ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Visma

Transport- och maskinföretaget satsar på ett affärssystem i molnet

Örnfrakt är ett av Norrlands största transport- och maskinföretag med fokus på säkerhet, engagemang och utveckling. Deras mål är att följa med i digitaliseringen i samhället och vid årsskiftet går de över till affärssystem i molnet.

Upptäck Visma.net – anmäl dig till ett webbinar

 Örnfrakt grundades 1942 och erbjuder transport- och maskintjänster över hela Sverige. Företaget omsätter cirka 745 miljoner kronor fördelat på 95 delägare och över 400 fordon. Sedan starten har de utvecklats till ett modernt och effektivt företag – och nu tar de steget vidare upp i molnet.

 – Vi är i integrationsskedet av det molnbaserade affärssystemet Visma.net och vi kommer att gå live i början av januari. Till en början kommer vi bland annat att använda systemet till redovisning och för att godkänna fakturor, säger Tina Vedin vice vd och ekonomichef.

Hon förklarar att deras syfte på lång sikt är att ta in Visma.net i deras dotterbolag – och att använda systemet till koncernredovisningen.

– Visma.net fyller alla våra behov. Det är ett enkelt, tydligt och smidigt affärssystem. Det känns verkligen jättebra. Den största vinsten för oss på ekonomiavdelningen kommer bli de automatiserade tjänsterna samt en gemensam koncernlösning, säger Tina Vedin.

Just nu är alla moment manuella, vilket innebär att det går åt mycket tid till att bland annat skriva ut och uppdatera journaler, samt att göra rapporter i Excel.

– Det går inte ens att beskriva hur gammalmodigt vårt nuvarande system är. Det känns helt fantastiskt att kunna se våra bokningar i realtid och framförallt ha tillgång till våra leverantörsfakturor digitalt, säger Tina Vedin.

Hon kallar övergången till Visma.net för en extrem utveckling av ekonomiavdelning på Örnkraft. En positiv förändring för personalen som kommer att effektivisera hela företaget.

– Vår utmaning just nu är att integrera Visma.net med vårt gamla affärssystem TDX. Men det går framåt och vår certifierade Visma-partner EA System har laddat upp med resurser. De är verkligen engagerade – och vi är jättenöjda, säger Tina Vedin.

Örnkraft vill växa med Visma.net och målet är att bygga på med fler applikationer och tjänster.

– Molnet är framtiden och vi ser fram emot att få börja använda Visma.net. Det är enkelt att både få en översikt och skapa favoritvyer. Jag känner mig trygg, hela systemet känns både stabilt och säkert, säger Tina Vedin.

Automatisera ekonomiska rutiner med Visma.net, läs mer här!

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer