Annons
Innehåll från TyringeAnnons

Effektiv supply chain skapar stora konkurrensfördelar

Tyringe har lång erfarenhet av att i nära samarbete integrera och automatisera försörjningskedjor i en mängd olika branscher, säger Jens Dremo, CEO på Tyringe Konsult.
Tyringe har lång erfarenhet av att i nära samarbete integrera och automatisera försörjningskedjor i en mängd olika branscher, säger Jens Dremo, CEO på Tyringe Konsult.

Det blir allt viktigare för tillverkningsindustri och företag inom retail att skapa effektivare försörjningskedjor. En ökad globalisering och ökade krav från kunder, samtidigt som marginalerna sjunker, innebär att hur väl man lyckas med sin digitalisering och effektivisering av sina ”supply chains” är det som kommer att styra vilka som blir morgondagens vinnare.  

Genom att se till att integrera alla inblandade, både stora och små leverantörer, skapas ökade förutsättningar för en bättre affärsverksamhet.

– Vi märker att det blir allt viktigare för våra kunder att säkerställa sin varuförsörjning. Att digitalisera och optimera alla led i varuförsörjningen leder till kostnads- och resurseffektiva leveranser och ett ökat värde i våra kunders verksamheter, säger Jens Dremo, CEO på Tyringe. 

Det är inte bara varorna i distributionskedjan som är viktigt att ha kontroll över, utan även informationsflödet mellan alla företag i kedjan.

– Genom att se till att det fysiska flödet och det tillhörande informationsflödet matchar varandra sömlöst vid de rätta tidpunkterna, skapas en korrekt och effektiv hantering mellan kund och leverantör. Detta är viktigt för det finns inte längre marginaler som tillåter företag att ha stora lager med låg omsättningshastighet, berättar Jens Dremo.

Med Tyringes molnbaserade lösningar skapas en ökad precision i hela försörjningskedjan, lösningarna integrerar kunder, leverantörer och transportörer. Även en effektiv integrerad tullhantering är av stor betydelse idag. För många företag kan tillexempel tullager vara mycket fördelaktigt för varor som inte ska säljas direkt vid ankomst, eller för gods som senare ska återexporteras ut ur EU igen. Godset ligger säkert på tullagret och det är först när varan ska användas eller säljas vidare inom EU som skatter och avgifter betalas.

– En annan fördel med tullager är att om godset ska ut ur EU igen slipper man importavgifter. Ett tullager kan verkligen snabbt förbättra likviditet och kapa betalningstoppar. Med hjälp av våra digitaliserade verktyg och systemstöd får man ett stöd att hantera den spårbarhet och kontroll som behövs. Har man möjlighet att ha godsflöden via ett tullager kan man räkna hem den affären riktigt snabbt. Ett tullager behöver inte ligga vid landsgränsen, vi har exempelvis ett långvarigt samarbete med Elgiganten och har hjälpt dem att skapa en tullagerlösning vid deras centrallager i Jönköping. 

Tyringe bildades 1978 och har mer än 40 års erfarenhet av att integrera och automatisera i en mängd olika branscher. För Tyringe är det viktigt att ha långsiktiga samarbeten och jobba nära sina kunder, som tillexempel med Estrella, Löfbergs Lila, och Nibe.

– Vi är övertygade om att nära samarbete, inkludering och öppenhet får både våra kunders och våra egna affärer att växa. Det är när vi verkligen förstår våra kunders verksamhet och deras behov som vi skapar den optimala lösningen, säger Jens Dremo.

Om Tyringe Konsult

Tyringe erbjuder lösningar som effektiviserar och integrerar informationsflödet mellan olika system, t.ex. genom EDI-lösningar, som kund ger det dig ökad konkurrenskraft och möjligheten att göra fler affärer. Tyringe har samlat några av regionens mest finurliga och omtänksamma entreprenörer. Vi är ett okomplicerat och drivet gäng som gillar komplicerade utmaningar.

Följ oss på LinkedIn eller besök oss på tyringe.com

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tyringe och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera