Annons
Innehåll från Virtual ManufacturingAnnons

Digitala tvillingar skapar en säkrare och ökad operativ effektivitet

Det pågår just nu ett skifte inom industrin som växlar upp mot industri 4.0. Där digitalisering och den snabba teknikutvecklingen möjliggör för tillverkande företag att skapa smartare, säkrare och effektivare fabriker. Som specialister på produktions- och intern logistikutveckling är konsultbolaget Virtual Manufacturing en viktig del i den omställningen.

– Det finns många företag som nu behöver anpassa sin verksamhet till den snabb föränderliga värld de verkar i. För att möta marknadens nya krav krävs ökad flexibilitet, effektivare processer och en mer hållbar produktion, och då är digitalisering en nyckelfaktor, menar Daniel Wigren, Sales & Marketing Director på Virtual Manufacturing. 

Med fokus på produktions- och intern logistikutveckling hjälper svenska Virtual Manufacturing sina kunder inom tillverkande industri med rådgivning, konsulttjänster, förstudier, upphandling, konstruktion och implementation av allt från små enkla förändringar till nya koncept av hela fabriker. 

– Vi lever dagligen i framkant med att anamma och anpassa ny teknik för att lösa våra kunders problem, både i Sverige och globalt. För att hjälpa våra kunder i deras resa mot den smarta, moderna fabriken har vi utvecklat tre nya plattformar - Virtual Twin, Gazpacho och Tulip, som möjliggör säkrare rutiner och effektivare processer, förbättrad lönsamhet och ökad hållbarhet, säger Daniel Wigren.

Modern teknik skapar många fördelar

Med Virtual Twin, Gazpacho och Tulip skapas en exakt digital tvilling av en fabriksanläggning, dess processer och flöden. Tillsammans gör det här tjänsterna att medarbetare kan röra sig runt i den digitala fabriken via sin skärm och få en bättre visuell överblick. Det ger tillgång till realtidsdata snabbare, gör att man kan ta bättre underbyggda beslut och nyttja den kompetens som finns inom företaget fullt ut. Exempelvis inom planering, realisering och kontinuerliga förbättringar. Det minskar också resandet och skapar bättre resursanvändning. 

– Genom att ligga i framkant när det kommer till modern teknik samt ha en mycket bred kompetens inom produktions- och intern logistikutveckling och en stor förståelse för våra kunders verksamhet kan vi verkligen stötta dem långsiktigt i deras arbete mot industri 4.0, avslutar Daniel Wigren. 

Om Virtual Manufacturing

Virtual Manufacturing är din kompletta partner inom produktions- och logistikutveckling. Virtual erbjuder både tjänster, utrustning och mjukvaror för att planera och realisera din fabrik. Kompetens, kvalitet och hållbara åtaganden är våra ledstjärnor. Med hjälp av nya angreppssätt och synsätt hjälper Virtual ledande företag inom tillverkningsindustrin, både nationellt och globalt, att skapa värde och uppnå världsklass.

Läs mer på www.virtual.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Virtual Manufacturing och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera