1515
Annons
Innehåll från Transfer GroupAnnons

De vill förenkla säkerhetsbranschen

Pernilla Jennesäter är vd för Transfer Group AB.
Pernilla Jennesäter är vd för Transfer Group AB.

Det oroliga världsläget ställer allt högre krav på aktörer inom säkerhetssektorn. Men många saknar den flexibilitet som kunderna efterfrågar.

– På så sätt sticker vi ut. Vi är en ”one-stop-shop” som täcker alla delar av fysisk säkerhet, förklarar Pernilla Jennesäter, vd Transfer Group AB.

Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå 

Den svenska säkerhetsbranschen består av nära 1 500 företag som omsätter mer än 90 miljarder kronor. Det visar en kartläggning som föreningen Säkerhetsbranschen gjorde förra året. Enligt Pernilla Jennesäter, vd för holdingbolaget Transfer Group, har den globala marknaden för publik säkerhet länge varit i en expansionsfas och har en beräknad tillväxt på drygt 13 procent de närmaste åren. 

– I en osäker omvärld ökar efterfrågan på våra produkter och tjänster. Tillväxtkurvan är hög vad gäller fysisk säkerhet, säger hon. 

En helhetslösning

Via sina dotterbolag erbjuder Transfer Group allt från skalskyddslösningar, bevakning och säkerhetskontroller till larm, rapporterings- och dokumentationssystem, och styrsystem för bagage och paket. 

– Vår bredd gör att vi kan erbjuda våra kunder en helhetslösning, vilket är något som många kunder efterfrågar idag. Ofta får man vända sig till en leverantör för en specifik produkt som sedan är bunden till en viss typ av kompletterande produkter, förklarar Pernilla Jennesäter.  

– Bolagets mjukvara Amigo Tools, ett rapporterings- och dokumentationssystem, och BRAINS, som är ett styrsystem för bagagehantering, har båda ett öppet gränssnitt, vilket gör att de kan kompletteras med vilka hårdvaror som helst. Det skapar en större flexibilitetet för kunden, säger Transfer Groups styrelseordförande Mats Holmberg.  

”Säkerhetskraven kommer att öka”

Framöver tror Pernilla Jennesäter att säkerhetskraven på alla miljöer där det vistas många människor kommer att fortsätta att öka. Hon menar att vi med stor sannolikhet inte kommer att kunna gå in helt okontrollerade i exempelvis en galleria eller en centralstation. 

– Säkerhetskontroller kommer att bli lika vanliga som på flygplatser om än inte lika iögonfallande. 

Mats Holmberg instämmer:

– Och det har vi lösningar för. Exempelvis har vi en metalldetektor som inte reagerar när du har en nyckel i fickan, men som däremot ger utslag om du bär med dig ett större vapen. Det är en högst relevant säkerhetslösning för allt från skolor till köpcentrum, berättar han.

– För oss är det viktigt att göra vårt erbjudande så enkelt, smidigt och anpassningsbart som möjligt. Säkerhetsutrustning ska säkra människor, inte skrämma dem, tillägger Pernilla Jennesäter. 

Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå 

Mer från Transfer Group

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Transfer Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?