Annons
Innehåll från Våra VännerAnnons

Kim Källström om nya karriären: ”Man är så dålig i början”

I "Våra Vänner" berättar Kim Källström att han kan tänka sig att leda Melodifestivalen, och om hur Zlatan egentligen är i omklädningsrummet.
I "Våra Vänner" berättar Kim Källström att han kan tänka sig att leda Melodifestivalen, och om hur Zlatan egentligen är i omklädningsrummet.
Kim Källström var en av landets mest firade fotbollsspelare men 2017 la han skorna på hyllan.
I podcasten "Våra vänner" berättar han om livet utanför fotbollsplanen och planerna för framtiden.

Läs mer om podcasten ”Våra vänner”


Kim Källström, 36, kan blicka tillbaka på en lång karriär både i Sverige och internationellt. Med spel i klubbar som Rennes, Lyon, Djurgården och Arsenal samt 15 år i landslaget och en mängd vinster och utmärkelser. Men i december 2017 meddelande han att karriären var slut och sedan dess har han tagit ett steg tillbaka från fotbollen, vilket han tidigare har berättat om i en intervju med SportExpressen.

 

”Man är så dålig i början”
Han har dock inte försvunnit helt från offentligheten. Redan innan fotbollskarriären var över hade han börjat arbeta som fotbollsexpert för tv-bolaget Discovery. I podcasten "Våra vänner" som produceras av Bonnier News Brand Studio berättar han om utmaningarna med den nya karriären och avslöjar hur vår största fotbollsstjärna egentligen är i omklädningsrummet.

– Om någon ger mig en boll så vet jag vad jag ska göra med den. Första gången vi gick live med Discovery så visste jag inte ens att vi hade börjat. Man är så dålig i början, säger han och fortsätter:

– Jag kom från att vara en professionell fotbollsspelare och så sitter man där i studion och någon räknar ner i örat på en. Jag förstod inte varför de räknade ner och satt och höll på med min telefon utan att fatta att vi var live.

 

Hyllades i premiären 
Ändå hyllades han stort efter premiären.

– Kim har en otrolig fallenhet för att göra tv. Det kände jag redan när han var aktiv fotbollspelare och jag intervjuade honom, säger Anders Cedhamre, tidigare chef på Eurosport och Discovery i podcasten.

Anders Cedhamre driver i dag Next Level Group. Företaget hjälper idrottsstjärnor att bygga sina varumärken efter proffskarriären, och Kim Källström var en av de första personerna de signade.

Tillsammans försöker de nu att mejsla ut Kim Källströms framtid.

– Man vill associera sig med varumärken och organisationer som gör bra. Det gäller att hitta en balans mellan att göra gott och tjäna pengar, säger Kim Källström.

Något som ledde till att han i vintras tackade nej till ett lukrativt samarbete från ett spelbolag, något han också berättar om i podcasten ”Våra vänner”.

Där berättar han också om han kan tänka sig att leda Melodifestivalen.

 

Lyssna på "Våra vänner" här:

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Våra Vänner och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?