Annons
Innehåll från TorkAnnons

Datadriven städning för framtidens arbetsgivare

Genom att arbeta datadrivet kan lokalvården inom industrin gå från fasta städfrekvenser till en mer effektiv, behovsbaserad städrutin. Med det digitala verktyget Tork Vision Städning möjliggörs en helt ny nivå av städning.

– Goda och effektiva rutiner kring hygien håller oss friskare, tryggare och ger en ökad produktivitet på arbetsplatsen, säger Pernilla Olsson, Key Account Manager på Tork, Sverige och Finland.

Digitaliseringen av samhället möjliggör innovationer inom alla branscher, inte minst i hygien- och städ branschen. Tork Vision Städning är ett verktyg för att säkerställa en hög hygiennivå, framtaget av Essity-ägda, branschledande varumärket Tork. Genom sensorteknologi och realtidsdata kan man tillämpa behovsbaserad, optimerad städning i större anläggningar och fabriker. I och med coronapandemin har de anställdas krav på sina arbetsplatser ökat avsevärt.

– Undersökningar visar att 71 % av de anställda förväntar sig att arbetsgivaren ska erbjuda extra städrundor för att säkerställa hygienen. Att höja hygienstandarden är ett sätt för arbetsgivaren att visa att de bryr sig om medarbetarnas hälsa och välmående, säger Charishma Kothari, Marketing Director, Services and Solutions, Tork.

Ett verktyg för att undvika överstädning

Tork presenterade sitt första städsystem med Internet Of Things-teknologi redan 2014. Tork Vision Städning är en vidareutvecklad version av föregångaren som erbjuder fler och smartare funktioner utifrån kundernas behov. För den lokalvårdsansvarige chefen eller städentreprenören är det ett värdefullt verktyg som inte bara hjälper till att uppfylla högre krav på att optimera städresurserna – den möjliggör även att höja kvaliteten på städningen, menar Pernilla Olsson.

– Vi gör det möjligt att fokusera på förhöjd kvalitet i kritiska utrymmen istället för överstädning

Ett kundcase med goda resultat

Tork Vision Städning inkluderar allt som behövs för att integrera den datadrivna städningen i verksamheten; hårdvara, mjukvara, onboarding och kontinuerlig support, analys och automatisering är bara några av de funktioner som ingår. 

Den automatiserade övervakningen gör också att antalet personaltimmar som behöver läggas på onödiga dispenskontroller minskar avsevärt, då systemet ser till att dispensrarna är fyllda 99% av tiden. Totalt sett bidrar effektiviseringen till att företag kan spara upp till 20% av städtimmarna.

En av de främsta industrikunder Tork har, hade stora utmaningar med höga arbetskostnader och låg effektivitet. Efter införandet av Tork Vision Städning såg man genast goda resultat. Minskad kontroll av dispensrar frigjorde nästan 1 400 timmar per år, vilket innebar att personalen kunde fokusera på andra viktiga arbetsuppgifter. 

– Totalt sett visade resultaten på förbättrad hygien, ökad effektivitet, sänkta produktkostnader och mer hållbara arbetssätt, säger Charishma Kothari. 

– I grunden handlar det om att erbjuda hygieniska miljöer, att människor ska kunna känna sig trygga i toalettutrymmen, såväl på den offentliga toaletten i köpcentret som på arbetsplatsen, säger Pernilla Olsson.

Läs mer på www.tork.se/vision-stadning

Om Tork och Essity

Essity, med det globalt ledande varumärket Tork, är världens största leverantör av produkter och tjänster inom marknaden för professionell hygien och vill med sina banbrytande innovationer hjälpa dig att göra din verksamhet ännu bättre.

Tork, an Essity brand

 

Mer från Tork

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tork och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera