ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Visma

Offentlig sektor mer digitaliserad än svenska företag

Offentlig sektor har kommit längre än svenska företag när det kommer till digitalisering av ekonomiska och administrativa processer. Det visar Vismas Digitaliseringsindex 2017.
– Offentlig sektor är fortfarande loket i digitaliseringen när det kommer till att automatisera ekonomiska processer, vd för Visma Software.

Ladda ner Vismas Digitaliseringsindex 2017

Vismas Digitaliseringsindex 2017 baseras på en undersökning bland närmare 900 vd:ar och ekonomichefer i större bolag och organisationer. Medan offentlig sektor når ett index på 48,3 procent så hamnar Sveriges företag på 40,2 procent, hela åtta procentenheter lägre.

– Med ett stort administrativt maskineri kan offentlig sektor snabbt se stora tidsmässiga vinningar och kostnadsbesparingar. Men vinstdrivande företag har minst lika mycket att vinna på att öka takten på området, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Offentlig sektor har en högre digitaliseringsgrad inom sex av de sju processer som undersökts. Allra längst i digitaliseringen har de kommit inom tidrapportering, attestflöden samt inkommande fakturor.

– Att digitalisera fakturahanteringen är en relativt enkel och kostnadseffektiv åtgärd på digitaliseringsresan, som både sparar tid och minskar risken för felaktigheter, säger Carola Lissel.

Bland svenska företag toppar också tidrapportering och attestflöden listan, men vad gäller inkommande fakturor har man inte alls kommit lika långt som offentlig sektor. Där mäter index 23,4 procent för företag och 48,2 procent i offentlig sektor.

– Sveriges företag måste börja anpassa sig till den lag som träder i kraft 2019, som gör det obligatoriskt för offentlig sektor att enbart ta emot fakturor som e-fakturor, säger Carola Lissel.

 Hur digitaliserade är svenska företag? Läs mer här!

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer