1515
Innehåll från ToyotaAnnons

Tillgång till bil – bara när du behöver det

Varför äga, när det går att dela?

Varför köra själv, när det går att samåka?

Vår traditionella syn på bilvanor börjar ifrågasättas.

Toyotas nya tjänst KINTO erbjuder helt nya lösningar och tar begreppet bildelning till nästa nivå.

Kort tur eller ett äventyr? Lär dig allt om det nya sättet att hyra bil 

Vårt sätt att använda och se på bilar har i stort sett varit detsamma i många decennier. 

Nu står dock bilvärlden inför en av sina största förändringar någonsin – en ”once in a century transformation”, det vill säga en förändring så genomgripande att den bara förväntas ske en gång per sekel.

Toyotakoncernen har beslutat sig för att gå från att vara en biltillverkare till att bli en fullskalig leverantör av mobilitet. Målet är att skapa större frihet åt alla, lägre miljöpåverkan och ett helt nytt sätt att använda bilen som transportmedel.

– Hårdare miljökrav, konkurrens från nya aktörer och diversifiering av mobilitetsbranschen ger helt nya förutsättningar för bilindustrin och dessa förändringar väntas öka i både omfattning och hastighet, konstaterar Moritaka Yoshida, Executive Vice President för Toyota-koncernen.

Nytt manifest

Toyota nya manifest Beyond Zero är skapat för att fånga upp våra förändrade livsstilar, levnadsmönster samt krav på miljöhänsyn. Manifestet ska bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld.

Ett exempel på den nya hållbara mobiliteten är bildelningstjänsten KINTO som Toyota-koncernen lanserade förra året, i flera delar av världen. 

Inom KINTO erbjuds en rad olika tjänster såsom bilpooler och bildelning, men även andra smarta lösningar för samåkning; taxi, prenumerationsbaserat bilinnehav och smidig leasing.

– För oss är mobilitet något mycket större än bara själva bilen. Vår vision är att skapa en mer ekonomisk, hållbar och flexibel transporttjänst som passar alla behov, säger Johan Lundblad, Mobilitetschef på Toyota Sweden AB.

Mängder av nya tjänster

Här är några av de tjänster som ryms inom Toyota-koncernens nya globala varumärke för mobilitetstjänster:

• KINTO Share – smart, stationsbaserad bilpool.

• KINTO Flex – flexibel leasingtjänst med kort bindningstid som innebär att kunden kan byta bilmodell när behovet ändras. 

• KINTO One – mer traditionell leasingtjänst där allt utom bränsle ingår. 

• KINTO Ride – en typ av taxitjänst med fokus på bra pris och bekvämlighet.

• KINTO Join – gör det möjligt för kollegor att hitta smidiga sätt att samåka.

Hyr en timme, eller en månad

I Sverige finns så här långt KINTO Share tillgängligt i Stockholm. En användare kan välja mellan att bland annat boka en bil enbart för en timme eller obegränsad tid framåt. 

I KINTO:s flotta ingår allt från den lilla och smidiga citybilen Toyota Yaris till familjebilen Toyota RAV4 och Toyota Proace, en skåpbil för den som behöver frakta större saker. 

En spännande nyhet är att det nu även går att hyra den andra generationen av modellen Mirai – en vätgasdriven bränslebil med ren vattenånga som enda utsläpp. Modellen har en räckvidd på upp till 65 mil och tankas på 4-5 minuter.

Mirai har även fått en djärvare design, utvecklade köregenskaper och bättre prestanda för att locka en ny publik.

– Vi har åstadkommit en bil som köparna verkligen vill köra, en bil som har emotionell och attraktiv design samt stor dynamik och körrespons som gör föraren riktigt glad, konstaterar Toyotas chefsingenjör Yoshikazu Tanaka.

Se videoserien om framtidens mobilitet, bilbranschen och elektrifieringen 

Mer från Toyota

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toyota och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?