en möjlighet att påverka och vara med på resan. 

Vill du jobba på Voi? Läs mer här

På bara ett par år har Voi gått från ett elscooter-bolag som innebar startskottet för en ny osäker marknad, till ett av Sveriges hetaste scale ups. Bolaget växer snabbt och ger nu drivna ingenjörer möjligheten att vara med och forma Vois framtid. Med en mix av hårdvara, mjukvara och en vilja att förbättra våra städer är Voi en arbetsplats som erbjuder enorma utvecklingsmöjligheter. Andy Huber har arbetat som Engineering Manager på Voi i ett år och leder två olika team av ingenjörer. Under sin tid på bolaget har han sett ett stort skifte i hur man arbetar. 

– Ett år på Voi är som fem år på ett annat bolag. Marknaden växer otroligt snabbt och det är väldigt spännande och omväxlande. Under det senaste året har vi mognat som företag och har strukturer och processer på plats på ett helt annat sätt. Vi är inte en liten startup längre.  

”Vi arbetar med teknikens framkant”

På ingenjörssidan planerar Voi att anställa minst 70 nya ingenjörer bara i år, i Stockholm och Göteborg. Att våga testa nya saker, misslyckas och ändra riktningar är en stor del av kulturen, förklarar Andy. Som en del av teamet kan man förvänta sig en snabbrörlig miljö och teknik i framkant. 

– Voi är en otroligt spännande arbetsplats och vi arbetar med teknikens framkant. Våra team experimenterar inom allt från IoT till realtidslösningar för data. Våra ingenjörer kan direkt påverka hur produkten kommer att se ut framåt och har väldigt mycket frihet. Varje vecka ser annorlunda ut. 

Här hittar du alla lediga jobb på Voi

Frihet att driva egna initiativ 

Jesper Roth är scrum master i teamet Core Experience som fokuserar på Vois mobilapp. Tillsammans med sitt team ansvarar han för hela användarupplevelsen, från att hitta en scooter till att åka en tur och avsluta resan. Att kunna se resultatet av sitt arbete direkt är en av de mest spännande delarna av hans jobb, förklarar Jesper.

– Det jag gör kommer användaren till gagn direkt. Jag kan se exakt hur användare interagerar med det jag skapat dagligen och kan se min inverkan på siffrorna. På Voi sitter man inte långt bak utan man får möjlighet att bidra och engagera sig i saker man tycker är viktiga. Du ges stora friheter i att driva egna initiativ och utvecklas tekniskt. Är man driven och tycker om utmaningar är det är rätt arbetsplats. 

Snabbrörlig miljö

Som nyanställd kan man förvänta sig ett stort förtroende från dag ett och ett varmt, inkluderande mottagande. Över 60 olika etniciteter finns representerade i bolaget och hela Voi genomsyras av en hög acceptans och villighet att hjälpa varandra. 

– Vi tror att människor är fantastiskt kapabla och därför ger vi förtroende direkt som man sedan får leva upp till. Det är en stark bidragande orsak till att vi blivit så framgångsrika. Saker och ting händer snabbt och du behöver inte gå igenom flera kommittéer för att få igenom just din idé.

– Det här är bara startskottet inom micro mobility-rörelsen som är ett ganska nytt fenomen. jag ser med spänning på framtiden och hur marknaden fortsätter att utvecklas, avslutar Jesper. 

Skicka in din ansökan till Voi här

Mer från Voi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Voi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?